Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 22:23:32
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122656 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 30. Marec , 2005, 19:36:55 »

ja zásadne používam deviatky. D´Addariá. Hrubé struny nepoužívam, keďže mi jednak nevyhovujú pre komfort hrania, a po druhé aj tá moja gitara má značne tenký štíhly krk (čo je fajn, je to potom radosť na tom hrať, pohodový nástroj), výrobca doporučuje zásadne sadu 9, aby sa človek vyhol problémom s krkom nástroja.
Zaznamenané
Satch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 241

« Odpoveď #76 kedy: 20. Máj , 2005, 17:07:14 »

k tym strunam---ja mam uz pol roka rovnake struny co boli na gitare natiahnute a konecne som sa rozhodol ze kupim nove(tieto nie a nie prasknut:)-dost mi vyhovuje ich hrubka ale nemam ju ako zistit-neviete ake su default hrubky strun ked kupim gitku Epiphone??--dik
Zaznamenané

Follow the details...
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #77 kedy: 21. Máj , 2005, 07:45:13 »

myslim ze Epi dava 0.09, ale to je nic moc :) Ja som si natiahol sadu 0.10, 0.13, 0.17, 0.28, 0.40, 0.52. To je iny zvuk :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Satch
pravidelný návštevník

« Odpoveď #78 kedy: 21. Máj , 2005, 10:36:37 »

a co vlastne hovoris na 0.9-0.10 hybridy??...a aku znacku pouzivas??..ja rozmyslam nad 0.10 rotosound (tie žlté:)
Zaznamenané

Follow the details...
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #79 kedy: 21. Máj , 2005, 10:53:24 »

Hybridy su celkom okej, najlepsia znacka podla mna je Ernie Ball. Dost dlho vydrzia, a maju fajn zvuk. Maju ich v Made.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Satch
pravidelný návštevník

« Odpoveď #80 kedy: 21. Máj , 2005, 11:23:56 »

a kde e to ta mada??--som z BA-ale za boha neviem-niekde na medenej??--tam chodim casto a kolko to koštuje tie struny??-hybridy 0.09-0.10??
Zaznamenané

Follow the details...
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #81 kedy: 21. Máj , 2005, 13:30:31 »

satch: na medenej mas tri git obchody vedla seba. aj mada je tam tiez. tie zlte 10 rotosoundy som velmi dlho pouzival a su to podla mna najlepsie struny ake som mal - uper zvuk, tenke ecko navyse zadarmo, pekny obla:). potom som mal aj jednu sadu tych hybridov 10-11, to uz bolo moc tvrde... teraz mam ernie ball 10. su to dobre struny, akosi sa nechcu trhat, ale ani moc nehram teraz... ale tie rotosoundy sa mi zdali lepsie.
Zaznamenané
Satch
pravidelný návštevník

« Odpoveď #82 kedy: 21. Máj , 2005, 13:56:38 »

tie rotosundy ma moj ucitel a hraju supeeer..aj ked on ma nejaku Ibanezu za 30 likerov..no neviem-v kazdom pripade mi ich odporuca...a jeden kamos ma koncerte ernie ball a ten zas ze hentie su najlepsie-ostatny kupuju na nivach...hmmm-100 ludi 100 chuti...kupim yamahy za kilo :)
Zaznamenané

Follow the details...
Satch
pravidelný návštevník

« Odpoveď #83 kedy: 21. Máj , 2005, 14:02:29 »

jasne...uz viem co je to za shop--bol som na stranke...na medenej mas 3 shopy...Fender, este jeden taky maly ktory pred nedavnom zvacsili o jednu miestnost, a Madu--tam predavaju gitky Focus ak sa nemylim :)...no jo--ja chodim do toho maleho-malo miesta ale dobry vyber a ceny tiez fajn...vo Fendery je taka ochota predavacov ze dovidenia--som tam raz prisiel ci si nemozem vyskusat Zoom 606 a oni ze ne ze to maju v regali a ze to nepojdu..fuck them all...
Zaznamenané

Follow the details...
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #84 kedy: 22. Máj , 2005, 09:30:03 »

DR 11ky struny, maju ich v Made, vyborny zvuk a hlavne najdlhsie vydrzia, Ernie Ball mi vzdy odidu po dvoch-troch tyzdnoch, hrdzave ich mam uz po dvoch troch dnoch hrania. DR mi vydrzia aj mesiac a stale si udrzuju zvuk. Nie su ani ovela drahsie, tusim 290 stoja. Oplati sa. Daddaria nemam moc rad, prilis cinkave na moj vkus.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo
okukávač

Príspevkov: 0

« Odpoveď #85 kedy: 22. Máj , 2005, 09:32:07 »

ja pouzivam GHS seriu Zakk Wylde 0.10,13,17,36,52,60. najlepsie struny co som kedy mal... ine uz ani nekupujem a to som ich poskusal dost. povedal by som ze su lepsie ako ernie ball, maju lepsi zvuk a dlhsie vydrzia...
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #86 kedy: 22. Máj , 2005, 14:31:35 »

nooo, ja by som to inak videl. v made maju aj focusy ale aj ibanezy a vacsinou aj nejaku sollerku/sivcaka. fenderom by som nazval skor ten maly obchod co ma teraz tu novu miestnost a to tretie velke volam yamaha. byvale ifm. nie? kubo: nepoznam, vyskusam.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #87 kedy: 22. Máj , 2005, 19:33:30 »

ja mam 12ky ernie bally a su tam uz dost dlho, hraju celkom fajn furt, su to trochu kable aspon si obcas pripadam ako tazky metalista :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #88 kedy: 22. Máj , 2005, 22:59:00 »

Neviem, co mam momentalne ani na jednej gitare - deviny, ale jake :hm: Urcite nejake najlacnejsie :). Dlho som pouzival GHS, ale cim som starsi, tym je mi to viac jedno. Mam za to, ze vplyv strun je dost precenovany.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #89 kedy: 23. Máj , 2005, 00:28:35 »

Podla mna maju zase struny vyznamny vplyv na zvuk celkovy. Zalezi samozrejme aj na aparate a na skresleni celkovom, ale pokial hras na lampovom aparate a na cistom zvuku, tak hraju struny velku rolu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 22 otázok.