Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 15:00:17
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson SG - rozdiely v konstrukcii  (Prečítané 27999 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #105 kedy: 21. Január , 2011, 00:25:16 »

Oukey, som rad  Žmurk ...
Vies co, osobne sa im ani necudujem, zober si to realne, vedel by si si predstavit prist do obchodu, capnut na stol (predpokladam nemalu sumu za takyto nejaky model) a povedat, chcem Gibson SG, ale musi to byt Les Paul? Blbost  ha ha ha
no,to v obchode už asi nekúpiš
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #106 kedy: 21. Január , 2011, 11:17:43 »

tak ako v ktorých obchodoch že...

"tak, nápis Les Paul na SG-čkach sa nemohol od r.62 používat "

nie tak presne ... už v 59´ sa začal v katalógoch objavovať nápis SG,  61´ stiahli meno Lesa Paula no odstranovanie jeho mena pokračovalo do 63´ takže do 63´môžeš nájsť SG s nápisom LP ...

Toto sa týky toho kusu, čo som postol
"The double cutaway Special was listed as a Les Paul for less than a year, and in the price list dated 1st November 1959 the model appeared as the SG Special.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #107 kedy: 21. Január , 2011, 12:09:14 »

tak ako v ktorých obchodoch že...

"tak, nápis Les Paul na SG-čkach sa nemohol od r.62 používat "

nie tak presne ... už v 59´ sa začal v katalógoch objavovať nápis SG,  61´ stiahli meno Lesa Paula no odstranovanie jeho mena pokračovalo do 63´ takže do 63´môžeš nájsť SG s nápisom LP ...

Toto sa týky toho kusu, čo som postol
"The double cutaway Special was listed as a Les Paul for less than a year, and in the price list dated 1st November 1959 the model appeared as the SG Special.
... no,každý máme ine zdroje, píšem len to čo som zistil já,netvrdím,že je to " pravda,svatá pravda,nič len pravda"  :)
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #108 kedy: 21. Január , 2011, 12:15:00 »

hej hej tiež hovorím, len čo so čítal v histórii gibsnu a v popise tej gitary na frettedamerica
v podstate ale hovoríme to isté, ja sa isto nehcem hádať  Zdravíčko
na to je tu téma  Bavím sa skvele hra-od-mamy strat
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #109 kedy: 21. Január , 2011, 13:44:38 »

nie tak presne ... už v 59´ sa začal v katalógoch objavovať nápis SG, 

SGcka sa prve objavili zaciatkom roku 61, ked sa uz LP Standard a Custom prestali vyrabat. LP Junior a Special sa este ale robili.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #110 kedy: 21. Január , 2011, 14:00:43 »

Ja som videl len to video Phil X s gitarou, ktorú predstavil ako SG Special myslim zo 61´
a potom popis

Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #111 kedy: 22. Január , 2011, 18:32:25 »

SGcka sa prve objavili zaciatkom roku 61, ked sa uz LP Standard a Custom prestali vyrabat. LP Junior a Special sa este ale robili.
Huh! to ako na dáke obdobie nevyrábali LP???
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #112 kedy: 22. Január , 2011, 18:41:49 »

Prestali v 1960, opäť začali v 68
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #113 kedy: 22. Január , 2011, 18:51:36 »

ešte že ich to napadlo  Som frajer
vidím, že ťa števo inšpiroval: Pes ktorý šteká nebreše...  :)
« Posledná zmena: 22. Január , 2011, 18:56:04 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #114 kedy: 01. Február , 2015, 13:13:22 »

Oprasim starsiu temu.

Hladam Gibson SG s tensim krkom. Ziadne customy, ani nic podobne. Po akych sucasnych modeloch sa mam pozerat? Vcera som skusal uplny lacnak Gibson SGJ za 4 kila a odradil ma prave ten tucnejsi krk. Aj ked zvukovo sa mi to pacilo, hlavne to surove drevo nezalakovane. :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #115 kedy: 01. Február , 2015, 13:50:44 »

myslim, ze bezny model Standard ma krk tensi, urcite tensi, ako napr. Fender USA Standard Tele...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #116 kedy: 01. Február , 2015, 14:00:19 »

SG 61 RI, necustom shopove ma tenky placaty krk. Mal som kedysi rocnik 2000, fajn gitara to bola. Obavam sa ale, ze dnes to bude horsie celkovo, kedze Gibson u seriovej produkcii dojebava co sa len da. Aspon co som videl, aj tie 61 uz su z 3 kusov dreva oproti kedysi jednemu atd.

Bezne Standardy maju hrubsi krk v priemere. Mal som este z novsich SG Classic a to malo pomerne tlsty neohrabany krk.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #117 kedy: 01. Február , 2015, 14:24:26 »

Ja chcem to SG jak kultovu zalezitost, proste gitara na pouzivanie, j*ebnuta v rohu, zobrat - naladit - hrat. Zato nechcem riesit nejake dreva, laky, nic... len tensi krk, kedze ja som byvaly chlapec od Ibanezu.  Bavím sa skvele

Paradoxne krk na PRS je skoro jak WideFat a sedi mi jak rit na serbli. Ale tam je uplne ina geometria nastroja zas.
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #118 kedy: 01. Február , 2015, 14:29:52 »

myslim, ze bezny model Standard ma krk tensi, urcite tensi, ako napr. Fender USA Standard Tele...

no podla mna urcite nie, ono ani nie ze by to bolo nejak brutalne tucny krk ale je skor taky tvar jak keby to robili v nejakej chranenej dielni.

Ja chcem to SG jak kultovu zalezitost, proste gitara na pouzivanie, j*ebnuta v rohu, zobrat - naladit - hrat. Zato nechcem riesit nejake dreva, laky, nic... len tensi krk, kedze ja som byvaly chlapec od Ibanezu.  Bavím sa skvele

Paradoxne krk na PRS je skoro jak WideFat a sedi mi jak rit na serbli. Ale tam je uplne ina geometria nastroja zas.

wide fat je oproti sg standard etalon pohodlnosti, SG Standard je uplne poleno jak keby niekto rozpolil kromac
« Posledná zmena: 01. Február , 2015, 14:30:37 od glamrocker » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #119 kedy: 01. Február , 2015, 14:44:29 »

len tensi krk, kedze ja som byvaly chlapec od Ibanezu.  Bavím sa skvele

Potom skus to SG 61 splasit (tu ale tazko) alebo si poosahavaj co najviac kusov tu, tie krky sa casto lisia aj kus od kusu.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.