rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #555 kedy: 31. Máj , 2011, 21:23:20 » |
|
nikto tie struny nepozna? treba mi to uz objednat, len sa potrebujem uistit ze to nebude dajaka chujina tieto GHS-ka
GHS som pouzival roky, uplne normalne struny, lubili sa mi viac, ako dadaria, ale uz si nepamatam preco. casom som sa na riesenie podobnych pseudokravin vysral a dnes je mi vsetko jedno, pouzivam dadaria, lebo ich maju vsade a su OK, ostatne ma nezaujima. ale Brankovi tie Elixiry predvcerom v telke zneli uplne popici, normalne som ze nechapal, ake je to dolezite, mat poriesene tieto veci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #556 kedy: 31. Máj , 2011, 21:25:30 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 31. Máj , 2011, 21:26:13 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #557 kedy: 31. Máj , 2011, 21:32:56 » |
|
... btw, apdejtni sa uz konecne, ked si myslis, ze kazdy snimac je rovnaky, jak si kdesi pisal. to som nikdy nenapisal len sa snazim robit "oponenturu", ked niekto naopak vplyvy niektorych komponentov (struny, brnkatka, snimace... ... ) precenuje. nie ze by na tom nezalezalo, ale v konecnom dosledku nezalezi - je to predovsetkym o tom, ze sa gitaristi radi hraju so vsetkym s cim sa hrat da. preco nie, len mna to uz akosi preslo, na gitaru si zahram rad, aparat si vypecem rad, ale tam to asi s mojim gitarovym fetisizmom konci... ak mi nieco zneje dobre alebo nahovno, je to hlavne o mne, nie o prostriedkoch, co mam k dispozicii inak dlho tu neboli ukazky kondikov na tonovych clonach
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #558 kedy: 31. Máj , 2011, 21:35:29 » |
|
to som nikdy nenapisal len sa snazim robit "oponenturu", ked niekto naopak vplyvy niektorych komponentov (struny, brnkatka, snimace... ... ) precenuje. nie ze by na tom nezalezalo, ale v konecnom dosledku nezalezi - je to predovsetkym o tom, ze sa gitaristi radi hraju so vsetkym s cim sa hrat da. preco nie, len mna to uz akosi preslo, na gitaru si zahram rad, aparat si vypecem rad, ale tam to asi s mojim gitarovym fetisizmom konci... ak mi nieco zneje dobre alebo nahovno, je to hlavne o mne, nie o prostriedkoch, co mam k dispozicii inak dlho tu neboli ukazky kondikov na tonovych clonach Rasto, klaniam sa ti. Tak krasny text od teba som fakt dlho necital. Myslim to uplne vazne. Silne pravdy si vypisal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
myso
|
|
« Odpoveď #559 kedy: 31. Máj , 2011, 22:54:13 » |
|
to som nikdy nenapisal len sa snazim robit "oponenturu", ked niekto naopak vplyvy niektorych komponentov (struny, brnkatka, snimace... ... ) precenuje. nie ze by na tom nezalezalo, ale v konecnom dosledku nezalezi - je to predovsetkym o tom, ze sa gitaristi radi hraju so vsetkym s cim sa hrat da. preco nie, len mna to uz akosi preslo, na gitaru si zahram rad, aparat si vypecem rad, ale tam to asi s mojim gitarovym fetisizmom konci... ak mi nieco zneje dobre alebo nahovno, je to hlavne o mne, nie o prostriedkoch, co mam k dispozicii inak dlho tu neboli ukazky kondikov na tonovych clonach suhlas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
motorman
|
|
« Odpoveď #560 kedy: 01. Jún , 2011, 19:10:20 » |
|
No ja som hral na GHS Boomers ale hrozne deru prazce a tiez sa zahryzavaju do prazcov us po dvoch tyzdnoch hrania Earnie Ball su ok, ale zneju tenko a deru prazce viac ako D'addaria D'Addoria nickel wound hybrid 9-46 su idealne pre mna, skoro vobec nederu prazce, maju dobry ton tiez dlho vydrzia a necerneju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #561 kedy: 01. Jún , 2011, 19:16:00 » |
|
deru prazcee? to som asi ani nepocul.. co mas plastove prazce alebo mackas struny jak klieste?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
motorman
|
|
« Odpoveď #562 kedy: 02. Jún , 2011, 07:13:53 » |
|
deru prazcee? to som asi ani nepocul.. co mas plastove prazce alebo mackas struny jak klieste?
ked cvicm stupnice tak ohinam noty dost vela
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #563 kedy: 02. Jún , 2011, 07:32:41 » |
|
ked cvicm stupnice tak ohinam noty dost vela
To pomaha? Jak to robis, normalne zoberes papiere s notami a ohybas ich?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #564 kedy: 02. Jún , 2011, 19:11:44 » |
|
to je tak - tres materialy pomerne vyrazne o seba - nieco musi povolit. bud vymackas struny (cize idu zvukom / ladenim do riti rychlo) alebo su struny z paradneho materialu, mechanicky odolneho a budu mat skvele vlastnosti dlho predlhho, ale logicky sa to musi prejavit na prazcoch. cize neni to az taka blbost, co motorman pise. tiez som kedysi kupoval nejake struny kusovky od kohosi, pofiderneho povodu, ale hrali jak blazen uplne neuveritelne dlho, aj ladili, obcas ich stacilo odmastit. asi po druhej sade som zacal pozorovat jazvy na prazcoch, co dovtedy za ovela dlhsie obdobie na nich nic nebolo pri pouzivani nejakych normalnych beznych strun...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #565 kedy: 02. Jún , 2011, 19:17:41 » |
|
ved ja chapem, ja len ze mne sa nic podobne nestalo.. struny pouzivam roky rovnake, prazce vyzeraju stale rovnako.. nestaram sa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
motorman
|
|
« Odpoveď #566 kedy: 03. Jún , 2011, 17:57:21 » |
|
to je tak - tres materialy pomerne vyrazne o seba - nieco musi povolit. bud vymackas struny (cize idu zvukom / ladenim do riti rychlo) alebo su struny z paradneho materialu, mechanicky odolneho a budu mat skvele vlastnosti dlho predlhho, ale logicky sa to musi prejavit na prazcoch. cize neni to az taka blbost, co motorman pise. tiez som kedysi kupoval nejake struny kusovky od kohosi, pofiderneho povodu, ale hrali jak blazen uplne neuveritelne dlho, aj ladili, obcas ich stacilo odmastit. asi po druhej sade som zacal pozorovat jazvy na prazcoch, co dovtedy za ovela dlhsie obdobie na nich nic nebolo pri pouzivani nejakych normalnych beznych strun...
minimalne opotrbenie prazcov je jedno s mojich kriteri ked kupujem pouzity nastroj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #567 kedy: 03. Jún , 2011, 18:02:00 » |
|
no to mas ozaj dost vydrate, aj ked neviem za aky cas sa ta opotrebovali, ale skor by som to videl na makke prazce nez struny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #568 kedy: 03. Jún , 2011, 19:25:09 » |
|
...ale skor by som to videl na makke prazce nez struny
dnes sa tie prazce dost odflakuju co sa tyka materialov. stare 100 rocne gibsony / fendre su mnohe poctivo ohrate a s povodnymi prazcami, co je pri dnesnych gitarach takmer nepredstavitelne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duger
Hosť
|
|
« Odpoveď #569 kedy: 03. Jún , 2011, 19:35:07 » |
|
dnes sa tie prazce dost odflakuju co sa tyka materialov. stare 100 rocne gibsony / fendre su mnohe poctivo ohrate a s povodnymi prazcami, co je pri dnesnych gitarach takmer nepredstavitelne...
ja som mal aj gitaru ked som mal doslova ryhy za 2 mesiace ale tak to nebola" gitara "
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|