yngsteen
Hoci otázky neboli smerované na mňa, tak zareagujem...aj ke´d sa mi veľmi ani ncehce, lebo mnohé veci tu boli veľa krát rozobraté. Napr. bicie...Vlado Hudec mal o tom témy, a boli tu zúrivé debaty o tom, či sa dajú rozlíšiť nahrávky živých bicích a samplovaných...
Fórum dosiahlo svoj zenit, ako mnohé iné weby. Aj ja si pamätám obdobie, kedy tu písal Joe
Máš pravdu, že v čase svojej "slávy" štmagasti poradili. Nemyslím si, že Frakos alebo ja poterbujeme rady ako pre nováčikov. Každý sme dosiahli nejakú úroveň, o ktorej sa dá samozrejme diskutovať. A práve preto, že toto je fórum amatérov, niektoré komentáre ma dosť prekvapujú. Keby niekto z nás mal ambície ísť so svojou hudbou "vyššie", tak by asi nedával skladby sem, popracoval by na nich oveľa viac apod. Keby som riešil môj album, ktorý má onedlho vyjsť (hypoteticky), tak asi budem tie veci riešiť s niekým iným. Tým chcem povedať, že rozoberať niekoho takým štýlom, že máš tam gitaru o 0,5 dB hlasnejšie, ako by som si ja predstavoval, je kokotina
Tiež nechápem komentáre typu: zvuk je dobrý alebo zlý
to už sa tu môžme baviť štýlom: jeeeeeeej supeeer alebo to je bakané
Muslím, že s Rastisom sme si neskočili do vlasov, ako si myslí Branko. Rastisove pripomienky beriem, a myslím, že aj on moje
Kto pozná moju tvorbu, tak vie, že mám široký žánrový záber. Mňa baví skladať muziku, nie sa piplať v takých detailoch, o akých sa tu mnohí bavia...pričom musíme priznať, že hudba je naozaj čiste emotívna a subjektívna záležitosť. Pri tom množstve skladieb, aké som vyprodukoval, keby som mal každú robiť 5 rokov, ako tu niekto cvičí napr. prebraté sólo a potom si ho slávnostne nahrá, tak...Proste každý prikladáme význam niečomu inému. Býval som dobrý klávesák, ale nikdy by ma nenapadlo 10 rokov sa piplať v témach o nastavení, zvukoch, zapojení a pod. Mňa to nezaujíma.
A k tým komentárom ešte niečo. Keď tu Robko G napíše, je tam množstvo rytmických a harmonických chýb, a nenapíše konkrétne...to je proste neschopnosť rozumne komunikovať. Chodil som 8 rokov na klavír, čo sa týka teórie, nebola to moja parketa, ale nemyslím si, že Frakos alebo ja by sme robili nejaké hrubé harmonické chyby. A to skladám zložitejšie orchestrálne veci, ako nejaké bigbítové oddychovky.
Prečo tu niekto ešte aj teraz dá svoju tvorbu? Možno preto, že to je prirodzená ľudská potreba. Tu sa predsa ľudia neprezentujú kvôli tomu, že tu uzatvárajú zmluvy s hudobnými vydavateľstvami. Ja robím hudbu v prvom rade preto že ma baví. A ak aj nikto nezareaguje, je to podľa mňa lepšie, ako príspevky Kaolka, Branka a Robka G
Dosť často som tu mal pocit, že niektorí si doma pred zrkadlom trénujú gitaristické pózy