Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
04. December , 2024, 20:27:23
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: distortion pedál ako preamp?  (Prečítané 2099 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« kedy: 28. Jún , 2006, 10:39:45 »

Dá sa použiť distortion pedál ako preamp? Mám Radial Tonebone Hot British a zistil som, že má pri zapojení priamo na fx return (gitara - tonebone - fx return komba) kus iný, ako keby uhladenejší zvuk s menej výškami. Nemôže sa takýmto zapojením niečo pokaziť (odísť napr. koncová elektrónka, ...)? Celkové volume v takomto zapojení ovládam na tonebone...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 28. Jún , 2006, 10:52:32 »

Pokazit sa nemoze nic, ale problem bude asi so spravnym vybudenim koncaku. Bezne si koncaky ziadaju +/- nieco okolo linkoveho signalu, cize nejakych 1,5 V, co z krabicky neleze. Cize koncak pod svojimi hlasitostnymi a zvukovymi moznostami.
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 28. Jún , 2006, 10:54:56 »

práveže keď dám volume naplno, tak to ide dosť nahlasm, možno hlasnejšie ako vstavaný preamp. alebo ešte za to môžem zapojiť multiefekt yamaha magicstomp a ovládať hlasitosť na ňom.

Naposledy upravil rady, : 28.06.2006 o 11:56
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #3 kedy: 28. Jún , 2006, 11:35:39 »

Co je Radial Tonebone Hot British? Neznie efekt sam o sebe rovnako pri kazdej hlasitosti? Naco potom ovladat master volume inak ako cez volume na tom efekte? Ci ide o cisty zvuk? Vacsina skreslovacich pedalov ma ovladanie hlasitosti a pod. aktivne len vtedy, ked je kreslenie zapnute.
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 28. Jún , 2006, 11:45:33 »

ide mi o to, že ten multiefekt by mohol mať výstupný signál prijatelnejší pre koncák na kombe...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #5 kedy: 28. Jún , 2006, 13:45:42 »

Keď ti to pasuje,tak nieje žiaden dôvod,aby si to tak nemohol používať.Väčšina efektov je odolná voči nešetrnému používaniu-napr.skrat na výstupe efektu a podobne a koncovému ampu je jedno aký signál do neho ide.Buď ho prebudíš, alebo nevybudíš.Určite sa nepokazí.Takže príjemné hranie!
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 05. November , 2006, 12:23:25 »

Hmmm. Dufam, ze sem mozem pripisat aj moju otazku....
No: ked mam na kombe nastavene na 2hom kanale max skreslenie aj hlasitost kanala tak sa mi predsa skreslenie nezda dost velke.... na doprovody je akorad... ale na sola by mohlo vacsie. Asi je to aj tym ze mam slaby signal z gitary, dal som si aj snimace trocha vyssie ale je to len o trocha lepsie... takze potrebujem nieco cim by som zosilnil signal a zaroven to pouzil ako dalsie skreslenie pri sole.... Videl som to tak pouzivat jednoho gitaristu co mal take iste kombo ako ja .. ale mal vedla footswitchu este jednu nejaku krabicku ktoru pouziva este ako dodatocne skreslenie na sola... Tak poradte prosim ako to zapojit a aku krabicku? ...Pocul som o nejakym efektoch s lampou...tak take daco by sa hodilo k tomu hybridu mojmu.... :huh:

P.S> viem ze sa to tu uz preberalo ale nemohol som to najst....

Naposledy upravil astaroth777, : 05.11.2006 o 12:25
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 05. November , 2006, 12:41:09 »

mohol by to byt nejaky booster (nakopavac) napr niektory z bossov (SD1,OD..) alebo ine nakopavatko...(ibanez TS9, tubedriver od prosounda napr)...len problem je, ze tieto nakopavatka su skor stavane na budenie elektroniek v preampe (cim daju viac skreslenia, klasicky pripad je napr marshall jcm800 + nejaka krabicka, ale aj kou dalsich Žmurk )
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 05. November , 2006, 12:42:02 »

Tak si kup nejaky overdrive / distortion. Najlepsie zistit, co pouziva ten kamos. Inak osobne by som sa Valvestate nepokusal moc dolepsovat - pokial by mi nevyhovovalo take, ako je, snazil by som sa radsej vymenit ho za nieco vyhovujucejsie.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #9 kedy: 05. November , 2006, 22:06:12 »

Treba ich poskusat, nie do kazdeho sa hodi vzdy to iste. Mne sa paci Tubescreamer s vacsinou ampom ako nakopavac. Skusal som pred nedavnom MXR Distortion+ s ten fungoval dobre iba s Marshallmi, zaujimave. :huh: A este jeden priklad: pouzivam MXR MicroAmp nakopavac a ten si zasa nerozumie s Fendrom HotRodom, ale na zbytok aparatov to hra super. Dobry je tiez SuperOverDrive od Bossam alebo MXR ZakkWylde.

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 05.11.2006 o 22:11
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 22 otázok.