Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

bezpražcová basgitara

Started by hopík, 20. Máj , 2006, 13:32:12

depesak

S bartolinami mam aj trochu zle skusenosti, ze im chyba charakter. Pouzivam uz len od pana Slapaka. A na bezprazec urcite humbucker. Aj ked Pastorius mal asi single.

Pitu

Hopik - to sú rôzne farby. Podža mňa určite magnetický a ak chceš rôzne meniť farbu, prípadne sa viac priblížiť kontrabasovému zvuku, daj tam aj piezo. Ja mám na osmičke 2 Bartolini snímače aj piezo. To piezo som na živé hranie moc nevyužíval, ale pri nahrávaní dosť. Je to fajn, určite je to plus.

kubriel

magez napísal:
Quotekubriel: 55ky sa mozu hodit, ked hodne podladujes. Inak neviem.

mozno na kratsiu menzuru :woohoo:
www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING

hopík

depesak napísal:
QuoteS bartolinami mam aj trochu zle skusenosti, ze im chyba charakter. Pouzivam uz len od pana Slapaka. A na bezprazec urcite humbucker. Aj ked Pastorius mal asi single.
tak dík uvažoval som aj ja takto, len som potreboval aby ma niekto nakopol.

pista58

depesak napísal:
QuotePouzivam uz len od pana Slapaka. A na bezprazec urcite humbucker. Aj ked Pastorius mal asi single.

Jaco mal single...
Preco HB?...tucnejsi ton?

zistil som ze mam trocha hokej v tom,aky snimac na base je HB podla vzhladu.

su toto HB?

Naposledy upravil pista58, : 30.05.2006 o 19:10
o-yep sro

rastis

Najskorej hej - naco by inak boli take tlste ?

depesak

Tipujem, ze su to HB. HB maju viac stredov a hutnejsi ton, preto na bezprazec.

Naposledy upravil depesak, : 30.05.2006 o 23:47

MageZ

S tymi snimacmi to nie je take lahke:

podla vzhladu (najcastejsie):
-jazz
-P split coil
-MusicMan
-soapbar

podla vnutornej konstrukcie:
-singel
-humbucker (nemusi mat len 2 cievky)

Vzhlad a vnutorna konstrukcia sa rozne kombinuju, takze tak ako mame Jazz humuckery (niektore dokocna so 4 cievkami), tak tak isto existuji single soapbary. Takze okom sa to tazke odhaduje.

kubriel

a este ktomu existuju aj take saleniny, kde su cievky pod sebou(niesu to danbakre?) ako SD JB-J1 B)

depesak

Cievky pod sebou - to by mal byt vertikalny HB, ako napr. noiseless od fendra. Tam snima signal len jedna cievka a ta druha z neho odobera brum a zial tiez aj stredy,  basy a dynamiku.

pista58

depesak napísal:
Quoteodobera brum a zial tiez aj stredy,  basy a dynamiku.

HB klasickej konstrukcie neprejavuje tieto znaky tiez? ci je to iba zalezitost vertikalneho HB?
o-yep sro

depesak

Klasicke HB sa spravaju trochu ako kompresor, cize uberaju dynamiku. Cievky v tom HB mozu byt zapojene seriovo alebo paralelne a ma to potom rozdielny zvuk. Ale mohutnejsi ako single.

pista58

depesak napísal:
QuoteKlasicke HB sa spravaju trochu ako kompresor, cize uberaju dynamiku. Cievky v tom HB mozu byt zapojene seriovo alebo paralelne a ma to potom rozdielny zvuk. Ale mohutnejsi ako single.

ok,dik za vysvetlenie.
o-yep sro

Fretless sa líši od \"frets\" iba hmatníkom. Hmatník však treba nalakovať dajakým kvalitným lakom. Čím viac vrstiev tým lepšie :)

kubriel

kubbasak: aj ebenovy? :blink:

cim viac vrstiev tym lepsie? aby to neskoncilo sklenym zvukom... :unsure: