kandown
náhodný pocestný
Príspevkov: 108
|
|
« Odpoveď #165 kedy: 26. December , 2005, 09:57:27 » |
|
no a na akustiku by ste dali ake struny ?
|
|
|
Zaznamenané
|
. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka
|
|
|
Marshall
|
|
« Odpoveď #166 kedy: 26. December , 2005, 11:26:29 » |
|
asi najskor nejake 10... aj ked videl som aj 13 na akustike uz... zvuk to malo paradny len tazsie sa na tom hralo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
thom
nováčik
Príspevkov: 56
|
|
« Odpoveď #167 kedy: 30. December , 2005, 22:02:45 » |
|
ty kokos som si kupil d addario struny 0.09 a vyssie,pretoze som chcel vidiet,ci je medzi EB a dadd rozdiel.tak som ich navinul,naladil 2 krat a tie zasrate struny po tyzdni zhrdzaveli!mam ich asi 2 tyzdne aj nieco a su ako telegrafne droty cierne.posledny raz som ich kupoval.ale mozno by bolo riesenie nejaky antiperspiracny krem na ruky.mozno by nehrdzaveli tak a aj nejake pripravky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gazda
|
|
« Odpoveď #168 kedy: 30. December , 2005, 22:10:45 » |
|
thom napísal:ty kokos som si kupil d addario struny 0.09 a vyssie,pretoze som chcel vidiet,ci je medzi EB a dadd rozdiel.tak som ich navinul,naladil 2 krat a tie zasrate struny po tyzdni zhrdzaveli!mam ich asi 2 tyzdne aj nieco a su ako telegrafne droty cierne.posledny raz som ich kupoval.ale mozno by bolo riesenie nejaky antiperspiracny krem na ruky.mozno by nehrdzaveli tak a aj nejake pripravky To uz sa aj mne stalo...neni to nahodou len spina???
|
|
|
Zaznamenané
|
...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
|
|
|
thom
nováčik
Príspevkov: 56
|
|
« Odpoveď #169 kedy: 30. December , 2005, 22:12:35 » |
|
myslim ze nie...aj ked som po nich viac raz presiel suchym kusom latky,nic sa nezmenilo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #170 kedy: 04. Marec , 2006, 15:11:29 » |
|
mam taky maly vnutorny konflikt mam 12ky Ernie Bally, a ked vytahujem g strunu o cely ton ma coskoro zacnu boliet bruska na prstoch. keby sa rozblaznim tak by to moje prsty momentalne asi nevydrzali. tak sa pytam ci sa na to da zvyknut. S tensimi strunami to nebol problem, ale tensie nechcem kvoli zvuku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #171 kedy: 04. Marec , 2006, 17:18:33 » |
|
bubla15 napísal:mam taky maly vnutorny konflikt mam 12ky Ernie Bally, a ked vytahujem g strunu o cely ton ma coskoro zacnu boliet bruska na prstoch. keby sa rozblaznim tak by to moje prsty momentalne asi nevydrzali. tak sa pytam ci sa na to da zvyknut. S tensimi strunami to nebol problem, ale tensie nechcem kvoli zvuku. myslim ze keby si tam natiahol 11ky, tak tomu zvuku to neuskodi a tvoje prsty ti budu vdacne:evil:
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #172 kedy: 04. Marec , 2006, 17:31:06 » |
|
bubla15 - ide o žáner, aký chceš hrať. Pri 12-tkach strunách sa musíš rozlúčiť s vyťahovaním o celý tón, maximálne tak na g-strune, aj to ako vidíš len s problémami. Zvuk je síce fajn gužatý, ale hrúbke strún musíš prispôsobiť hranie. Nauč sa nové riffy bez vyťahovania, použi rôzne sklzy (glissandá) a pod.. Keď chceš viac vo svojej hre používať vyťahovanie strún, treba na to mäkšie struny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #173 kedy: 04. Marec , 2006, 18:11:56 » |
|
hmmm vytahovacky sa mi pacia maju taky screamin feeling, ale na tensie struny, neviem , neviem , skusal som to ale tensie maju proste tensi ton a ja chcem maso(aj ked to boli dadaria a ernie bally hraju menej rezavo....urcite skusim). a to ako nikto s 12kami nebenduje? hmmmm .... zvukovo mam rad taky ten scofieldovsky polodrajv, ale trosku tighter
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #174 kedy: 04. Marec , 2006, 18:22:48 » |
|
nedalo mi a nasiel som, ze SRV hral s 13kami
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #175 kedy: 04. Marec , 2006, 18:32:20 » |
|
bubla15 napísal:nedalo mi a nasiel som, ze SRV hral s 13kami Ano, o tom som pocul. Fakt obdivuhodne, lebo on bendoval dost vela. Ja pouzivam 11ky a vyhovuju mi akurat, 12ky by uz ale boli asi prilis neohybne pre mna. 10ny sa mi zas zdaju moc poddajne.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #176 kedy: 04. Marec , 2006, 18:34:46 » |
|
dva tri krat do tyzdna do posilovne a pojde to B)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #177 kedy: 04. Marec , 2006, 18:48:08 » |
|
Mozno ina znacka strun pomoze, napriklad basgitarove DR strings su \"maksie\" ako ine znacky, neviem ci to plati aj o gitarovych.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #178 kedy: 04. Marec , 2006, 18:58:18 » |
|
SRW síce bendoval na 13-tkach strunách, ale hral o poltón podladený, to je rozdiel. Scofield myslím vôbec nebendoval na koncerte.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #179 kedy: 04. Marec , 2006, 19:12:33 » |
|
magez: je to celkom mozne ale EB su z tych maksich myslim. a kazdopadne su naj pre mna co sa zvuku tyka. a este k SRV, 13ky o polton nizsie to asi aj tak bude tvrdsie ako 12ky normal, myslim teda. Scofield na koncerte nebendoval moc, ak vobec, ale ked je v zostave Martin, Medeski, Wood tak hra rockovejsie. Tiez tam extra nevytahuje, ale robi cosi take. Mne v podstate ide o ten scream efekt bendu. No a zakoncil by som to tak, ked to moje packy vydrzia , tak good, ked nie mozem zase spekulovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|