Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 16:38:34
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ANDREJ ŠEBAN  (Prečítané 161048 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #60 kedy: 27. Marec , 2007, 11:33:48 »

Predpokladam, ze myslis Cobhama...

Jasne ze jeho.

COBHAM FOREVER Na zdravie!
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #61 kedy: 29. Marec , 2007, 06:46:18 »

No, podla mna je super ,ze kazdy hra inak a v roznych obdobiach robi rozdielnu muziku...To by vyzeralo ,keby hrali vsetci rovnako   Bavím sa skvele .
« Posledná zmena: 29. Marec , 2007, 06:46:44 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
samojed
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #62 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:50:02 »

No ľudia, ako tak pozerám, A. Š. sa stal vďaka jeho posledným výčinom v očiach mnohých z Vás dosť kontroverzným gitaristom, resp. hudobníkom. Akurát včera som bol na jeho koncerte a bolo to momriadne zaujímavé. Je možno na počudovanie, keď niekto muzikantsky dospeje do takého štádia; tomu sa ale netreba v Andrejovom prípade čudovať vzhľadom na fakt, že tento človek má za sebou či už autorsky, producentsky alebo neviem ako ešte cez 50 albumov, s málokým na SK ešte nehral, pohyboval sa vo väčšine žánrov hudby, je skvelý skladateľ a tuším najlepší improvizátor, akého som kedy počul. Je teda vcelku prirodzené, že okúsi aj niečo také, ako v súčasnosti. Isteže, nie každý to vie stráviť, no Andrej má už za sebou dosť vecí, ktoré boli komponované konvenčne a teraz vyskúšal iný extrém, čo môže pre mnohých pôsobiť nezvyklo. Sledujem ho už cca od roku 1992 a nikdy ma nesklamal, ani týmto, čo stvára momentálne, konieckoncov, muzikant takého kalibru si to už môže dovoliť; tlieskal by som mu, aj keby prišiel na pódium a nezahral ani notu.
Andrej je ešte výnimočný aj svojimi názormi na všetko možné a hlavne na hudbu. Čo na ňom neskutočne obdivujem, je to, že prestal robiť hudbu pre peniaze (a pritom sa hudbou živí - to je čo?) a že sa prestal zapredávať všelijakým komerčným pi*ovinám a tak. Pre mňa je prototypom slobodného a samostatne mysliaceho človeka... Muzikantom č. 1...
P. S. beercompatibile, nepomýlil si si náhodou Matúša Jakabčica s Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi :) ako sú Andrej a Henry. Napokon, tu je usvedčujúce foto:
« Posledná zmena: 05. Apríl , 2007, 15:00:57 od samojed » Zaznamenané

Kam by som chodil? Na dvor...
Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #63 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:55:30 »

No ľudia, ako tak pozerám, A. Š. sa stal vďaka jeho posledným výčinom v očiach mnohých z Vás dosť kontroverzným gitaristom, resp. hudobníkom. Akurát včera som bol na jeho koncerte a bolo to momriadne zaujímavé. Je možno na počudovanie, keď niekto muzikantsky dospeje do takého štádia; tomu sa ale netreba v Andrejovom prípade čudovať vzhľadom na fakt, že tento človek má za sebou či už autorsky, producentsky alebo neviem ako ešte cez 50 albumov, s málokým na SK ešte nehral, pohyboval sa vo väčšine žánrov hudby, je skvelý skladateľ a tuším najlepší improvizátor, akého som kedy počul. Je teda vcelku prirodzené, že okúsi aj niečo také, ako v súčasnosti. Isteže, nie každý to vie stráviť, no Andrej má už za sebou dosť vecí, ktoré boli komponované konvenčne a teraz vyskúšal iný extrém, čo môže pre mnohých pôsobiť nezvyklo. Sledujem ho už cca od roku 1992 a nikdy ma nesklamal, ani týmto, čo stvára momentálne, konieckoncov, muzikant takého kalibru si to už môže dovoliť; tlieskal by som mu, aj keby prišiel na pódium a nezahral ani notu.
Andrej je ešte výnimočný aj svojimi názormi na všetko možné a hlavne na hudbu. Čo na ňom neskutočne obdivujem, je to, že prestal robiť hudbu pre peniaze (a pritom sa hudbou živí - to je čo?) a že sa prestal zapredávať všelijakým komerčným pi*ovinám a tak. Pre mňa je prototypom slobodného a samostatne mysliaceho človeka... Muzikantom č. 1...
P. S. beercompatibile, nepomýlil si si náhodou Matúša Jakabčica sa Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať takými uličníkmi :) ako sú Andrej a Henry. Napokon, tu je usvedčujúce foto:

tak ja si tiez neviem predstavit Jakabcica hrat rock Bavím sa skvele
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #64 kedy: 05. Apríl , 2007, 14:56:19 »

P. S. beercompatibile, nepmýlil si si náhodou Matúša Jakabčica sa Jurajom Burianom v tom jame? Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať takými uličníkmi :) ako sú Andrej a Henry.

Velmi pekne si to napisal a mas pravdu, ze som sa asi pomylil.  ?§!. Bol to Burian asi.
Budem sa snazit na Sebana pozerat bez predsudkov.
« Posledná zmena: 05. Apríl , 2007, 14:56:52 od beercompatibile » Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
samojed
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #65 kedy: 06. Apríl , 2007, 23:13:47 »

beercompatibile

Čo to bol vtedy za jam? Kto bol za bicími a basou, čo všetko tam hrali? Skús si spomenúť, aj keď je to z roku 1996.
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #66 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:22:56 »

Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi :) ako sú Andrej a Henry.

No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu...
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #67 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:26:44 »

Neviem si predstaviť akademika Matúša hrať s takými uličníkmi :) ako sú Andrej a Henry.

No neviem co je na tych dvoch ulicnicke oproti Jakabcicovi. Ved aj oni dvaja studovali hudbu...

tak ale bavime sa o tom kto ako hra nie o tom co kto studoval... Nezahrávaj sa aj Vai studoval hudbu a tiez sa o nom da povedat ze je ulicnik  :) proste Jakabcic aj hra aj vyzera uplne akademicky a studovane... aj ked si ho rad vypocujem...
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #68 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:29:25 »

tak ale bavime sa o tom kto ako hra nie o tom co kto studoval... Nezahrávaj sa aj Vai studoval hudbu a tiez sa o nom da povedat ze je ulicnik  :) proste Jakabcic aj hra aj vyzera uplne akademicky a studovane... aj ked si ho rad vypocujem...

Tak to potom ani ten Burian nejak nepasuje...  Popiskujem si Žmurk
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #69 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:32:11 »

Tak to potom ani ten Burian nejak nepasuje...  Popiskujem si Žmurk

tak ani mne... tiez si neviem predstavit ako mu to s nimi slo  Som metlak
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast

nech sa práši...

« Odpoveď #70 kedy: 07. Apríl , 2007, 17:33:59 »

Zrejme tak, ze kazdy hral na to na co ma a skor im islo o vysledny efekt ako bezduche onanie... Je to frajer
Zaznamenané

samojed
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #71 kedy: 07. Apríl , 2007, 19:45:41 »

midnightstranger

Nuž to, že oni (Andrej a Henry) radi pritvrdia. Matúša si neviem predstaviť s nejakým distortionom. To by asi neprežil. Matúšov spôsob hry a prístup k hudbe je do istej miery poznačený tým, že vyštudoval matiku (ináč, je to mozog, páni).
Dobre viem, o čom hovorím, sám to študujem. Tam je ten jeho akademizmus.
Takže uličníkmi som ich nazval z dvôvodov, ktoré už uviedol cubo.
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #72 kedy: 07. Apríl , 2007, 21:35:07 »

Pondelok 9.4.  ČT1   23:10  Solo pre...Andreja Šebana
Zaznamenané
samojed
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #73 kedy: 09. Apríl , 2007, 16:51:10 »

rudy-ho príspevok by som rád doplnil o informáciu, že ČT bude vysielať Andrejov koncert aj online cez net. Takže tí, ktorí nechytajú ČT, nech kliknú tu: www.ceskatelevize.cz/vysilani.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #74 kedy: 09. Apríl , 2007, 20:38:44 »

samojed - Matúša som už x-krát počul v klubovom koncerte hrať s nejakým boostrom (neviem akým, ani či mal lampové kombo, nikdy ma to nejako extra nezujíma.. Popiskujem si ), takže ho používa často, podobne ako gitarový syntezátor. Ale nereže mi k nemu, nemá moc rockové cítenie, aj keď sa snaží.

Andreja si teda nenechám ujsť. Žmurk
Uvidíme, čo tam zahrá, som zvedavý..

No tak našťastie to bude v archíve ČT, takže si v kľude dopozerám film a pozriem si to neskôr. :)
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2007, 21:23:09 od Pitu » Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 23 otázok.