|
frakos
|
 |
« Odpoveď #540 kedy: 10. Marec , 2025, 23:02:21 » |
|
...už ani neviem, nemám racionálny dôvod, asi najbližšie je k tomu to fanušikovstvo...
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #542 kedy: 22. Apríl , 2025, 13:49:20 » |
|
Tonex pedál som pripojil k ipadu a niečo nahral s gitourou Schecter Nick Johnston v beglajte a Ibanez S470 v sólach. V Tonexe som použil nejaké modeli zo Satrianovho balíka. Basa bola Epiphone Thunderbird. https://app.box.com/s/xknjp2h4gkveex6atl8ji9uvv7e0u7e2
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #543 kedy: 05. Máj , 2025, 20:10:11 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #544 kedy: 28. Máj , 2025, 19:57:31 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #545 kedy: 07. Júl , 2025, 02:22:48 » |
|
Ľúbi sa mi forma prezentácie hudby, ktorú sem dával TOMM a tak som sa tiež pohral s nástrojom na editovanie videa v mobile, s apkou Lumafusion. Parádne to funguje, pracuje s vrstvami, vie to všelijaké efekty, to čo som voľakedy robil na PC, dnes zvláda mobil. Hudobný podklad je stará vec, ktorú som nahral v roku 2008, na počítači s Linuxom. Vtedy som sa snažil robiť homerecording v Linuxe, čo sa aj podarilo, ale nakoniec to bola jediná vec, ktorú som pod Linuxom nahral. Vybral som krátku hudobnú ukážku, s jednoduchým sólom, aby som mal čo najmenej roboty s nahrávaním videa. Ostatne video sekvencie som robil cez Gemini. Denne mi povolí vygenerovať 3 videá s dĺžkou 8 sekúnd na základe zadania z textu. Čiže je to trošku na dlhé lakte a dobre si treba rozmyslieť, čo tam napísať  . Každopádne je to zaujímavá forma prezentácie napr hudby, keď sa vec premyslí, môže to byť fakticky zaujímavé.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
opossum
|
 |
« Odpoveď #546 kedy: 07. Júl , 2025, 11:14:08 » |
|
super. Vôbec nemám predstavu, ako sa to robí...ale taký floydovský surealizmus, to s mi páči.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast

Príspevkov: 2262
|
 |
« Odpoveď #547 kedy: 07. Júl , 2025, 11:54:51 » |
|
je to velmi zaujimave. a velmi paci sa mi aj ten hudobny motiv. je taky trochu znamy (bud som ho uz pocul alebo som ho sam niekedy zlozil alebo je skratka chytlavy sposobom, ze znie znamo  )
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
|
styrioci
|
 |
« Odpoveď #549 kedy: 17. Júl , 2025, 20:08:36 » |
|
Super, to mas iPad ci nieco Androidove? Mal som taku romanticku predstavu na cestove zuvanie, ze nano cortex + telefon, ale Android a class compliant audio sa nejak nemusia 
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #550 kedy: 20. Júl , 2025, 10:33:34 » |
|
Áno ipad. Ten nano cortex funguje ako zvukovka a má fajn funkciu, podobne aj ako apogee jam x, a to že posiela vstup aj rovno na výstup. Takže aj pri slabšom ipad sa s tým dá robiť lebo nie je latencia. Pred tým som používal obyčajný ipad 2021 s A13 bionic, ale keď tam bolo viac midi nástrojov a efektov tak už trochu nestíhal. Ale 2-3 midi stopy v pohode a audio stôp koľko chceš. Dal da s tým robiť aj základný mix. Teraz mám ipad air s m2 a tam som žiadne technické obmedzenia zatiaľ nezistil.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
 |
« Odpoveď #551 kedy: 04. August , 2025, 11:27:41 » |
|
to mi velmi nepomohlo  resp aspon viem kde je problem. nejde mi ani tak o nahravanie ako o schopnost vediet si nejak mobilne pustit podklad a hrat s Nano Cortexom do toho. na Android je aj toto zjavne tazka uloha, ale za kupovat kvoli tomu ipad sa mi nechce..oprobujem to este na windowse, ze prinajhorsom pouzijem nejaky pritomny laptop ako drahy prehravac hudby.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #552 kedy: 05. August , 2025, 04:17:22 » |
|
to mi velmi nepomohlo  resp aspon viem kde je problem. nejde mi ani tak o nahravanie ako o schopnost vediet si nejak mobilne pustit podklad a hrat s Nano Cortexom do toho. na Android je aj toto zjavne tazka uloha, ale za kupovat kvoli tomu ipad sa mi nechce..oprobujem to este na windowse, ze prinajhorsom pouzijem nejaky pritomny laptop ako drahy prehravac hudby. Fl mobile studio je aj pre android.... a mozno aj n-track studio, bandlab, audio evolution mobile studio. Či sa nano cortex dá pripojiť k tabletu s androidom neviem, ale nejaké zvukovky určite sú. Asi by to šlo....
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
 |
« Odpoveď #553 kedy: 05. August , 2025, 15:54:46 » |
|
Fl mobile studio je aj pre android.... a mozno aj n-track studio, bandlab, audio evolution mobile studio. Či sa nano cortex dá pripojiť k tabletu s androidom neviem, ale nejaké zvukovky určite sú. Asi by to šlo....
moj problem nie je ani tak nejaky mobilny "DAW" na Android ako to, ze ked prehravam audio cez USB C do Nano Cortexu tak zvuk na audio vystupoch NC dostava bitcrusher effect v niekolkosekundovych periodickych cykloch. ako keby sa to nieco snazilo resamplovat. zjavne nejaky Android bug niekde hlboko v analoch OS, kedze zmienky o tomto probleme som nasiel aj pre ine USB C audio zariadenia a min 2 major verzie Andoridu dozadu. Nevravim, ze ma to nejak strasne stve, ale bolo by fajn keby taka banalita fungovala. hlavne ked sa vsetko tvari ako class compliant compatible 
|
|
|
|
« Posledná zmena: 05. August , 2025, 16:00:40 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
styrioci
|
 |
« Odpoveď #554 kedy: 06. August , 2025, 14:06:50 » |
|
odpoviem si aj sam, ze problem je najskor v Nano Cortex-e - RME zvukovka nema v class compliant mode ziaden problem s prehravanim audia z Andorid zariadenia.
|
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|