Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 15:18:22
Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122586 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #195 kedy: 05. Marec , 2006, 11:13:19 »

Midlo> Ano, ja hovorim o tom, ze ked sa ta kobylka pohne pri bendingu, tak sa povoli aj struna, cize vyska tonu klesa, takze musis vytiahnut viac ako keby si mal pevnu, preto je to podla mna tazsie, aj ked odpor struny sa javi lahsi, ale musis vytiahnut viac.

Hej a mam na svojej gitare, inu som este nemal, nejake Gotoh ci Wilkinson tremolo. Wilkinson co sa tyka navrhu, vyroba pod licenciou Gotoh, ak sa nemylim.

Naposledy upravil martinlm, : 05.03.2006 o 11:21
Zaznamenané

bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #196 kedy: 05. Marec , 2006, 11:23:25 »

uz sa tesim na tie beefy slinkz, myslim ze to bude dobry kompromis. Inak jedna vec ma este zaujala, ked som este mal Ianez EX, som par krat skusal nastavovat krk, cez ten truss rod. A mal som taky pocit ze pri roznych nastaveniach sa mi hralo na struny tej istej hrubky rozdielne. Raz som mal pocit, ze su akoby maksie a poddajnejsie a naopak potom sa mi zdali tvrdsie. A ladenie bolo vzdy rovnake. Je to mozne , alebo si to len zle pamatam? Ale zda sa mi ze to tak bolo
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #197 kedy: 05. Marec , 2006, 11:45:43 »

mno...podla mna ked nastavis trochu luk alebo mas vyssi dohmat tak sa tazsie hra ale lachsie benduje...naopak ked to mas ploche a nizky dohmat ...tak bendy su trocha tazsie ale fajne je to na rychlost....tak je treba najst si kompromis....
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #198 kedy: 05. Marec , 2006, 11:48:39 »

Martinlm vysvetlim ti to ako malemu dietatu- ked mas na gitare pevny mostik tak ti kladie vacsi odpor a \"elasticke\" tremolo zakonite kladie mensi, lebo sa pohybuje a stale sa ti bude vytahovat lahsie ako na povnom mostiku. Schvalne si zober dve gitary s uplne rovnakymi strunami a vyskusaj si ten rozdiel...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #199 kedy: 05. Marec , 2006, 12:03:27 »

Struna pri vytahovani bude klast mensi odpor, ale aj tak musis zasa vytiahnut vacsiu \"vzdialenost\". A skus sa od toho odosobnit, ide o struny, nie o teba.

Ale som si prave vsimol, ze som napisal to iste, co v predoslom prispevku.

Naposledy upravil martinlm, : 05.03.2006 o 12:04
Zaznamenané

telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #200 kedy: 05. Marec , 2006, 12:07:17 »

ja len k tomu lahkemu papieru,  takzej hlave marshall a opakovani fyziky
budem ironicky lebo sa mi to zda vhodne, no nehccem sa nikoho dotknut
neviem na ktorej fyzike sa prebera hrubka strun a jej vplyv na kvalitu tonu.
Ale pri studii kinematiky na fyzike sa clovek isto dozie o veci akou je  odpor vzduchu (na Zemi dost nezanedbatelny fakt). Ak ho vezmeme do uvahy tak kym dopadne papier na zem tak uz stihnes zisiti kolko lam sa v Marshalle rozbilo
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #201 kedy: 05. Marec , 2006, 12:16:36 »

No lenze to moze byt aj uplne pokrceny papier a hlava Marshall moze byt zo serie MG :)

Nikto tu nehovoril o hrubke struny a jej vplyve na kvalitu tonu (ani nie tak kvalitu, ale urcite sa to opisat da), slo o vzajomne posobenie sily strun a pruzin v tremolo systeme.
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #202 kedy: 05. Marec , 2006, 12:23:13 »

B)

Naposledy upravil midlo, : 05.03.2006 o 12:30
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #203 kedy: 05. Marec , 2006, 12:47:40 »

Takze zaves s midlom sme urobili asi taky, ze ked mas menej pruzin, tak struna pri vytahovani kladie mensi odpor, ale zasa ju musis vytiahnut o vacsiu vzdialenost, ako ked mas pevnu kobylku, alebo viac pruzin. Je to len o tom, co komu viac vyhovuje.
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #204 kedy: 05. Marec , 2006, 12:50:52 »

podla mna ma martin pravdu....vyska struny zavisi od vzdialenosti a napnutiu medzi stlacenym prazcom a kamienkom na kobilke...a ked mas tremolo tak ked sa ti pri vytahovani podda tak ta vzdialenost sa dostatocne nezvecsi..takze musis naozaj vytahovat vyssie a musisi vynalozit presne tolko sily ako pri pevnej kobylke...to co ty pises to je subjekticny pocit....ano aj ja som hral na gitarach s tremolom a subjektivne to slo lachsie....ale to len preto lebo to je ako keby si to mal zoomnute..proste musis vytahovat viac takze mas na tym trochu vecsiu kontrolu....ael aj tak som zastancom pevnych kobiliek a hrubych strun....
Zaznamenané
kaktus
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #205 kedy: 05. Marec , 2006, 13:53:21 »

Ja som mal zatial najlepsi picit z rotosoundov ,co sa tyka zvuku, inak pouzivam 10 a momentalne mam Dadaria a tie su neni tiez najhorsie ale skoda ze som nezohnal tie roto.... :-(
Zaznamenané

Dnesny hudobny svet je o hitoch...
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #206 kedy: 05. Marec , 2006, 14:11:50 »

Chvilu som pouzival Rotosoundy hybridy, ale z nejakeho mne neznameho dovodu mi presne po tyzdni prdlo e. A to bolo snad z kazdou sadou. Tak som spet na Dadariach. Tam i ale nesedi ten cinkavy zvuk. Roto boli uplne zvukovo hodne inde. Skusim EB.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #207 kedy: 05. Marec , 2006, 14:28:24 »

Pitu - to je velmi subjektivne, ci citis na tremolovej gitare pri vytahovani nieco ine, ako na gitare s pevnou kobylkou. Podla mna citit vacsi rozdiel pri kratkej vs. dlhej menzure. Rozdiel citit aj pri rozdielnych radiusoch hmatniku. Rozdiel citit takisto pri roznych typoch prazcov.

V kazdom pripade je midlo zo svojou teoriou vytahovania pruzin z tremola uplne mimo, hlavne ak je to rada na dotaz, ako vyriesit tvrdy pocit z 12-ok strun.
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #208 kedy: 05. Marec , 2006, 14:50:56 »

Rastis v pohode...ze to mam vyskusane na x gitarach a funguje to, tak to sa mi len snivalo...
Ale dajme si uz s tym pokoj zrejme aj tak jeden druhe nepresvedcime ha ha ha dolezita je muzika..

Naposledy upravil midlo, : 05.03.2006 o 15:01
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #209 kedy: 05. Marec , 2006, 14:52:35 »

midlo napísal:
Citácia
aaach.... Pruziny robia tah strunam! Ked si das dozadu 5 pruzin a este aj dotahnes, tak sa ti bude bendovat s 9 ako na 11..to je FYZIKA chlapci

T = tension in pounds;
UW = unit weight of the string, in pounds per linear inch;
 L = vibrating length of the string (for an open string, this would be the scale length) in inches;
F = frequency of the note to which you will tune the string, in Hz;

http://www.liutaiomottola.com/formulae/tension.htm
http://www.liutaiomottola.com/myth/perception.htm

tam mas zaklady z fyziky k problematike...

Naposledy upravil MageZ, : 05.03.2006 o 14:56
Zaznamenané

Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.