Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 08:15:40
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hrúbka a kvalita strún  (Prečítané 122050 krát)
0 užívateľov a 15 Hostí prehliada túto tému.
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #285 kedy: 20. Marec , 2007, 22:21:26 »

exhumer: uznavam, maju v tom trosku bordel, ked som ich kupoval ja, pytal som sa, kolko stoja, chlapik ze 7eur, ale ked som uz platil pri pokladni, nablokoval a vypytal si 5... mozno na ten konkretny model (bt-10) maju cenu cenu 5eur...
ja ti nevim karle...
 Na zdravie!
Zaznamenané

marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #286 kedy: 28. Apríl , 2007, 14:33:34 »

aj mne sa to obcas stava, po dlhsom hrani...niekedy to lieta a niekedy drhne  Bavím sa skvele moze to by sposobene tym, ze sa potia ruky..vacsinou mi pomoze vycistit struny, umyt ruky... a znova ide vsetko ako po masle  Som za vodou kámo
Vyčistiť struny? ...a to je čo?  Beeee
Jeden basák mi raz spomínal že má recept na zreparovanie strún na basu. Vraj ich dal dole a vyváral vo vode, potom pražil na panvici :) Neviem či si robil riť, to vyváranie mi prišlo vcelku logické na zbavenie sa masnoty, bordelu medzi závitmi.
...wow :) 150-ty príspevok :) Sa mi zmenila farba nicku na červenú  :)

Zdrawec, tak to tu čítam, je tu toho dosť. Ťažko sa vyjadriť, možno by bolo vhodné, keby bola táto "široká téma" zúžená resp. rozdenená na používanie strún minmálne do štryoch sekcií: elfo gitara, akustická gitara - kovové struny, španielka - nylonky, basgitarové struny. Ale skusim najskôr k tomuto príspevku zo skúseností nášho basáka: Bolo to síce za čias, kedy bol problém zohnať kvalitné struny a ak sa aj zohnli - ťažko sa s nimi lúčilo. A tak sa skutočne reparovali! RObil to roky. Pomohlo to na čas a s rel. dobrým úspechom ale tak 1 cyklus. Proste struny z basy stiahol a najskôr ich namočil do liehu (lepšie do trichlóru, ešte lepšie do tertachlóru ten tak nevysušuje ruky) teraz sa tomožno volá inak. Struny sa nechali den dva vyluhovať, celé ponorené a porom sa krátko v hrnci povarili. Potom znova späť do tej chcemikalie, tak na hodinku, a vysušiť. Dá sa to zdealizovať aj s liehom. Kto má toto k dispozícii a nemá love, je to na čas riešenie. Ale skúsil by som tú temu obnoviť (ak teda bude potreba) a rozdeliť, nakoľko už napr. samotná problematika struny na elektrike je veľmi široká. Strunám SDAR!
Zaznamenané

jazz
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #287 kedy: 28. Apríl , 2007, 15:14:15 »

Odporucam vyskusat 14tky Thomastik George Benson - ale len pre tych co maju grafitovu vyztuz krku  Bavím sa skvele
Udrzia si dobry zvuk aj 2 mesiace pri jednoduchom cisteni po hrani.
Zaznamenané
metaxa
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #288 kedy: 12. Máj , 2007, 09:14:04 »

Potrebujem na moje Jumbo Yamaha el-acust. vymenit struny. Mal som zasobu 09-(buha zabudol som nazov), nejake americke western kupoval som ich na Obchodnej v BA, tam vo dvore. Tusim stali 299 Sk.  No a struny dosli, neviem si  vybrat. Kedysi som to mal jednoduche, boli jedny, (ak vobec boli) a basta. Nieco co dobre zneje na "taborakovo-chatovy" styl, aj bez zosiku. Prosim o radu.
Zaznamenané

Yamaha Jumbo a malé combo Fender
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #289 kedy: 12. Máj , 2007, 19:52:34 »

kazdy by mal mat struny podla svojho stylu hry a vkusu,,,ideal je 9   9.5 mozno aj 10 potom je to uz moc
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #290 kedy: 12. Máj , 2007, 19:55:21 »

asi naj znacky su rotosound ,dadarria, gibson,ernie ball,ja pouzivam ernie 9 a som spokojny...
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #291 kedy: 12. Máj , 2007, 19:57:09 »

asi naj znacky su rotosound ,dadarria, gibson,ernie ball,ja pouzivam ernie 9 a som spokojny...

Rotosound a Gibson boli zatial najhorsie struny ake som kedy skusal. Rotosound mrtve uz po nahodeni a Gibson podobne, bez brilancie. Ja som sa definitivne ustalil na DR 11kach, pripadne ak ich nemaju tak Daddaria 11.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #292 kedy: 12. Máj , 2007, 20:25:17 »

Mozem potvrdit, ze Rotosoundy su nahovno. Nahodil som 09 naraz na 2 gitary. Na tej, co som na nej aktivne hral prestali zniet po 1 skuske, velmi rychlo prestali aj ladit. Sranda, ze prestali zniet aj na tej gitare, na ktorej som nehral - dokopy mozno hodinu a stala cely cas na stojane v izbe...
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #293 kedy: 12. Máj , 2007, 21:30:41 »

ale erbnie ball su dost dobre podla mna...
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #294 kedy: 12. Máj , 2007, 21:32:21 »

Rotosound a Gibson boli zatial najhorsie struny ake som kedy skusal. Rotosound mrtve uz po nahodeni a Gibson podobne, bez brilancie. Ja som sa definitivne ustalil na DR 11kach, pripadne ak ich nemaju tak Daddaria 11.
kokos 11???jako bendujes na 16 polohe alebo celkovo..nejsu moc tvrde..ja som mal raz 10 a skoro sa mi ruka strhla
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #295 kedy: 13. Máj , 2007, 10:17:56 »

kokos 11???jako bendujes na 16 polohe alebo celkovo..nejsu moc tvrde..ja som mal raz 10 a skoro sa mi ruka strhla

tuhost strun nezalezi len od hrubky strun. tie iste struny sa ti budu zdat "maksie" na gitare s kratkou menzurou ako na gitare s dlhsou menzurou
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #296 kedy: 13. Máj , 2007, 10:37:37 »

Mne sa 10tky na LPcku zdaju dost makke, tiez zvazujem 11tky ako Progrocker. To by som asi prestal vytahovat cely ton, co mi robi problemy a nikdy by som sa to nenaucil, vytahoval by som len poltony :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #297 kedy: 13. Máj , 2007, 10:43:36 »

Ako som písal dávnejšie, dal som si struny Elixir na elektriku po dobrej skúsenosti s akustikou a čuduj sa svete aj na nej majú stále pekný kovový zvuk a to už po vyše dvoch mesiacoch, čo som na nich odohral niekoľko skúšok a cca 30 akcií, samozrejme stále je hraná aj doma a to sa mi často aj poriadne potili ruky pri hraní z tepla.

Zvukovo sa nič nemení!!!, už trochu ladenie na tenkých strunách klesá, ako na každých, ale to sa dá doladiť, prípadne len tenké struny vymeniť. Som nadmieru spokojný, stále vyzneje všetko, aj slap.

Už len Elixir a žiadne iné.. Žmurk
« Posledná zmena: 13. Máj , 2007, 10:44:37 od Pitu » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #298 kedy: 13. Máj , 2007, 11:42:15 »

Mne sa 10tky na LPcku zdaju dost makke, tiez zvazujem 11tky ako Progrocker. To by som asi prestal vytahovat cely ton, co mi robi problemy a nikdy by som sa to nenaucil, vytahoval by som len poltony :)

na akustike mam 10-tky (menzura 648mm) a ked som dal 10-tky tej istej znacky na mojho HM exp (628mm menzura) tak boli uplne makkulinke, skoro az blato (uvazujem nad hybridmi 10/11), ladenie bolo rovnake. mozno nerovnocenny test (akusticke struny verzus elektricke), ale mal som pocit aj pri kamaratovej gitare, ze 9-tky na jeho gitare (648mm menzura) boli o nieco tuhsie ako 10-tky na 628mm menzure.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #299 kedy: 08. August , 2007, 17:53:34 »

takze... konecne som natiahol DR tite fit ...10 13 17 30 44 52 ktore mi martinlm kupil v BA hadam v zime..od tedy som pouzival stale moje osvedcene ernie ball beefy slinky11-15-22p-30-42-54 a ponechaval som si rucne vinute DR na specialnu prilezitost....a ta prisla ked sme mali mat v piatok koncert.....kedze milujem hrube struny kvoli zvuku a aj pocitu vzdy mi vadila struna G na tych ernie balloch.....je to nevynuta 22 a to je strasny drot......od DR som ocakaval lepsiu vytahovatelnost a pacilo sa mi taktiez ze maju tensie to G....vsetci pochvalovali zvuk..takze som ocakaval ponechanie dobrych vlastnosti ktore maju hrube struny cize vynikajuci zvuk a ladenie a dlchsia vydrz (samozrejme sa mi ziadna struna nikdy neroztrhla)

....a ....

maximalne sklamanie.....ocistil som gitaru a natiahol som tieto struny.... hned som pocul ze ladenie nebude to co byvalo s beefy slinky........ ano zvuk klavirovy krasny cingavy ..a ked to vsetci vravia tak aj verim ze vydrzi....ale aj navzdory hrubke si to zachovava neduhy tenkych  strun....takze ladenie je priserne...to je ako hrat na osmickach.....asik som rozmaznany z tych ernie ballov ..ale tam to ladi vinikajuco v kazej polohe.... tu som steloval oktavy ako fredka..ale stale to neni ono..akoze urcite to pre kopu gitaristov zbavi..ale ja som na totok strasne citlivy ....dalej neviem ako dlho vydrzi ten zvuk..ale teda vyzeraju po 4 dnoch hrozne..ano prsalo a bolo strasne vlhko..ale aby struny zhrdzvely za jeden den..to som akoze este fakt nevidel....... da sa to porovnat s deviatkami gibson ktroe som raz tiez skusal...s podobnym vysledkom... strasne struny...

...... takze vyhodnotenie...vraciam sa ku      ernie ball     beefy slinky    11-15-22p-30-42-54   a uz nikdy nebudem breptat na to hrube G.........a DR uz nenatiahnem....pre tych co to pouzivaju..to neberte ze na to kydam.....pre niekoho to mozu byt vinikajuce struny..napadma..niekto kto hlada ..vinikajuce vytahovanie strun a skleneny cinkavy zvuk.....ja vsak hladam hlavne ladenie a spolahlivost....a aby nehrdzavely....

a na koniec pre tych co to chcu vyskusat a su zvyknuty na normalne struny s hexa core a nie s kruhovym jadrom..... ak ste pouzivali neake cislo strun ..kludne si vyberte.... aj o dva cisla vecsie.....cize ak mate 9 tak si kludne natiahnite 10 az 11 ...bo to bude o dost maksie....bohuzial ladenieani a zvuk sa vam nezlepsi ale bude porovnatelne s deviatkami.....
Zaznamenané
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.