Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 27. Apríl , 2004, 20:12:58 » |
|
Ak vás zväzuje pentatonika, treba sa naučiť mol(alebo dur) tej istej tóniny presne na mieste prstokladu pentatoniky, aby sa dalo prechádzať z mol(dur) do pentatoniky a naopak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 27. Apríl , 2004, 22:44:56 » |
|
Pentatoniky su uzasne prave v tom, ze sa daju pouzit miesto vsetkych stupnic, durovych, aj molovych. Samozrejme, netreba s nimi tieto stupnice nahradzat. Mozu byt odrazovym mostikom pri improvizacii k neznamemu podkladu, kym sa clovek zorientuje, kde je sever. Ak niekoho pentatonika zviazuje, nebude to tym, ze okrem nej uz nema nic ine v repertoari ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 28. Apríl , 2004, 07:40:07 » |
|
Juuuj kamo,to nie.Hhh v repertoarY...prepac na pravopis nedam dopustit.No pentatonika nezvezuje ja som myslel molovu pentatoku taku holu ako ju pouziva vecsina biednych kapiel.Samozrejme ze ked ju kombinujes s durovou je uplne ine kafindo.Samozrejme ze sa da hodne vycarovat aj z molovej pentatoniky a ja ju nijako nestaviam na vedlajsiu kolaj no nalada vyplivajuca z nej mi pripada uz trochu osuchana.Samozrejme je este ine ked ju hras v durovej tonine to je zasa o niecom inom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 28. Apríl , 2004, 08:54:06 » |
|
No, keď sa pozriem na tvoj pravopis, tiež sa musím zasmiať. ""ä"" asi nepoznáš, pentatoka?, nálada vyplÍva. Ale dosť bolo blbostí. Molová a durová pentatonika je tá istá stupnica, len sa hrá od iného tónu. A kto nevie iné stupnice a ani pentatoniku poriadne, tak pri hraní moc nepovie. Keď sa zmákne pentatonika poriadne, tak je ako východisko do improvizácie dokonalá.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 28. Apríl , 2004, 11:45:21 » |
|
Hehe kamo naozaj moje spravy nemaju moc uroven lebo to necitam po sebe a je tam vzdy vela preklepov.Komu by sa to xcelo opravovat.Ale to nieje pravopis,sice vyplIva...hehe Nuz aj majster tesar sa sem-tam utne...nie ze by som bol majster tesar
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 28. Apríl , 2004, 17:45:36 » |
|
nuze Lubo, prezrad na nam na aku znamku si zmaturoval zo Slovenciny?
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 28. Apríl , 2004, 19:36:37 » |
|
mam v repertoari kadejake stupnice, nerobi mi problem zahrat ich, ale tie tony, ktore sa pridavaju do penty, aby bola diatonicka mi tam proste nezneju.. su takeee smutnee(aj v dure). a ja chcem hrat veselo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
guitarist
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 28. Apríl , 2004, 21:51:32 » |
|
Keď pridáš do dur. pentatoniky ostatné 2 tóny duru, znie to smutne ?!?!:)?!? Aké tóny tam pridávaš?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 29. Apríl , 2004, 20:53:08 » |
|
ale uz si ucho zvyka.. len treba na chvilu zabudnut na pentatoniky..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yshey
nováčik
Príspevkov: 46
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 01. Máj , 2004, 12:59:54 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Shut up \\\'n play yer guitar
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 02. Máj , 2004, 10:19:43 » |
|
dokazes sa vyhovorit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matolf
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 06. Máj , 2004, 20:35:41 » |
|
je to stroj a zmen anketu na ""aky vzor muzskeho rodu mate najradsej?"" btw, sola mam rad pomale a hlavne take ktore zahram
|
|
|
Zaznamenané
|
dal by som si palacinky
|
|
|
Gunner
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 07. Máj , 2004, 16:07:30 » |
|
Nejako sa nam to tu zvrhlo od povodnej temy.
|
|
|
Zaznamenané
|
Keep rockin´
|
|
|
matolf
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 07. Máj , 2004, 16:22:21 » |
|
no viem, to som cital, ja len potvrdzujem pravdu ostatnych forum som prvy krat cital vcera
|
|
|
Zaznamenané
|
dal by som si palacinky
|
|
|
Gunner
|
|