Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 22:18:48
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122651 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #105 kedy: 08. August , 2005, 14:02:20 »

Ved skusaj vsetky druhy strun postupne a casom najdes tie, ktore Ti budu sediet najviac. Tak je to najlepsie. Tie DR struny sa podla mna vytahuju vyborne, su skvele na blues a klasicky rock. Ak hras tvrdsie veci, mozno Ti predsa budu viac sediet tie Ernie Ball, tie maju hutnejsi zvuk, ale menej konkretny. Opakujem ale, ze tie DR vydrzia skutocne velmi dlho a nestracaju zvuk. Mne Ernie Ball po dvoch tyzdnoch uz skoro uplne stratia ton, hlavne spodne e a acko. Takze ako som povedal, skusaj skusaj a casom si najdes tie prave :).
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #106 kedy: 08. August , 2005, 15:03:03 »

to je pravda...aj mne ecko tenke rychlo strati zvuk....mno ..ale prave toho sa bojim...ze ja hram tvrdsie veci a a nie klasicky rock.......ale zasa ma laka ze tak dlho vydrzia.....tak a ake typy maju ci iba 10 - 52....(nie ze by mi to nevyhovovalo)..ja by som mozno skusil nieco ako 10 - 56...a kolko stoja....napr kolko stoja priti ernieballom....
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #107 kedy: 08. August , 2005, 16:24:12 »

Co mi vadi, ze nemaju klasicke 11 v Made v Ba, ale len hybridy 10-52. Potom tusim 12-56. Cenovo su tusim o 10 Sk drahsie ako Ernie Ball. Erni Ball tusim 280 a tieto 290 ak si dobre spominam.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
sanc0
nováčik
*
Príspevkov: 18

« Odpoveď #108 kedy: 04. December , 2005, 17:35:26 »

Zdravim,
blizia sa vianoce a tak som si povedal ze si urobim radost a kupim nejake poriadne struny na moju akustiku.
Chcem potahovane struny, len sa neviem rozhodnut ci kupit Elixiry alebo DAddario rada EXP.
Mate nejake  skusenosti s uvedenymi strunami? Rad si precitam vas nazor.

Sanc0
Zaznamenané

Akustiky: Dowina D-555, Marris SJ-1C
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #109 kedy: 04. December , 2005, 17:55:24 »

hehe na vianoce :) inak ja tiez dostavam na vianoce struny uz asi tri roky po sebe :)

ja som daddariovy takisto...ani potom su hned EB..rotosound su najhorsie
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #110 kedy: 04. December , 2005, 22:47:58 »

Ja myslim ze dost zavisi aj na aku gitaru das aku hrubku..  ja s obojstrannym floydom dam jednoznacne 009  chcel som dat 010  ale to bolo nieco hrozne to sa proste nedalo normalne nadstavit skusal som vsetko.Takze ja na Ibanez 009   kebyze mam gibson tak 010  nepotrebujem mat lana na gitare.Znacka Ernie ball   ale chcem skusit rotosound..  len tie ja tazsie zohnat u nas.Takze mat gitaru s pevnym floydom tak dam aj hrubsie   ale na obojstranne to proste u mna nejde..  tiez sa stotoznujem s Katarinou ze nie vzdy sa na hrube struny hra zle proste to zavysi od nadstavenia..  Ked som hral na Henryho T. gitare ma tam 010  a tym padom mohol dat nizsie struny lebo pri vytahovani nesklzli.kebyze dam 009 nizucko pri vytahovani v hornich polohach mi proste sklzne struna..  Takze sa mi pacilo ked boli aj 010  nizucko nesmikali sa mi.  no proste pevna kobilka tam dam aj hrubsie   ale obojstranny floyd 009.
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #111 kedy: 04. December , 2005, 23:00:20 »

ja pouzivam 8 daddaria ... je to skoro ako 9 ale nevjem lepsie sa mi hra na osmickach treba sice s nimi jemnejsie ale to uz je u kazdeho individualne
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #112 kedy: 04. December , 2005, 23:04:54 »

8 sturny? tak to som este v ruke nedrzal. hram na 11.
tie 8 musia byt tenke jaknit z treniek !

btw: imbus co je zle na rotosoundoch? hram nanich uz asi 2 roky. maximalna spokojnost
:hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #113 kedy: 04. December , 2005, 23:14:43 »

8 micky som trhal jak najaty v kuse praskali..   Tiez som pocul na Rotosound  len chvaaalu vraj spickove.. preto chcem skusit  ale ernie ball  v poho
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #114 kedy: 04. December , 2005, 23:33:49 »

bambusovi niekto povedal, ze rotosound je zly, tak teraz bambus tvrdi, ze je zly. bambus na nom nikdy poriadne nehral a ja mam taku sukromnu teoriu o tom, ze d\'addario uprednostnuje jedine preto, ze ma farebne oznacene hlavicky strun Popiskujem si

ja hram na roto-blues, cize 10/12 a je to zvukovo velmi dobre riesenie, pri osetrovani zvuk vydrzi dost dlho. kedysi davno som hraval aj na 9... na takych sa mi teraz hra dost zle, zvukovo aj pocitovo mi to pripada ako uplne blato, kedze mam pevnu kobylku (s obojzvratnym tremolom tie 9 asi naozaj stacia).

este sa chcem spytat, co za znacku su tie DR ? to je nejaka skratka alebo proste pridem a vypytam si v made od tety balicek \"deeriek\" ? :blink:

Naposledy upravil Iggy, : 04.12.2005 o 23:50
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #115 kedy: 04. December , 2005, 23:41:50 »

iggy: ja hram tiez na roto blues - modry obal. ale mam dojemz e to su 11/10 a nie 12/10 ci sa mylim?
Zaznamenané

BOOGIESOUND

jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #116 kedy: 04. December , 2005, 23:51:59 »

tiez hram na roto blues...sa mi rata ze su tam dve tenke Ecka
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #117 kedy: 04. December , 2005, 23:52:50 »

darthez: mylis sa, je to 10/12 :silly: . a ked uz ta tu mam, prezrad, nerobi ti to problemy s gitarou? kdesi v strede tohto threadu predator spominal, ze on pouziva 9-tky, pretoze to doporucuje vyrobca, aby sa predislo problemom s krkom. kedze tie nase Yamahy maju rovnake krky ako ta jeho (tenke a stihle), tak ma zaujima ako sa ti to pod tymi kablami sprava... a kludne popis aj zvuk a pocit z hry.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #118 kedy: 05. December , 2005, 00:02:22 »

no rok som hral pdoladeny o pol tona, rok hram v D. takze to pnutie je tam iste mensie.
ale na druhej strane, odkedy som kupil gitaru, hend som na nu dal 10struny a krk sa neohol. ani raz som nedotahoval tiahlo. dohmat je podla mna vyborny, oktavy ladia, vsetko ako ma byt.
co sa zvuku tyka.
mne vyhovuje ze tie struny davaju mohutne basy, ale nie zahudlane a okrm toho maju pekne aj vysy, zvonive. neviem to lepsie popisat. dobre s ana nich hra. kedze som podladeny, aj bednuje, hraju flazolety, vse ok.
zvuk je presne taky, aky od stun ocakavam. ldhy sustin, prasacie basy a konkretne vysky. som spokojny s nimi. hraval som aj na Yamahach, Dadariach, Fenderoh, ale tieto s mi osvedcili najviac
Zaznamenané

BOOGIESOUND

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #119 kedy: 05. December , 2005, 00:06:08 »

ty si uplny mamlas demagogovity. Vobec to nieje tak, ze niekto povedal truba. Ja som si tie struny kupil pred par rokmi, stratili zvuk asi po dni a do troch dni boli fest cierne a do tyzdna sa na nich nedalo hrat. Som si povedal nikdy viac. No tak rok dozadu, som si isiel kupit moje dadaria, no nemali. A mali rotosoundy, tak reku, ze dam este jednu sancu tak som si kupil. Mali ecko navyse, no super (ked uz kvalitou neohuria tak aspon daju nieco gratis...tesco style). no pocit ten isty ako pred rokmi...novotovy zvuk takisto po dni v cudu, zajebane boli, a to som to cistil fastfretom denne. Tak som to dal dole a uz nechcem viac.

dadario su najlepsie, lebo maju farebne hlavicky, to mi dost pomaha aby som ich nedal opacne.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.