Kruspe
|
|
« kedy: 30. Apríl , 2006, 23:54:28 » |
|
Mno potreboval by som trochu poradit, chystam sa dokupit nejaku skreslovaciu krabicku, povodne to mala byt DS - 1, co je klasika, ale potom som nasiel aj tuto Boss OD 20, je to taky mix, ale neviem ake su tie skreslenia kvalitne ... ked si tam nastavim zvuk ako DS - 1 , tak to bude rovnako zniet ako z original krabicky DS - 1 ...nie je to len nejaka digitalna simulacia toho vsetkeho v kope ako nejaky mutiefekt trocha som z toho mimo http://www.bosscorp.co.jp/products/en/OD-20/index.html btw. stoji takych 6 500, co nie je problem a pri tom vsetkom co je v nej, pride mi to dooost univerzalne pre mna. Len neviem presne aka je to uroven kvality... ak viete pls. poradte
|
|
|
Zaznamenané
|
... all life is future to past ...
|
|
|
metalhead
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 01. Máj , 2006, 09:29:55 » |
|
sku sa pozriet do inzeratov a tam predava Rady Preamp Atwater Kent Lamped 2LS s dvoma lampami za nejakych 5litrov
|
|
|
Zaznamenané
|
I hate commercion
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 01. Máj , 2006, 09:37:33 » |
|
metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 01. Máj , 2006, 09:53:48 » |
|
roberto napísal:metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk Podla ukažky/lamped/ by som ani nepovedal že je to lepšia volba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 01. Máj , 2006, 10:02:20 » |
|
rudy napísal:roberto napísal:metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk Podla ukažky/lamped/ by som ani nepovedal že je to lepšia volba. zase nieje ukazka ako ukazka.. ze?
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 01. Máj , 2006, 10:08:22 » |
|
roberto napísal:rudy napísal:roberto napísal:metalhead ma pravdu.. lamped je podstatne lepsia volba ako trandakovy boss za 6500sk Podla ukažky/lamped/ by som ani nepovedal že je to lepšia volba. zase nieje ukazka ako ukazka.. ze? zase nieje lamp.pream ako lamp.pream..ze?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kruspe
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 01. Máj , 2006, 12:26:55 » |
|
Preco myslite, ze je to lepsia volba? A co vlastne taky celolampovy preamp urobi?...lebo mam marshalla, s jednou elektronkou v preampe (ved AVT-ecko), to by sa hodilo k sebe viac ako skreslenie od Bossa? ... a aky je rozdiel medzi lampovou hlavou a tymto preampom co predava Rady
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 01. Máj , 2006, 12:40:36 » |
|
Ja som presvedceny ze jedna elektronka v preampe je len na okrasu, na zvuku to prakticky nic neurobi.. ak ma tvoja hlava taku zalezitost ako je pripojenie preampu z vonku, priamo pred poweramp (resp koncovy zosilovac) tak by to bolo idealne. Skreslenie od bossa by som skor pouzil na dotlacenie lampoveho skreslenia, kdezto Radyho lamped je plnohodnoty trojkanalovy predzosilovac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 01. Máj , 2006, 13:05:22 » |
|
Idealne by bolo, keby ten preamp Kruspe mohol pripojit na lampovy koncovy zosilnovac, takto to je len drobne prilepsenie. Hlavne treba skusit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
metalhead
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 01. Máj , 2006, 13:08:43 » |
|
roberto napísal:Ja som presvedceny ze jedna elektronka v preampe je len na okrasu, na zvuku to prakticky nic neurobi.. ja mammarshalla v8080.neviem ako v tych novych AVT ale v mojom to urcite urobi... a mozes sa somnou hadat...nieje to JCM900 ale urcite je vtom citit lampu...uz sa tu o tom diskutovalo ...ale to nieje tema o tom
|
|
|
Zaznamenané
|
I hate commercion
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 01. Máj , 2006, 13:32:00 » |
|
popravde sa vo valvestatoch nevyznam a ani ti nebudem oponovat.. ja mam v preampe 5xEcc83 a je to citit ale pravda je ta, ze o tom tato tema nieje. Fakt je ten, ze je trosku skoda davat taky celolampovy preamp pred tranzistorovy koniec, ale pokial sa dobre znesu, bude to len lepsi zvuk ako predtym.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kruspe
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 01. Máj , 2006, 13:37:09 » |
|
Ja som na doma s tym AVT spokojny( zatial, ako tak, vsetko raz prejde), a dost to pocut oproti obycajnemu tranzistoru, by som povedal..teda aspon cisty zvuk je o dost makksi a prijemnejsi...ale celolampa je celolampa...to sa nehadam.... martinlm, mno jasne, ze skusit by to bolo najidealnejsie, len tu v PD toho moc nenaskusam :dry: ...este pls. ten rozdiel medzi lampovym preampom a lampovou hlavou :huh: btw. vravite tiez, ze naj by to bolo zapojit do lampoveho koncaku ako napr. __________ Naposledy upravil Kruspe, : 01.05.2006 o 14:38
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. Máj , 2006, 13:42:21 » |
|
Krusppe hlava ma pream. +konc. zosil..Preamp nema konc. zosil.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 01. Máj , 2006, 13:44:21 » |
|
V predzosilnovaci (preampe) sa vytvori skresleny zvuk, aj cisty, a potom sa zosilni v koncovom zosilnovaci (poweramp, koncak) na pozadovanu uroven (zasa koncove zosilnovace Marshall, Hiwatt a pod. pri vysokych hlasitostiach tiez skresluju). A gitarova hlava obsahuje aj preamp, aj koncak v jednej bedni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 01. Máj , 2006, 13:50:54 » |
|
Len doplnim: lampovy konec robi ten \"spravny zvuk\".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|