Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 08:36:17
Strán: 1 ... 39 40 [41] 42 43 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122290 krát)
0 užívateľov a 48 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #600 kedy: 05. December , 2012, 13:03:41 »

Na elektrike uz dost dlho pouzivam elixiry, su to pre mna neprekonatelne struny jak vydrzou, tak zvukom, tak som chcel na skusku kupit aj na akustiku a sklamal som sa. Zvuk napicu, hra sa zle - moj osobny pocit. Ten zvuk je taky sypky, obcas som mal pocit, ze musim viac jebat do gitary... Nespokojnost.

Dajte nejaky tip na seriozne struny pre akustiku, ktore aj vydrzia nieco, nech to nemusim menit po koncerte.
« Posledná zmena: 05. December , 2012, 13:05:48 od Branko » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #601 kedy: 05. December , 2012, 15:54:28 »

Zvuk napicu, hra sa zle - moj osobny pocit. Ten zvuk je taky sypky, obcas som mal pocit, ze musim viac jebat do gitary... Nespokojnost.

Podla mna presne tak hraju aj na elektrike.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #602 kedy: 05. December , 2012, 18:12:33 »

vidis to... podla mna nie.  :)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #603 kedy: 05. December , 2012, 18:25:14 »

tiez mam tu skusenost.. vobec necinkali.. hralo to jak 4 mesacne daddario zial.. tupy zvuk,kopec basov a vysok.. jak.. dratene.. mal som nanoweb
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #604 kedy: 05. December , 2012, 18:38:17 »

tiez mam tu skusenost.. vobec necinkali.. hralo to jak 4 mesacne daddario zial.. tupy zvuk,kopec basov a vysok.. jak.. dratene.. mal som nanoweb

Presne. Mi pridu ako vymlatene stare klasicke struny, mrtve, bez dynamiky...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #605 kedy: 05. December , 2012, 19:38:02 »

Dajte nejaky tip na seriozne struny pre akustiku, ktore aj vydrzia nieco, nech to nemusim menit po koncerte.

me cinkaly az prilis, a taky mi vadily ty zelene trasne co vznikaji, kdyz se na ne hraje trsatkem.
Na akustice mam radsi trosku temnejsi struny (driv jsem pouzival Silk&Steel, dnes vetsinou DR Rare, vydrzi trochu dyl nez normalni struny, kdo by chtel jasnejsi sound tak Pre Alloy.
Na barytonku kvuli tloustce pouzivam coated, dadarka EXP a jsou OK.
mozna zkusit trosku eliminovat ten agresivni pot? http://kytary.cz/graphtech-chops-preplay-30-ml-bottle/HN130861/
Ale nevim jak to funguje, ja mam stesti ze agresivni pot nemam, takze mi struny obecne vydrzi dost dlouho.

« Posledná zmena: 05. December , 2012, 19:38:47 od hyenik » Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #606 kedy: 05. December , 2012, 23:28:08 »

Síce Brankovi neporadím, ale...

Naposledy som zobral Daddario EXP na elektriku, reku vyskúšam...
Keď som ich nahodil, skoro mi uši urvalo jak to cinkalo... Reku ok, snáď to čoskoro prestane... Ano, po pár dňoch cinkať prestali, akurát že prestali aj hrať  Nechajte ma vydýchať  Mal dakto podobnú skúsenosť?
Klasiky lacné daddaria mi sedia najviac
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #607 kedy: 05. December , 2012, 23:33:18 »

Klasiky lacné daddaria mi sedia najviac

Aj mne, 11-49.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #608 kedy: 05. December , 2012, 23:54:56 »

Presne. Mi pridu ako vymlatene stare klasicke struny, mrtve, bez dynamiky...

Fakt strasne zaujimave. Na Ibaneze mam asi polroka 10-46, dnes som ich menil. Aj ked nemusel som, stale cinkali, ladili, vyborne sa mi na ne hralo. Doslova z principu som vymenil. Ziadne "kopec basov a vysok" a ani "stare, mrtve bez dynamiky" mi neprisli.
 Na zdravie!

me cinkaly az prilis, a taky mi vadily ty zelene trasne co vznikaji, kdyz se na ne hraje trsatkem.
Na akustice mam radsi trosku temnejsi struny (driv jsem pouzival Silk&Steel, dnes vetsinou DR Rare, vydrzi trochu dyl nez normalni struny, kdo by chtel jasnejsi sound tak Pre Alloy.
Na barytonku kvuli tloustce pouzivam coated, dadarka EXP a jsou OK.
mozna zkusit trosku eliminovat ten agresivni pot? http://kytary.cz/graphtech-chops-preplay-30-ml-bottle/HN130861/
Ale nevim jak to funguje, ja mam stesti ze agresivni pot nemam, takze mi struny obecne vydrzi dost dlouho.

Asi zalezi od akustiky. :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #609 kedy: 06. December , 2012, 01:13:06 »

Osobne lepsie struny ako bronzove .012 Elixiry na akustike som este nepocul. Poskusane mam toho vela. Vydrzia najviac a zneju podla mojich predstav (ostro, perkusivne, dobra dynamika). PhosphorBronz znel menej ostro, viac k westernovemu zvuku (nechcem ho nazvat ako klasicky dreadnought sound). Mam radsej tie ostre akustiky s vacsou hlbkou, cize menej stredove.

Na elektrike menim casto, tak overene Daddiaria funguju uz 15 rokov. Skusil som na elektriku aj Elixiry, ale aj tak som sa opat vratil k Daddarkam. Celkovo na elektrike mam oblubenu poniklovanu ocel, toto mi funguje od kazdeho vyrobcu.
Zaznamenané
matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #610 kedy: 06. December , 2012, 07:59:51 »

Aj mne, 11-49.

hej, 11-49 daddaria su vyborne, a na gibsonacku menzuru tak akurat. Mam ich aj na telecastri teraz, ale tam uz asi dam 10-ky. Alebo pouzivate niekto 9-ky ? nebude to uz moc blato na tele ?  Popiskujem si nejako sa stale neviem rozhodnut  :)
Zaznamenané
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #611 kedy: 06. December , 2012, 08:15:49 »

zalezi na pozadi...
- jestlize hrajes prevazne cisty a malo zkresleny zvuk, tak bych se drzel radsi vetsich tloustek (ja mam na tele 12ctky, ale ruzne to preladuju a kvuli slidu jsou lepsi tlustsi struny)
-jestli higain (ale to s tele asi ne?) tak tam jsou lepsi tenci struny (vic vysek, konkretnejsi)....tluste struny se pouzivaji kvuli podladovani, kapku vetsi stabilite pri triskani na podiu a rozsirene povere ze ten super metal sound je z hodne tlustych strun na minimum zkresleni a strasne silneho mlaceni (coz je u moderniho higainu stejne "vyhodne" jako kresleni koncem nebo reprakem)
-a pak taky samozrejme zalezi jestli bendujes, tam je s ohledem na slachy lepsi pouzit tenci struny.
jsou i lidi kteri benduji minimalne, takze uhrajou v pohode i silnejsi sady
« Posledná zmena: 06. December , 2012, 08:17:55 od hyenik » Zaznamenané

matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #612 kedy: 06. December , 2012, 08:35:58 »

koli tomu bendovaniu chcem hlavne tie 10-46 asi, obcas tam davam drop D na nejaky grunge a take, tak mozno 10-50 alebo mozno aj 9-50 by stacilo no musim to poskusat este..

je to vtipne, ale ma to ozaj asi vela faktorov, niekedy staci ze sa clovek zle vyspi a nadava jak sa mu hra tazko a inokedy zase paradicka, silnejsie struny pevnejsi ton atd.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #613 kedy: 06. December , 2012, 09:09:41 »

na elektriku pouzivam stale daddario 10kovu sadu na 7strunky EXP a je to uplne v pohode.. menim ich raz za mesiac cca.. vydrzia  prvych asi 10 dni hrat jak nove aspon mne a potom pomaly stracaju presence, co mne nevadi napriklad.. sranda ze nemam rad zvuk uplne novych strun, vacsinou tak na 2. den uz to je ono.. aj ked.. doma hram cim dalej tym menej heh.. skusal som elixiry, nepacili sa mi moc, skusal som aj nejake tie ernie jebol aj nikel aj ocel a nejak som sa vzdy vratil k daddario.. .. pri niektorych strunach som mal pocit ze budem musiet prestavit eq na zosiku az taky rozdiel tam bol :D
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #614 kedy: 06. December , 2012, 12:17:20 »

na elektriku pouzivam stale daddario 10kovu sadu na 7strunky EXP a je to uplne v pohode.. menim ich raz za mesiac cca.. vydrzia  prvych asi 10 dni hrat jak nove aspon mne a potom pomaly stracaju presence, co mne nevadi napriklad.. sranda ze nemam rad zvuk uplne novych strun, vacsinou tak na 2. den uz to je ono.. aj ked.. doma hram cim dalej tym menej heh.. skusal som elixiry, nepacili sa mi moc, skusal som aj nejake tie ernie jebol aj nikel aj ocel a nejak som sa vzdy vratil k daddario.. .. pri niektorych strunach som mal pocit ze budem musiet prestavit eq na zosiku az taky rozdiel tam bol :D

to si mal asi basove
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Strán: 1 ... 39 40 [41] 42 43 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.