Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
04. December , 2024, 20:24:04
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Boss OD 20  (Prečítané 7304 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Kruspe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 365

« kedy: 30. Apríl , 2006, 23:54:28 »

Mno potreboval by som trochu poradit, chystam sa dokupit nejaku skreslovaciu krabicku, povodne to mala byt DS - 1, co je klasika, ale potom som nasiel aj tuto Boss OD 20, je to taky mix, ale neviem ake su tie skreslenia kvalitne Huh! ... ked si tam nastavim zvuk ako DS - 1 , tak to bude rovnako zniet ako z original krabicky DS - 1 Huh!...nie je to len nejaka digitalna simulacia toho vsetkeho v kope ako nejaky mutiefekt Huh! trocha som z toho mimo Popiskujem si  

http://www.bosscorp.co.jp/products/en/OD-20/index.html

btw. stoji takych 6 500, co nie je problem a pri tom vsetkom co je v nej, pride mi to dooost univerzalne pre mna. Len neviem presne aka je to uroven kvality... ak viete pls. poradte
Zaznamenané

... all life is future to past ...
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #1 kedy: 01. Máj , 2006, 09:29:55 »

sku sa pozriet do inzeratov a tam predava Rady Preamp Atwater Kent Lamped 2LS s dvoma lampami za nejakych 5litrov
Zaznamenané

I hate commercion
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #2 kedy: 01. Máj , 2006, 09:37:33 »

metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 01. Máj , 2006, 09:53:48 »

roberto napísal:
Citácia
metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk
Podla ukažky/lamped/ by som ani nepovedal že je to lepšia volba.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #4 kedy: 01. Máj , 2006, 10:02:20 »

rudy napísal:
Citácia
roberto napísal:
Citácia

zase nieje ukazka ako ukazka.. ze? :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 01. Máj , 2006, 10:08:22 »

roberto napísal:
Citácia
rudy napísal:
Citácia
roberto napísal:
Citácia

zase nieje ukazka ako ukazka.. ze? :)
 zase nieje lamp.pream ako lamp.pream..ze?
Zaznamenané
Kruspe
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 01. Máj , 2006, 12:26:55 »

Preco myslite, ze je to lepsia volba? A co vlastne taky celolampovy preamp urobi?...lebo mam marshalla, s jednou elektronkou v preampe (ved AVT-ecko), to by sa hodilo k sebe viac ako skreslenie od Bossa? ... a aky je rozdiel medzi lampovou hlavou a tymto preampom co predava Rady Huh!
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 01. Máj , 2006, 12:40:36 »

Ja som presvedceny ze jedna elektronka v preampe je len na okrasu, na zvuku to prakticky nic neurobi.. ak ma tvoja hlava taku zalezitost ako je pripojenie preampu z vonku, priamo pred poweramp (resp koncovy zosilovac)  tak by to bolo idealne. Skreslenie od bossa by som skor pouzil na dotlacenie lampoveho skreslenia, kdezto Radyho lamped je plnohodnoty trojkanalovy predzosilovac.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 01. Máj , 2006, 13:05:22 »

Idealne by bolo, keby ten preamp Kruspe mohol pripojit na lampovy koncovy zosilnovac, takto to je len drobne prilepsenie. Hlavne treba skusit.
Zaznamenané

metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #9 kedy: 01. Máj , 2006, 13:08:43 »

roberto napísal:
Citácia
Ja som presvedceny ze jedna elektronka v preampe je len na okrasu, na zvuku to prakticky nic neurobi..

ja mammarshalla v8080.neviem ako v tych novych AVT ale v mojom to urcite urobi... a mozes sa somnou hadat...nieje to JCM900
ale urcite je vtom citit lampu...uz sa tu o tom diskutovalo

...ale to nieje tema o tom
Zaznamenané

I hate commercion
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #10 kedy: 01. Máj , 2006, 13:32:00 »

popravde sa vo valvestatoch nevyznam a ani ti nebudem oponovat.. ja mam v preampe 5xEcc83 a je to citit ha ha ha
ale pravda je ta, ze o tom tato tema nieje. Fakt je ten, ze je trosku skoda davat taky celolampovy preamp pred tranzistorovy koniec, ale pokial sa dobre znesu, bude to len lepsi zvuk ako predtym.
Zaznamenané

Kruspe
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 01. Máj , 2006, 13:37:09 »

Ja som na doma s tym AVT spokojny( zatial, ako tak, vsetko raz prejde), a dost to pocut oproti obycajnemu tranzistoru, by som povedal..teda aspon cisty zvuk je o dost makksi a prijemnejsi...ale celolampa je celolampa...to sa nehadam.... martinlm, mno jasne, ze skusit by to bolo najidealnejsie, len tu v PD toho moc nenaskusam :dry:  ...este pls. ten rozdiel medzi lampovym preampom a lampovou hlavou Huh! :huh:  

btw. vravite tiez, ze naj by to bolo zapojit do lampoveho koncaku ako napr. __________ Huh!

Naposledy upravil Kruspe, : 01.05.2006 o 14:38
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 01. Máj , 2006, 13:42:21 »

Krusppe hlava ma pream. +konc. zosil..Preamp nema konc. zosil.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #13 kedy: 01. Máj , 2006, 13:44:21 »

V predzosilnovaci (preampe) sa vytvori skresleny zvuk, aj cisty, a potom sa zosilni v koncovom zosilnovaci (poweramp, koncak) na pozadovanu uroven (zasa koncove zosilnovace Marshall, Hiwatt a pod. pri vysokych hlasitostiach tiez skresluju). A gitarova hlava obsahuje aj preamp, aj koncak v jednej bedni.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 01. Máj , 2006, 13:50:54 »

Len doplnim: lampovy konec robi ten \"spravny zvuk\".
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 22 otázok.