Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 17:42:57
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122597 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kandown
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 108

« Odpoveď #165 kedy: 26. December , 2005, 09:57:27 »

no a na akustiku by ste dali ake struny ?
Zaznamenané

. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka :)
Marshall
pravidelný návštevník
Príspevkov: 182

« Odpoveď #166 kedy: 26. December , 2005, 11:26:29 »

asi najskor nejake 10... aj ked videl som aj 13 na akustike uz... zvuk to malo paradny len tazsie sa na tom hralo
Zaznamenané
thom
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #167 kedy: 30. December , 2005, 22:02:45 »

ty kokos som si kupil  d addario struny 0.09 a vyssie,pretoze som chcel vidiet,ci je medzi EB a dadd rozdiel.tak som ich navinul,naladil 2 krat a tie zasrate struny po tyzdni zhrdzaveli!mam ich asi 2 tyzdne aj nieco a su ako telegrafne droty cierne.posledny raz som ich kupoval.ale mozno by bolo riesenie nejaky antiperspiracny krem na ruky.mozno by nehrdzaveli tak a aj nejake pripravky
Zaznamenané
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #168 kedy: 30. December , 2005, 22:10:45 »

thom napísal:
Citácia
ty kokos som si kupil  d addario struny 0.09 a vyssie,pretoze som chcel vidiet,ci je medzi EB a dadd rozdiel.tak som ich navinul,naladil 2 krat a tie zasrate struny po tyzdni zhrdzaveli!mam ich asi 2 tyzdne aj nieco a su ako telegrafne droty cierne.posledny raz som ich kupoval.ale mozno by bolo riesenie nejaky antiperspiracny krem na ruky.mozno by nehrdzaveli tak a aj nejake pripravky

To uz sa aj mne stalo...neni to nahodou len spina???
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
thom
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #169 kedy: 30. December , 2005, 22:12:35 »

myslim ze nie...aj ked som po nich viac raz presiel suchym kusom latky,nic sa nezmenilo
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #170 kedy: 04. Marec , 2006, 15:11:29 »

mam taky maly vnutorny konflikt Žmurk mam 12ky Ernie Bally, a ked vytahujem g strunu o cely ton ma coskoro zacnu boliet bruska na prstoch. keby sa rozblaznim tak by to moje prsty momentalne asi nevydrzali. tak sa pytam ci sa na to da zvyknut. S tensimi strunami to nebol problem, ale tensie nechcem kvoli zvuku.
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #171 kedy: 04. Marec , 2006, 17:18:33 »

bubla15 napísal:
Citácia
mam taky maly vnutorny konflikt Žmurk mam 12ky Ernie Bally, a ked vytahujem g strunu o cely ton ma coskoro zacnu boliet bruska na prstoch. keby sa rozblaznim tak by to moje prsty momentalne asi nevydrzali. tak sa pytam ci sa na to da zvyknut. S tensimi strunami to nebol problem, ale tensie nechcem kvoli zvuku.

myslim ze keby si tam natiahol 11ky, tak tomu zvuku to neuskodi a tvoje prsty ti budu vdacne:evil:
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #172 kedy: 04. Marec , 2006, 17:31:06 »

bubla15 - ide o žáner, aký chceš hrať. Pri 12-tkach strunách sa musíš rozlúčiť s vyťahovaním o celý tón, maximálne tak na g-strune, aj to ako vidíš len s problémami. Zvuk je síce fajn gužatý, ale hrúbke strún musíš prispôsobiť hranie. Nauč sa nové riffy bez vyťahovania, použi rôzne sklzy (glissandá) a pod.. Keď chceš viac vo svojej hre používať vyťahovanie strún, treba na to mäkšie struny.
Zaznamenané

bubla15
stály hosť

« Odpoveď #173 kedy: 04. Marec , 2006, 18:11:56 »

hmmm vytahovacky sa mi pacia maju taky screamin feeling, ale na tensie struny, neviem , neviem , skusal som to ale tensie maju proste tensi ton a ja chcem maso(aj ked to boli dadaria a ernie bally hraju menej rezavo....urcite skusim). a to ako nikto s 12kami nebenduje? hmmmm .... zvukovo mam rad taky ten scofieldovsky polodrajv, ale trosku tighter
Zaznamenané
bubla15
stály hosť

« Odpoveď #174 kedy: 04. Marec , 2006, 18:22:48 »

nedalo mi a nasiel som, ze SRV hral s 13kami :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #175 kedy: 04. Marec , 2006, 18:32:20 »

bubla15 napísal:
Citácia
nedalo mi a nasiel som, ze SRV hral s 13kami :)

Ano, o tom som pocul. Fakt obdivuhodne, lebo on bendoval dost vela. Ja pouzivam 11ky a vyhovuju mi akurat, 12ky by uz ale boli asi prilis neohybne pre mna. 10ny sa mi zas zdaju moc poddajne.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
bubla15
stály hosť

« Odpoveď #176 kedy: 04. Marec , 2006, 18:34:46 »

dva tri krat do tyzdna do posilovne a pojde to B)
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #177 kedy: 04. Marec , 2006, 18:48:08 »

Mozno ina znacka strun pomoze, napriklad basgitarove DR strings su \"maksie\" ako ine znacky, neviem ci to plati aj o gitarovych. :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #178 kedy: 04. Marec , 2006, 18:58:18 »

SRW síce bendoval na 13-tkach strunách, ale hral o poltón podladený, to je rozdiel.
Scofield myslím vôbec nebendoval na koncerte.
Zaznamenané

bubla15
stály hosť

« Odpoveď #179 kedy: 04. Marec , 2006, 19:12:33 »

magez: je to celkom mozne ale EB su z tych maksich myslim. a kazdopadne su naj pre mna co sa zvuku tyka. a este k SRV, 13ky o polton nizsie to asi aj tak bude tvrdsie ako 12ky normal, myslim teda. Scofield na koncerte nebendoval moc, ak vobec, ale ked je v zostave Martin, Medeski, Wood tak hra rockovejsie. Tiez tam extra nevytahuje, ale robi cosi take. Mne v podstate ide o ten scream efekt bendu. No a zakoncil by som to tak, ked to moje packy vydrzia , tak good, ked nie mozem zase spekulovat Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.