Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 08:52:00
Strán: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122458 krát)
0 užívateľov a 42 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #555 kedy: 31. Máj , 2011, 21:23:20 »

nikto tie struny nepozna? treba mi to uz objednat, len sa potrebujem uistit ze to nebude dajaka chujina tieto GHS-ka

GHS som pouzival roky, uplne normalne struny, lubili sa mi viac, ako dadaria, ale uz si nepamatam preco. casom som sa na riesenie podobnych pseudokravin vysral a dnes je mi vsetko jedno, pouzivam dadaria, lebo ich maju vsade a su OK, ostatne ma nezaujima. ale Brankovi tie Elixiry predvcerom v telke zneli uplne popici, normalne som ze nechapal, ake je to dolezite, mat poriesene tieto veci  Som frajer
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #556 kedy: 31. Máj , 2011, 21:25:30 »

...ale Brankovi tie Elixiry predvcerom v telke zneli uplne popici, normalne som ze nechapal, ake je to dolezite, mat poriesene tieto veci  Som frajer
tam neboli elixiry, ale ernie ball.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

btw, apdejtni sa uz konecne, ked si myslis, ze kazdy snimac je rovnaky, jak si kdesi pisal.  Popiskujem si Na zdravie!
« Posledná zmena: 31. Máj , 2011, 21:26:13 od Branko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #557 kedy: 31. Máj , 2011, 21:32:56 »

...
btw, apdejtni sa uz konecne, ked si myslis, ze kazdy snimac je rovnaky, jak si kdesi pisal.  Popiskujem si Na zdravie!

to som nikdy nenapisal  Žmurk len sa snazim robit "oponenturu", ked niekto naopak vplyvy niektorych komponentov (struny, brnkatka, snimace... ... ) precenuje. nie ze by na tom nezalezalo, ale v konecnom dosledku nezalezi :) - je to predovsetkym o tom, ze sa gitaristi radi hraju so vsetkym s cim sa hrat da. preco nie, len mna to uz akosi preslo, na gitaru si zahram rad, aparat si vypecem rad, ale tam to asi s mojim gitarovym fetisizmom konci... ak mi nieco zneje dobre alebo nahovno, je to hlavne o mne, nie o prostriedkoch, co mam k dispozicii  Žmurk

inak dlho tu neboli ukazky kondikov na tonovych clonach  Bavím sa skvele

Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #558 kedy: 31. Máj , 2011, 21:35:29 »

to som nikdy nenapisal  Žmurk len sa snazim robit "oponenturu", ked niekto naopak vplyvy niektorych komponentov (struny, brnkatka, snimace... ... ) precenuje. nie ze by na tom nezalezalo, ale v konecnom dosledku nezalezi :) - je to predovsetkym o tom, ze sa gitaristi radi hraju so vsetkym s cim sa hrat da. preco nie, len mna to uz akosi preslo, na gitaru si zahram rad, aparat si vypecem rad, ale tam to asi s mojim gitarovym fetisizmom konci... ak mi nieco zneje dobre alebo nahovno, je to hlavne o mne, nie o prostriedkoch, co mam k dispozicii  Žmurk

Na zdravie!
Rasto, klaniam sa ti. Tak krasny text od teba som fakt dlho necital. Myslim to uplne vazne.  Na zdravie!  Silne pravdy si vypisal.  Žmurk
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #559 kedy: 31. Máj , 2011, 22:54:13 »

Na zdravie!

suhlas  Na zdravie!
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #560 kedy: 01. Jún , 2011, 19:10:20 »

No ja som hral na GHS Boomers ale hrozne deru prazce a tiez sa zahryzavaju do prazcov us po dvoch tyzdnoch hrania
Earnie Ball su ok, ale zneju tenko a deru prazce viac ako D'addaria
D'Addoria nickel wound hybrid 9-46 su idealne pre mna, skoro vobec nederu prazce, maju dobry ton tiez dlho vydrzia a necerneju
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #561 kedy: 01. Jún , 2011, 19:16:00 »

deru prazcee? to som asi ani nepocul.. co mas plastove prazce alebo mackas struny jak klieste?
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #562 kedy: 02. Jún , 2011, 07:13:53 »

deru prazcee? to som asi ani nepocul.. co mas plastove prazce alebo mackas struny jak klieste?

ked cvicm stupnice tak ohinam noty dost vela
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #563 kedy: 02. Jún , 2011, 07:32:41 »

ked cvicm stupnice tak ohinam noty dost vela
To pomaha? Jak to robis, normalne zoberes papiere s notami a ohybas ich?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #564 kedy: 02. Jún , 2011, 19:11:44 »

to je tak - tres materialy pomerne vyrazne o seba - nieco musi povolit. bud vymackas struny (cize idu zvukom / ladenim do riti rychlo) alebo su struny z paradneho materialu, mechanicky odolneho a budu mat skvele vlastnosti dlho predlhho, ale logicky sa to musi prejavit na prazcoch. cize neni to az taka blbost, co motorman pise. tiez som kedysi kupoval nejake struny kusovky od kohosi, pofiderneho povodu, ale hrali jak blazen uplne neuveritelne dlho, aj ladili, obcas ich stacilo odmastit. asi po druhej sade som zacal pozorovat jazvy na prazcoch, co dovtedy za ovela dlhsie obdobie na nich nic nebolo pri pouzivani nejakych normalnych beznych strun...
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #565 kedy: 02. Jún , 2011, 19:17:41 »

ved ja chapem, ja len ze mne sa nic podobne nestalo.. struny pouzivam roky rovnake, prazce vyzeraju stale rovnako.. nestaram sa.
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník

« Odpoveď #566 kedy: 03. Jún , 2011, 17:57:21 »

to je tak - tres materialy pomerne vyrazne o seba - nieco musi povolit. bud vymackas struny (cize idu zvukom / ladenim do riti rychlo) alebo su struny z paradneho materialu, mechanicky odolneho a budu mat skvele vlastnosti dlho predlhho, ale logicky sa to musi prejavit na prazcoch. cize neni to az taka blbost, co motorman pise. tiez som kedysi kupoval nejake struny kusovky od kohosi, pofiderneho povodu, ale hrali jak blazen uplne neuveritelne dlho, aj ladili, obcas ich stacilo odmastit. asi po druhej sade som zacal pozorovat jazvy na prazcoch, co dovtedy za ovela dlhsie obdobie na nich nic nebolo pri pouzivani nejakych normalnych beznych strun...

minimalne opotrbenie prazcov je jedno s mojich kriteri ked kupujem pouzity nastroj
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #567 kedy: 03. Jún , 2011, 18:02:00 »

no to mas ozaj dost vydrate, aj ked neviem za aky cas sa ta opotrebovali, ale skor by som to videl na makke prazce nez struny
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #568 kedy: 03. Jún , 2011, 19:25:09 »

...ale skor by som to videl na makke prazce nez struny

dnes sa tie prazce dost odflakuju co sa tyka materialov. stare 100 rocne gibsony / fendre su mnohe poctivo ohrate a s povodnymi prazcami, co je pri dnesnych gitarach takmer nepredstavitelne...
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #569 kedy: 03. Jún , 2011, 19:35:07 »

dnes sa tie prazce dost odflakuju co sa tyka materialov. stare 100 rocne gibsony / fendre su mnohe poctivo ohrate a s povodnymi prazcami, co je pri dnesnych gitarach takmer nepredstavitelne...

ja som mal aj gitaru ked som mal doslova ryhy za 2 mesiace :) ale tak to nebola" gitara "  ha ha ha
Zaznamenané
Strán: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.114 sekund, 23 otázok.