Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 18:36:25
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 38 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ANDREJ ŠEBAN  (Prečítané 161087 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #30 kedy: 26. Marec , 2007, 13:48:03 »

beercom..... : podla jednej jamky hodnotit gitaristu ,no nehnevaj sa to je blbost. Bol kopec jamov "svetovych gitarovych magov" a niektorí sa predviedli,niektorí to odbrnkali.Napr. video,čo som nedavno sem dal-May,Vai,Sai.Čo tam hral Satriani?  "skoro nič NIČ",beglajt. Asi nie je gitarista. Žmurk

Ale vsak sa nepohadame snad Na zdravie!
Uznavam ze nie som objektivny! Ale zasa .... no ..... Satros je Satros.... to nie je len tak ...  to je Satros ......
To sa takto neda .... mi o sebanovi a ty ze satros.......
To by som sa mohol ja porovnavat s mojou sqwau v gramatike rovno!!!
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
rudy
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 26. Marec , 2007, 13:57:06 »

beercom..... : podla jednej jamky hodnotit gitaristu ,no nehnevaj sa to je blbost. Bol kopec jamov "svetovych gitarovych magov" a niektorí sa predviedli,niektorí to odbrnkali.Napr. video,čo som nedavno sem dal-May,Vai,Sai.Čo tam hral Satriani?  "skoro nič NIČ",beglajt. Asi nie je gitarista. Žmurk

Uznavam ze nie som objektivny! Ale zasa .... no ..... Satros je Satros.... to nie je len tak ...  to je Satros ......
  Ja len o  GITARISTOCH. Na zdravie! Na hadky je dobra krčma,nie forum. Na zdravie!/alebo manželstvo ha ha ha ha ha ha ha ha ha Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele/
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #32 kedy: 26. Marec , 2007, 14:18:53 »

no, musim sa zastat nazoru beercompa...Sebanovi sa to stava castejsie...mam taku skusenost, ked jamoval s jednym znamym madarskym muzikantom Gaborom Presserom, ktory tak trochu poskuloval ockom na Sebana "ze preco to robi", teda preco drzi vkuse ten ton Som frajer...Nuz neviem, muzikanti su rozni a aj umelecke smery su rozne...a medzi ne patri aj minimalizmus...no a vyzera to tak, ze Seban si ho nejako oblubil. Tvrdit ze nevie hrat je asi trochu prisilne, ale tiez si myslim, ze H. Toth a vela vela dalsich gitaristov je ovela lepsich ako on. Pocuvajuc niektore veci od Totha mi jednoducho pada sanka, a to nie len kvoli technike, ale vseobecne, ten chlap ovlada harmonie, vie sa  s tym pohrat..a je jedno ci to od jazzu, ci od ineho stylu...Seban proste neustale hlada svoj vyraz, ale z hladiska klasickeho terminu "gitarista" v konkurencii velmi neobstoji. No hold je to iny clovek, iny umelec, dostava sa zjavne niekam k inym vlnovym dlzkam. Bez kuska ironie ma ako analogia napada nedavno zosnuly Syd Barrett z ranneho Floydu - to ten dlho drzany ton...
« Posledná zmena: 26. Marec , 2007, 14:21:26 od yngwinier » Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 26. Marec , 2007, 14:29:28 »

No ale treba hodnotit celu jeho tvorbu,nie len "posledne obdobie". Proste asi chcel ist tymto smerom a podobne "experimenty"skušali aj druhí a tiež zlizli kritiku a "nepochopenie"alebo chvalu.. Ked velmi odbočim Beatles-Seržant Pepe..... aj ked ten album začali postupne nazyvat "novatorsky,prelomovy atd". Tym chcem len povedat,že určite experimentovanie láka skoro každeho hudobnika.
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #34 kedy: 26. Marec , 2007, 17:12:54 »

podla mna taky satros sa moze strcit stokrat so svojimi metlackymi vysivackami oproti co i len jedinemu vytiahnutemu tonu sebana... mam satrosa rad ale seban so svojou hudbou je niekde omnoho vyssie... proste sa treba odosobnit od predsudkov ze hento je hudba tamto nieje hudba a vnimat ten pocit co ti hovori... seban by satrosa v pohode zahral lenze satros sebana nikdy... Nezahrávaj sa
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #35 kedy: 26. Marec , 2007, 20:03:42 »

Osobne si myslím že Šeben je občas nepochopený ľuďmi (asi ako môj vtip s gaymi  Bavím sa skvele) Nemám ho síce veľmi napočúvaného, ale po vzhliadnutí Youtube som dospel k istému názoru...Uvediem jeden príklad... Jeden kámo čo ma niekedy dááávno učil hrať na gitaru mal kapelu, mohol mať cca 17 rokov, hrali rewiwal QUEEN. Na mladého 17 ročného chalana mu to veľmi dobre šlo (môj názor). Bol to doť inteligentný chalan, investoval do učiteľov a aparátu vcelku slušné peniaze. Jedného dňa sa rozhodol že s tým všetkým praští, rozhodol sa že končí s muzikou, predal gitaru, kombo a podobné záležitosti. Keď som sa ho opýtal že prečo to robí, ide mu to veľmi dobre, mohol to niekam v muzike dotiahnuť  odpovedal, že už aj tak nič nového v muzike nevymyslí, všetko tu už aj tak bolo. Ešte niečo poznamenal o "siedmich" základných tónoch okolo ktorých sa to všetko točí...
Možno mal Šeban podobné pocity, rozhodol sa ísť svojou vlastnou cestou, mimo milión krát obohraných rifov, fráz. Teraz sú dve možnosti, buď tú muziku človek presýtený klasických hudobných postupov začne žrať, ale bo ju zavrhne niekam naspodok. Buď sa stane "tvorcom" nového štýlu(možno chápaným niekde v budúcnosti keď tu už nebude), alebo zapadne do zabudnutia...
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #36 kedy: 26. Marec , 2007, 20:07:02 »

podla mna taky satros sa moze strcit stokrat so svojimi metlackymi vysivackami oproti co i len jedinemu vytiahnutemu tonu sebana... mam satrosa rad ale seban so svojou hudbou je niekde omnoho vyssie... proste sa treba odosobnit od predsudkov ze hento je hudba tamto nieje hudba a vnimat ten pocit co ti hovori... seban by satrosa v pohode zahral lenze satros sebana nikdy... Nezahrávaj sa

Fuuu, tak ak ma Satriani metlacke vysivacky tak zezerem kefu....
A porovnavat Sebana so Satrianim je porovnavat jablka s hruskami... Je mi do plaču
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #37 kedy: 26. Marec , 2007, 20:57:18 »

Vseobecne porovnavat gitaristov je blbost a ked uz, tak z nejakeho podobneho sudka, co Seban so Satrianim nie su.

Niekto rad experimentuje, ale stale v ramci zabehnutych kolaji, co je napriklad Satriani a niekto rad experimentuje a je mu jedno, co si o tom kto mysli, co je asi pripad Sebana. A niekto mozno rad experimentuje len pre samotne experimentovanie, co je mozno znovu pripad Sebana, ale to vie najlepsie on sam :). Rozhodne ma bavi takyto typ gitaristu ovela viac, ako gitarista typu Chodelka, ale to uz zase sklzavam k porovnavaniam, takze akoby som nic nepovedal (nenapisal)  Popiskujem si :)
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #38 kedy: 26. Marec , 2007, 21:53:32 »

Sebana som zral kedysi, skor davnejsie. jeden zivak koncert ,  a bezvetrie. bezvetrie bol albumik co mal na mna v tej dobe naozaj silny vplyv. akoby andrej bol kamos od vedla jediny hudobne vystihnut moje vtedajsie pocity. teraz absolutne netusim co robi, veci ako spaceboys som si povedal ze fajn ale nemal som potrebu to pocut druhy krat. inak myslim ze tak k tomu aj pristupovali.  a to video na youtube .... jednoducho... not my cup of tea
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #39 kedy: 26. Marec , 2007, 21:58:48 »

no ale este som trosku zalovil v pamati, seban mal (ma) pre tu gitaru cit, niektore veci co si pamatam boli skvele.  a este ma velmi svojsky sebanovsky styl, co je slusna deviza, teda zakladna. no a ci je gitarista, negitarista, trombonista, akvarista....... je to seban
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #40 kedy: 27. Marec , 2007, 08:14:08 »

Uznavam ze Seban je so svojou hudbou tak vysoko, ze tam nedovidim.
A z tej vysky ku mne dolieha len nejake smuchtlanie.
Zozeniem si rebrik.
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 27. Marec , 2007, 09:20:31 »

sorry,ale teraz si podla mna dost blbost napisal..asi dostatocne nepoznas Satrianiho tvorbu  Popiskujem si

Ked sa spytas gitaristov,ktory gitarista ma podla nich najkrajsi a najlepsi ton,by si sa cudoval,kolki ti povedia meno Joe Satriani  Žmurk
« Posledná zmena: 27. Marec , 2007, 09:25:59 od vlado hudec » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #42 kedy: 27. Marec , 2007, 09:35:38 »

Ked sa spytas gitaristov,ktory gitarista ma podla nich najkrajsi a najlepsi ton,by si sa cudoval,kolki ti povedia meno Joe Satriani  Žmurk

A teraz si zadrel ty :). Satriani je preflaknute gitaristicke meno. Poznat Satrianiho sa povazuje cosi ako za "povinnost". Pritom je X mien, ktore trebars nemaju masivnu podporu vyrobcu gitar, nemali sancu hrat v Deep Purple a nerobilo im reklamu par ich skorej slavnych ziakov (Vai) (netvrdim, ze nic ine za tym uz nie je) a  pozna ich len malokto. Ak si dobre pamatam, tak aj ty si sa pred niekolkymi mesiacmi divil, ze Al DiMeola je okrem spanielky aj prebornik na elektrickej skreslenej gitare Žmurk. A prave ked si spomenul toho Satrianiho, tak ja si najprv vybavim hnusne tranzistorove bustriky na skorsich albumoch a az potom niekde od albumu Extremist a predovsetkym Joe Satriani si vybavim aj nejaka dostojny gitarovy zvuk... Ja viem - je to subjektivne a hlavne OT :)
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #43 kedy: 27. Marec , 2007, 09:48:06 »

Pre mňa Šeban skončil keď sa dal na turné s Haberom . Nie preto že tam išiel, však prachy - to áno , ale preto že to tam absolútne nezvládol . Hrali sa tam veci na90% Team - Antalík , a čo tam vyvádzal Šeban to bolo na smiech. Viem že gitarista    BOL  super  ale ked niekto v čírej rockovej muzike hrá všetko možné 90 minút - len nie rock tak to sa mi nepačilo . Pritom nikto nechcel aby to hral ako Antalík ( on by na to určite mal )ale spravil z toho niečo čo........
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #44 kedy: 27. Marec , 2007, 09:56:35 »

A teraz si zadrel ty :). Satriani je preflaknute gitaristicke meno. Poznat Satrianiho sa povazuje cosi ako za "povinnost". Pritom je X mien, ktore trebars nemaju masivnu podporu vyrobcu gitar, nemali sancu hrat v Deep Purple a nerobilo im reklamu par ich skorej slavnych ziakov (Vai) (netvrdim, ze nic ine za tym uz nie je) a  pozna ich len malokto. Ak si dobre pamatam, tak aj ty si sa pred niekolkymi mesiacmi divil, ze Al DiMeola je okrem spanielky aj prebornik na elektrickej skreslenej gitare Žmurk. A prave ked si spomenul toho Satrianiho, tak ja si najprv vybavim hnusne tranzistorove bustriky na skorsich albumoch a az potom niekde od albumu Extremist a predovsetkym Joe Satriani si vybavim aj nejaka dostojny gitarovy zvuk... Ja viem - je to subjektivne a hlavne OT :)

Al je skvely jazzovy girarista a nie prebornik v el. skreslenej gitare.
A Satros je skvely rockovy gitarista. A meno nema preflaknute ale talianske.
A Sebanovu gitaru spoznas v bazare podla toho ze ma vysuchany len jeden prazec pd G strunou.
 Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 27. Marec , 2007, 09:56:58 od beercompatibile » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 38 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.