Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 22:37:43
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122663 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #120 kedy: 05. December , 2005, 00:16:54 »

Ja hosi mili, dokazem mat struny 3 tyzdne na gitare. Cistim ich pravidelne, raz za tri dni liehom na handricke a potom Dunlop formula 65. Perfektny zvuk maju stale, ale okolo troch tyzdnov je kriticka doba, ked sa na konci zacinaju trhat na konci. Dva krat som ochotny nadpojit vo floyd rose, potom davam novu sadu 0.10 Ernie Ball RPS. Spokojny som nadmieru.
Hlavne si vzdy umyvam pred hranim ruky mydlom.. to je tiez urcita kultura ktora tomu pomoze. :side:
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #121 kedy: 05. December , 2005, 00:19:24 »

taky zavazok som si aj ja dal istu dobu..ale vydrzalo mi to malo..asi den? dva? :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #122 kedy: 05. December , 2005, 00:22:35 »

imbus: tak potom si musis kupit tie navlhcene vreckovky Žmurk jak spravny rocker Žmurk Žmurk
:hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #123 kedy: 05. December , 2005, 00:23:39 »

Jednoznacne som verny znacke DR, vyskusal som uz vsetky znacky u nas dostupne a tieto suverenne najdlhsie vydrzia, maju vyborny brilantny zvuk, sustain tiez. Rotosound boli najhorsie zo vsetkych, tupy zvuk bez brilancie, hned zhrdzaveli. Ked nemaju DR, tak beriem Daddaria 11 alebo Ernie Ball 11ky.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #124 kedy: 05. December , 2005, 00:27:32 »

chlapci vy mate nejaky radioaktivny pot, ked vam hned hrdzaveju tie rotosoundy Žmurk Žmurk alebo mydlo s blbym Ph? :))
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #125 kedy: 05. December , 2005, 00:29:38 »

co je DR ?
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #126 kedy: 05. December , 2005, 00:40:38 »

darthez: ak maju radioaktivny pot, tak na koncertoch nepotrebuju osvetlenie. to je pre chudobne slovenske kapely velke plus:woohoo:

rotosound su podla mna dobre struny. dlho som na ne hral a bol som maximalne spokojny. tie dve tenke ecka su mi nanic. ja praskam zasadne hrube struny... daddario su mi neviem preco nesympaticke, tak som po jednej sade co som si kupil nahodil radsej ernie ball lebo rotosound boli vypredane. a odvtedy taham len ernie ball. hoci, moj vnutrony poct je, ze rotosoundy mali brilantnejsi zvuk. taky prieraznejsi.

na akustickej gitare mam daddario american bronze a to je super! doporucujem pre jasny pekny zvuk.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #127 kedy: 05. December , 2005, 00:41:28 »

www.drstrings.com

Nie lacne struny. Ale spicka.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #128 kedy: 05. December , 2005, 00:47:52 »

DRka stoja v MADE 280sk. To je tolko isto za kolko tam mali hybridy ErnieBall. Ked som sa pytal preco su take drahe, lebo 7mickova sada stala 270sk, tak som dostal od tej slecny odpoved ktora sa javi ako metafyzicka odpoved na vsetko: \"lebo su niklove\" :woohoo:
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #129 kedy: 05. December , 2005, 01:33:59 »

bambus: tak sa moja sukromna teoria potvrdila :lol: je to kvoli tym hlavickam :lol: keby ti k nim dali este keksik alebo margotku, tak im budes robit reklamu aj na koncertoch Popiskujem si

inak osobne mam z d\'addarii taky gumeny nemastn-neslany pocit. hrdzavenie a stratu brilancie nemusim riesit, mam dunlop 65 a po kazdom hrani utriem struny handrickou napustenou tymto pripravkom. kupil som flasku zaciatkom januara a este v nej je, cize je to zanedbatelna investicia. teraz mam natiahnute struny asi druhy mesiac a nie su vobec hrdzave a aj zvuk stale maju.

co sa akustiky tyka, neviem ci uz som to niekde nespominal, ale velmi ma oslovili svojho casu Luthier, velmi zaujimavy zvonivy zvuk, La Bella boli take lahke a neutralne a D\'Addario taky stred. znova - nemastny neslany. uprimne, nechapem, co na nich vidite, ale znovu asi plati stare zname \"kolko ludi, tolko chuti\".
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
sanc0
nováčik
*
Príspevkov: 18

« Odpoveď #130 kedy: 05. December , 2005, 09:14:53 »

Ahojte,
do tohto threadu 4 mesiace nikto neprispel a po mojom prispevku to tu obzivlo, ale nikto nereagoval na moju otazku tak skusim este raz.

Chcem na moju akustiku vyskusat potahovane struny, len sa neviem rozhodnut ci kupit Elixiry alebo DAddario rada EXP.
Mate nejake skusenosti s uvedenymi strunami? Co je podla vas lepsie, Elixiry alebo DAddario EXP. Rad si precitam vas nazor.

Sanc0
Zaznamenané

Akustiky: Dowina D-555, Marris SJ-1C
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #131 kedy: 23. December , 2005, 23:37:45 »

darthez napísal:
Citácia
8 sturny? tak to som este v ruke nedrzal. hram na 11.
tie 8 musia byt tenke jaknit z treniek !

ani nie  ked si tak vsimnes tak dost takyh znamych hudobnikov pouziva 008 struny no a ked uz vies hrat tak ze nehras jak buldozer a netrhas za kadym dnom spodne E tak potom si naviknes aj na tie 008 a je to pecka...

Naposledy upravil brko, : 23.12.2005 o 23:54
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #132 kedy: 23. December , 2005, 23:44:56 »

brko- no kolko poznas gitaristov co hra na osmickach? a urcite tvrdsia hudba sa na tom hra dost narocne a nema to ani pozadovany zvuk, keby som chcel bandovat o 3 tony , tak si urcite kupim  osmicky, no ale inu vyhodu ozaj nevidim
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #133 kedy: 23. December , 2005, 23:58:30 »

ale to mas tak kua kazdy berie gitaru inak ja napriklad ju berem ako damu ..musim sa k nej sparavat nezne a mam v riti a zije a aj struny ziju aj ked su osmicky ...
ale dakto ju bere ako kua vec s ktorou sa treba blaznit ukazat co je v nom a tak dalej ja mem v riti osmicky mi rezu  hram a hra sa mi s nimi dobre aj ked hram na jolane diamant ...
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #134 kedy: 24. December , 2005, 00:12:52 »

Pre take struny existuje vyraz v gitaristickom zargone, \"blato\" :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 23 otázok.