Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 19:41:57
Strán: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 38 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ANDREJ ŠEBAN  (Prečítané 160513 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #405 kedy: 07. Február , 2011, 14:49:34 »

čo konkrétne rozpíš, čo tam museli vedieť aby im to znelo ako to znelo, možno som len príliš zakomplexovaný slovák/ som z polovice maďar Bavím sa skvele/, ale toto je na mňa moc, je to nedorozumenie a nie hudba, sami autori by podľa mňa povedali, že proste úlet, netreba hľadať vo všetkom umenie, keď tam už nie je. Zdravíčko
pozri nikto po tebe nechce, aby sa Ti to páčilo, len to skús vnímať ako celok, nie ako jednotlivé časti, nie tóny, gitarové sólo, klávesové sólo, ale ako zvukovú plochu. Ja som mal podobný pocit, keď som si pred niekoľkými rokmi vypočul albumy od Frippa a Ena - No Pussyfooting, alebo Evening Star. Ale keď som to prestal analyzovať, ale iba začal počúvať, hneď mi to dávalo väčší zmysel.  Žmurk
Keď pozerám ten záznam, tak mi je jasné, že vyjsť na pódium s Vargom a improvizovať s ním bolo veľké dobrodružstvo aj pre takých muzikantov ako je Šeban a Rózsa.  Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #406 kedy: 07. Február , 2011, 14:51:52 »

pri všetkej úcte, tu už je cisár dávno úplne nahý......
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #407 kedy: 07. Február , 2011, 14:56:00 »

aj seban, aj varga spravili tony kvalitneho hudobneho materialu. nechapem naco chytat zachvaty smiechu nad nejakym jednym (nech boli dokopy 3) nezmyselnym spolocnym hranim. vsak aj oni sami videli, ze to hranie by vyzadovalo viac, ako improvizacie (hlavne od vargu), tak sa o to ani uz nikdy moc viac nepokusali.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #408 kedy: 07. Február , 2011, 15:04:13 »

aj seban, aj varga spravili tony kvalitneho hudobneho materialu. nechapem naco chytat zachvaty smiechu nad nejakym jednym (nech boli dokopy 3) nezmyselnym spolocnym hranim. vsak aj oni sami videli, ze to hranie by vyzadovalo viac, ako improvizacie (hlavne od vargu), tak sa o to ani uz nikdy moc viac nepokusali.
No ja presne o tomto hovorím, že sami sa na to pozerali triezvo, len niektorý s tým majú problém a keby sa im s prepáčením niektorý zo spomínaných pánov vysral na stred koberca do obývačky, tak by v tom našli umenie a začali polemizovať o tom aké náročné to bolo stvoriť také veldielo.
Ešte k predchádzajúcemu postrehu, nedá sa mi to počúvať ako celok, lebo to celok nie je, proste nenájdeš tam nič čo by z toho robil celok, je to bordel, improvizácia bez spoločného motívu alebo niečoho čo by z toho robilo celok a hudbu. Niekedy to je asi ťažké prijať, že aj master tesár sa utne, ale ja na tom nevidím nič zvláštne. Tí páni sú umelci a experimentujú niekedy to vyjde a niekedy nie, len nemám rád ten názor, že keď to hral ten a ten je to umenie a vy tomu nerozumiete, lebo on bol o tri hladiny vyššie v duchovnom vnímaní sveta, pričom vy ste iba bežní smrteľníci, čo nechápu také umenie.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #409 kedy: 07. Február , 2011, 15:08:24 »

vždy sa na tom pobavím. Tiež pri všetkej úcte ku všetkým zúčastneným muzikantom /každý z nich je výborný/, je sranda pozorovať, ako sú mimo a čakajú, čo z Mariána vylezie. Ten sa hrá, vyzerá, že ho aj baví takýto experiment a ostatným ostáva len dotvárať atmosféru zvukmi a snažiť sa zakryť svoju bezradnosť.

S Mariánom asi nebolo ľahké hrať.. :)
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #410 kedy: 07. Február , 2011, 16:53:18 »

No ja presne o tomto hovorím, že sami sa na to pozerali triezvo, len niektorý s tým majú problém a keby sa im s prepáčením niektorý zo spomínaných pánov vysral na stred koberca do obývačky, tak by v tom našli umenie a začali polemizovať o tom aké náročné to bolo stvoriť také veldielo.
Ešte k predchádzajúcemu postrehu, nedá sa mi to počúvať ako celok, lebo to celok nie je, proste nenájdeš tam nič čo by z toho robil celok, je to bordel, improvizácia bez spoločného motívu alebo niečoho čo by z toho robilo celok a hudbu. Niekedy to je asi ťažké prijať, že aj master tesár sa utne, ale ja na tom nevidím nič zvláštne. Tí páni sú umelci a experimentujú niekedy to vyjde a niekedy nie, len nemám rád ten názor, že keď to hral ten a ten je to umenie a vy tomu nerozumiete, lebo on bol o tri hladiny vyššie v duchovnom vnímaní sveta, pričom vy ste iba bežní smrteľníci, čo nechápu také umenie.

+1  :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #411 kedy: 07. Február , 2011, 16:57:05 »

Podla mna tyto 4 pani maju v pici, aj cely tento jam, ci co to je.  Bavím sa skvele

Tazko hovorit o nejakom chapani, kazdy vnima hudbu inak, zameriava sa na ine casti skladby jak niekto iny. Dolezite je, ze maju za sebou nenahraditelnu pracu, vysledok, ocenenia a kadeco.

Mne sa velmi paci Busero - jak zivak, tak studiovka. Su ludia, ktorym som to pustil, tak spustili hlasky podobne jak niektore prispevky tu a su ludia, ktori to pocuvaju s velkym zamyslenim, pripadne uvolnenim a radostou.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #412 kedy: 07. Február , 2011, 17:06:51 »

hranie s marianom vargom musi byt rovnako narocne ako jam s henry tothom.. to vzdy vyzera tak ze hrajte mi niekto akordy prosim dakujem  Bavím sa skvele
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #413 kedy: 07. Február , 2011, 17:09:49 »

hranie s marianom vargom musi byt rovnako narocne ako jam s henry tothom.. to vzdy vyzera tak ze hrajte mi niekto akordy prosim dakujem  Bavím sa skvele

+1  Bavím sa skvele az na to ze pri vargovi musis striehnut kedy vyleti z rytmu a chytro ho nahanat...   ha ha ha
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #414 kedy: 14. Február , 2011, 08:00:31 »

vsak ked sa neda, tak sa neda...
netreba to silit, to hladanie umenia

ale utatie sa majstra je tiez nieco ine ako zatatie ucna a z toho prameni moj respekt k panom, k tomu co samostatne vytvorili a co si mozu a chcu dovolit pred beznym, jednoduchym publikom, co riskuju pri niektorych posluchacoch. cestu umeniu casto otvara aj...odvaha a aj genius loci aj nahody. taky je zivot, tak to chodi, tak to moze a nemusi fungovat. ked to vyjde je to magicke

musim sa pripojit k midnightstrangerovi a dodat, ze zavazi vela, ci sa clovek s podobnym improvizovanym pristupom uz stretol a snazil sa porozumiet principom, ktore funguju pri pokuse improvizovat muziku. je to o uhle pohladu a znalosti zanru, pristupu, aj o pripravenosti a otvorenosti posluchaca   Zdravíčko
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #415 kedy: 14. Február , 2011, 08:42:47 »

no,sú aj iné "muzikantské perly"          

jednoznacne chybna volba dealera predal im mizerny matros
« Posledná zmena: 14. Február , 2011, 13:17:10 od musicman » Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #416 kedy: 15. Február , 2011, 17:17:31 »

Preco vlastne uz Seban nehrava s Oskarom a Marcelom?  :)
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #417 kedy: 17. Február , 2011, 11:47:11 »

Vcera hral Seban v Prahe.

Bolo to super, aj ked trochu nevyrovnane. Obcas mam pocit, ze je to viac stand up comedy ako koncert, kedze castejsie sa ludia smeju na jeho vtipoch ako pocuvaju hudbu.

Hral dost veci z Bezvetria: Zmena(na klavesoch), Odkaz, Bude ako nebolo, Pomaly si navykame, Maly chlapec. Dost sa zlepsil ako spevak.
Co mi priserne vadilo, ze ked siel hrat niektore piesne, tak si na tych klavesoch pustil beglajt (niektore tie zvuky zneli tak midi) a hral do toho. Najlepsou castou koncertu bolo jednoznacne blues na fujare.
Dal tri pridavky, ludom sa to pacilo, aj ked vacsinou sme tam boli slovaci.

Mexicana tam nemal, ma Parkera, ktoreho pouzil aj na chillpill 2. Potom akustiku Takamine a nejaky Rickenbacker ci co to bolo. Stale pouziva H&K, ale mal vzadu aj Vallovu hlavu, pouziva dost siroku paletu zvukov, ale ten co pouziva najcastejsie sa mi akosi nepaci - stare zlate casy s Mullerom.
Mimochodom spomenul, ze ide vydat novy pesnickovy album tento rok. Hral z neho aj nejake piesne, znelo to vcelku podobne Bezvetriu, tak som zvedavy co to bude
« Posledná zmena: 17. Február , 2011, 11:50:23 od Rotanimod » Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
samojed
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #418 kedy: 20. Február , 2011, 15:25:40 »

Preco vlastne uz Seban nehrava s Oskarom a Marcelom?  :)
Nehrá už v podstate s nikým, snáď len občas. Veľakrát to hovoril, chcel sa skrátka oslobodiť, robiť hudbu už iba tak, ako chce on sám.
Zaznamenané

Kam by som chodil? Na dvor...
Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #419 kedy: 28. Jún , 2011, 17:40:59 »

http://video.google.com/videoplay?docid=-1979658254401497273#

Asi som to uz tu daval... ale velmi inspirativne. :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 38 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.