Skúsil som si spraviť v Cubase side-chain komoresiu na potlačenie dozvuku a humanizáciu bicích podľa návodu na stránkach otomanstudio.com. Pre tento účel som nahral dva motívy, sloha a refrén, ktoré sa stále opakujú, ale zakaždým prepracované do inej stupnice nasledovne:
1:úvod+sloha: je harmonická durová, ktorá má znížený šiesty stupeň oproti obyčajnej durovej
2:refrén: je melodická mólová, ktorá má zvýšený 6. a 7. stupeň oproti obyčajnej mólovej (aiolskej)
3:sloha: je obyčajná durová - ten motív sa ako keby tak viac rozjasnil naproti tej harmonickej durovej v 1.časti
4:refrén: je harmonická mólová, ktorá má zvýšený siedmy stupeň oproti obyčajnej mólovej (aiolskej)
5:sloha: je obyčajná mólová (aiolská) - doteraz som v slohách, teda v časti 1 a 3 používal durové stupnice, teraz som to otočil a použil mólovú. Charakter motívu sa pekne zmenil z takého "veselého" duru na "nahnevaný" mol
6:refrén: je obyčajná durová - čiže aj tu som doteraz použil v refréne v častiach 2 a 4, stále mólovú stupnicu, ale teraz som použil v refréne durovú. Zase sa charakter toho motívu zmenil z takého vážneho mólového na akoby oslavný durový.
https://app.box.com/s/lgk04i1lzorfbxe99e3s5l8v88cuwlfhGitara Gibson LP studio priamo káblom do PC. Použil som aplitube bez ich simulácie boxu a namiesto toho som tam dal konvolučný reverb s impulzom na box. Basa Indie jazz bass, tak isto ako gitara, teda káblom rovno do line in na zvukovke v PC. Inak ako buffer stále používam vypnutý Boss OD3, tak nejak krajšie to je s ním.