Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 23:26:40
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sola  (Prečítané 27226 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #45 kedy: 13. Apríl , 2004, 20:03:43 »

ked si predstavis Adur akord na piatom prazci, tak mas viac ako jednu alternativu ako zahras arp. Bud pojdes podla zakladnes struktury Adur postupnostou ako zakladny Edur akord posunuty o 2.5 tona alebo podla Gduroveho akordu na tretom prazci posunuty o jeden ton. chapes? Ci v tom mam urobit este vacsi zmatok?? :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #46 kedy: 13. Apríl , 2004, 20:11:41 »

Jasne ze chapem,nemyslel som to moc vazne.Rozumieme sa.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #47 kedy: 14. Apríl , 2004, 08:26:13 »

tak takymito hlupostami sa zaoberam, aby som nemusel hravat stale tie iste postupnosti. Skor to vyuzijem pri rozkladoch akordov ako pri arp, pretoze zahrat Gdurove arpegio nieje sranda..
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #48 kedy: 14. Apríl , 2004, 11:04:38 »

Hehe,Roberto zase Ta musim chytat za slovicka.Arpeggio je rozklad akordu.Je to to iste.Len ujasnim terminologiu.Sweep picking je technika ked sa trsatko pohybuje len jednym smerom a hra sa kazdy ton na inej strune.A aprpeggio je rozlozeny akord,ale tony nepreznievaju.Takze ked hras sweep aste nemusis hrat arpeggio a ked hras arpeggio nemusis ho hrat sweep.Prepac vravel som Ti ze som na slovicka :-)
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #49 kedy: 14. Apríl , 2004, 11:42:23 »

lenze rozlozeny akord nemusi byt ihned arpegio ze ano.. ci hej? Ty tento postup mozno nazves arp ale pre mna je rozklad.. (nieje to najlepsi priklad ale musi stacit, nechce sa mi rozmyslat) e|----------------------------------- B|--------------------------------10~ G|---------------------------6--9---- D|------------4-7-----6-9--7--------- A|-----4-7--5-------7---------------- E|---5------------------------------- hoci su to vpodstate segmenty A D E A akordov (zas ma chyt za slovo)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #50 kedy: 15. Apríl , 2004, 00:45:54 »

Arpegio je rozložený akord nech to hráš hocijako.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #51 kedy: 15. Apríl , 2004, 08:11:18 »

aj ked ho zahras linearne na jednej strune?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #52 kedy: 15. Apríl , 2004, 08:56:13 »

Aj keď ho zahráš na flaute. :o)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #53 kedy: 15. Apríl , 2004, 09:14:34 »

Ak niekto ovláda taliančinu, mohol by napísať presný preklad.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #54 kedy: 15. Apríl , 2004, 10:01:29 »

tak to som king :) lebo hram len arpegia.. ps: Ar*peg"gio, n. [It., fr. arpeggiare to play on the harp, fr. arpa harp.] (Mus.) The production of the tones of a chord in rapid succession, as in playing the harp, and not simultaneously; a strain thus played.
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #55 kedy: 15. Apríl , 2004, 20:24:05 »

takato teoreticka terminologia je nahovno. je jedno, ako sa co vola, ide o to, ako co funguje... aspon mne. nepotrebujem machrovat, ze viem, co je toto, hento. staci mi, ked viem, ako sa to hra a viem to zahrat
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 26. Apríl , 2004, 12:44:08 »

Myslim si, ze improvizovane solo je najkrajsie co môze hudobnik na scene zahrat. Ale zase ked ti hra ako backlide nejaky zlozity motiv je lepsie hrat naucene solo, ale to potom musi stat za to. Mam radsej pomalsie a harmonicke veci, ktore na konci vygradujem do tempa. Nevidim nic zlozite na tom hrat minútu solo v 32-nach. To po par rokoch cvicenia dokaze kazdy. Hudba ma ist od srdca.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #57 kedy: 26. Apríl , 2004, 23:44:10 »

Ja som chodil 8 rokov na klavir a na teorii nas to vsetko ucili ale sral som na to a teraz to lutujem ale gitaru mam doma a ja som na intraku tak tolko nemozem cvicit ale ked mama ja povedat tak na tie rychle vychitavky stale nemam (napr ako lubo) ale ked som si tak porozmyslal tak sa mi aj tak na tych solach znamych hudobnikov najviac pacia tie pomale alebo stredne rychle pasaze a viac mi zalezi na zvuku. Chcel by som to mozno ozivit tymi richlimi pasazami ale nemam zatial na to (teda aby to bolo cisto) asi tak
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #58 kedy: 26. Apríl , 2004, 23:47:01 »

a este nieco pentatonika je to najhorsie co som sa mohol kedy naucit (neucil som sa ju ale prisiel na nu sam v 12 rokoch a potom som sa dozvedel v 17 ked som zacal hrat ze to je pentatonika) lebo ma strasne zvezuje a uz som si tak zvykol ze uz pomaly uz ani nic ine neviem na inprovizaciu je to ok ale musim sa naucit daco druhe
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #59 kedy: 27. Apríl , 2004, 18:47:58 »

aj mna pentatonika nehorazne zväzuje.. a neviem, co s tym Smútim
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.067 sekund, 23 otázok.