Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 21:39:05
Strán: [1] 2 3 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ZNOVU REALTIME  (Prečítané 34672 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« kedy: 30. Január , 2005, 22:48:45 »

Nahodou som narazil na Univerzalny ASIO driver - asio4all. Podla informacii z netu by mal fungovat s akoukolvek zvukovkou ako ASIO (Audio Streaming Input/Output), cize karta by potom mala zvladat realtime input monitoring - po slovensky malo by sa dat cez nu hrat v realnom case. Moc som tomu neveril a preto som to isiel skusat v tej najabsurdnejsej moznej situacii - na doskovej zvukovke Si píš!!! A kto by to bol povedal - ONO TO FUNGUJE. Duron 1,3MHz, 256RAM, MSI motherboard(SIS) soundonboard Realtek AC97, Win2k SP4... Zvukovka predtym bola normalne nainstalovana a hrala. Rovno som spustil A4Av2Ins.exe, co je ten driver, nic som pred instalaciou neodinstalovaval. Operacia trvala sekundu. Potom som spustil Sonar, v audio setupe zvolil, ze pouzivam ASIO, nahodil GreenMachine a zahral si o dusu spasenu :). Latencia trosku, ale fakt len trosku citelna, no hralo to... Divne veci sa stavaju... :) (autor prispevku napriek vyssie uvedenemu aj nadalej tvrdi, ze uvedena onboard \"zvukovka\" je to najhorsie zariadenie, ktore sa neodporuca pouzivat ani najvacsiemu nepriatelovi)
« Posledná zmena: 30. Január , 2007, 19:27:05 od Rastis » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 30. Január , 2005, 23:58:50 »

zaujimave.. (instalacia hore uvedeneho drivera bude prva vec, ktoru autor prispevku urobi, ked pride do lm (sis mobo s integrovanou sis zvukovou kartou))
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #2 kedy: 31. Január , 2005, 00:31:16 »

zeby mojej sb128pci svitalo na lepsie casy? :) akurat ze s konfiguraciou sa nechytam. alebo vlastne mozem ist cez laptop.... ludia! to je super. idem to vyskusat. vlastne to by som musel mat sonar alebo cosi podobne. ja sa na to mozem...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 31. Január , 2005, 01:11:47 »

locksmith> nie nie... cital aj ine temy o tomto, stacit ti bude guitar rig, alebo dsound rt players, pricom guitar rig je aj standalone - spustis program, vyberies asio device a hras! guitar rig - ozvi sa na icq, dam ti link
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #4 kedy: 31. Január , 2005, 06:23:47 »

Žeby som vyhodil SB live a povoli Doskový Realtek no neviem neviem asi sa zo zvukom moc hrať nebudem nestojí to za to.Stacil mi mesiac s KX.
Zaznamenané

tatko fóra
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #5 kedy: 31. Január , 2005, 13:04:06 »

tak tomuto hovorim objav! vyskusam to na XP...
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #6 kedy: 01. Február , 2005, 08:39:04 »

no vyzera, ze by to aj mohlo byt..... skusal som to na athlon2GHz+, 256RAM, SB live . . . minimalna latencia sa mi podarila okolo 10ms(to som precital na asio paneli), ale este aj pri tejto(relativne vysokej) hodnote to dost "lupalo"(ako keby kompik nestihal), to velmo vadilo... robil som to v sonari, nastavil driver mode - ASIO a general buffer size na fast... tie ostatne nastavenia v ASIO som len bezrozmyslu skusal... hral som sa s amplitube.... celkom slusny zvuk, ked som to potiahol z PC do line in na kombe...
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 01. Február , 2005, 17:00:14 »

ha! spojazdnil som to! :band takze: laptop fujitsu 1000mhz celeron, 224mb ram, zvukovka na doske, xp so sp1, guitar rig a asio. latencia 6 ms, bola aj 2ms ale obcas to luplo. tu konf pocitaca som rozpisoval preto, ze sa mi to zda divne s tym tvojim kompom frakos!!! ked to ide mne, tak tebe to musi ist tiez. a guitman: daj si radsej toto asio ako kx. je to bez problemov aspon potial, pokial som to zatial pochopil a vyskusal s guitar rigom.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 01. Február , 2005, 17:56:10 »

Locksmith - blahozelam :1: Na konfiguracie zabudni, ja som hral realtime este na PIII 450MHz 128MB ram. Dnesne super stroje su len vysledok pretekov medzi AMD a Intelom, neexistuje podla mna bezna aplikacia, ktora na to aby isla vyzadovala 2-3 gigove procesory.... Ak Ti ide Guitar Rig, v pohode rozbehas aj ostatne ""aparaty""... a guitman - na KX nekasli :)... Aj ked to takto hra, SB live a doskovka je ako F1 a kolobezka...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 01. Február , 2005, 18:31:25 »

lenze locksmith nema sb live. takze s p3-450 a sblive by som to neporovnaval. urcite ma locksmith vkuse naplno vyzraty cpu, kde hra. ja mam v guitarrig do 30%, v dsound rt players mam len okolo 3% -- robi vacsinu prace prave zvukova karta? ak ale nema zvukovka podporu asio - locksmith - tak asi vsetko robi cpu. preto by som zostal pri kx, ak je sb live ako vravi rastis - na mojom 800mhz celerone musi kazda bezna aplikacia fungovat :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 01. Február , 2005, 18:46:39 »

Myslim, ze Guitar Rig je zravy sam o sebe, ako vsetko od Native Instruments - uz len to milionarske graficke rozhranie... Inak pochybujem, zeby SB mala nejake specialne akceleracne vlastnosti :)
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #11 kedy: 01. Február , 2005, 21:01:46 »

cpu je vytazene max na 32% za asi tri hodiny skusania. viac to nevybehlo. skor menej, takze v tom to nebude. mozem popri g-rigu kreslit v cade a este ratat zadania v mathcade. a siestou rukou sa skrabat na zatylku... preco je vlastne doskovka a sb live taky rozdiel, ked to ide? je vysledny zvuk lepsi alebo co? neviem si to zial predstavit lebo na mojej sb 128pci to nikdy nepojde vdaka tomu ze procesor nepodporuje volake sse a altivec. to je nieco ako mmx a podobne veci, pokial som spravne pochopil jednu vetu co som na internete cital. rozmyslal som aj nad externou zvukovkou ale teraz uz nevidim dovod. inak, uz som latenciu vyladil na 4ms, coje uz super. prakticky to uz necitit.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #12 kedy: 01. Február , 2005, 21:31:03 »

ako iste viete, sblive ma v sebe chip emu-10k1 a potom aj dalsie verzie, ktory su vlastne DSP, umoznuje rozne efekty nad zvukom. vidno to uz v originalnych driveroch od creavtive - reverb, chorus, su tam aj primitivne efekty na gitaru, akceleracia 3d zvuku v hrach - eax, eax2... sb live urcite akceleruje. ci aj vst pluginy, to neviem, ale preco inak berie amplitube 3%?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 01. Február , 2005, 22:22:50 »

locksmith - je tam rozdiel v kvalite zvuku. Doskovky dost sumia, casto v nich pocut kazde vrznutie HDD, pohnutie mysou, otacky vetraciku. Skratka nic moc. Rozdiel pocut aj pri beznom prehravani mp3, doskovky oproti SBlive zneju plocho, zvuk je akoby roztruseny... SB hra naozaj krajsie, a to je to stale iba amaterska karta. SB s KX drivermi zneje pri prehravani lepsie ako SB s Creative drivermi. Ale napr. M-Audio zneje lepsie, ako SB. Nie som ziadny netopier a nepouzivam spec. kable k reprakom s vodicom neviemakeho priemeru a dlzky s presnostou na milimetre, ale rozdiely v kartach je pocut...
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #14 kedy: 01. Február , 2005, 23:53:45 »

dik za vysvetlenie a blahozelam k 1000cemu prispevku. :band - slavnostny tus..
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.