yngsteen
|
|
« Odpoveď #180 kedy: 16. Júl , 2008, 21:14:19 » |
|
minule som mal taku radost v studiu ked sa tam stretli 3 japonci(burny, greco, burny) s 1 cinanom Epiphone...podme kecat o japoncoch...alebo zas az ked budeme v studiu?
Preco je Tokai taky drahy? A preco sa nikomu nepacia les paul arie? Niektore vyzeraju fakt dobre...
Ved kecaj. Aké boli tvoje dojmy ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #181 kedy: 17. Júl , 2008, 10:59:43 » |
|
yngsteen - hadaj, co hralo a co neharalo a neladilo a na trandaku to bolo okate aj pre hlucheho exhu.. - Tokai je asi preto tak drahy, ze je znamy / slavny... firma sa pravdepodobne rovnako ako Ibanez orientovala aj na cudzie trhy, takze je o nich vacsie povedomie, ako o nejakych Burny / Greco, ktore boli na japonskom trhu iba. Tokai sa dostal dokonca aj do "slavnej" knihy Vsechno o kytarach, co bola v dobach tesne pred internetom paradna kniha s relevantnymi info a popici obrazkami. Aria Pro II... to by aj mna zaujimalo. Asi ludia maju tu znacku zaradenu v lowende a boja sa jej. Oni toho lowendu sekali vzdy vela, a vacsieho lowendu, ako Ibanez alebo Greco...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #182 kedy: 17. Júl , 2008, 12:25:00 » |
|
yngsteen - hadaj, co hralo a co neharalo a neladilo a na trandaku to bolo okate aj pre hlucheho ... no o tom ako sa drzalo Epi by som si rád počítal. Naposledy som mal možnosť vidieť Epi v akcii na koncerty týchto majstrov: http://bandzone.cz/hash (boli uplne famózny, našlapaný a presný, naživo o 300 percent viac energie, gulí ... proste všetkého oproti nahrávke na bandzone) ... Gitarista hral na nejake nizkej rade Epi tvárilo sa to myslím ako Special II. Cez Valveking 2x12. Zvuk mi vyslovene nesedel, chalan bol skvelý hráč a ta gitara to celé kurvila. Počas koncertu ju vymenil za Squier tele s ktorým znel už parádne, vytlačil z neho pekné veci. To len tak na okraj v rámci kydania na Epi .
|
|
« Posledná zmena: 17. Júl , 2008, 12:25:53 od yngsteen »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #183 kedy: 17. Júl , 2008, 12:27:02 » |
|
ja som pisal, ze Epi bola na tom najhorsie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #184 kedy: 17. Júl , 2008, 12:31:29 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 17. Júl , 2008, 12:38:30 od yngsteen »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #185 kedy: 17. Júl , 2008, 12:34:41 » |
|
nehovorim, ze to Epi bolo nepouzitelne, kym tam bolo same, tak OK, az na ladenie (zly nulty prazec od vyroby - ale VELMI zly). ale jak prisli japonci, tak zrazu prisiel aj zvuk, aj sustain, aj vsetko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #186 kedy: 17. Júl , 2008, 12:37:32 » |
|
nehovorim, ze to Epi bolo nepouzitelne, kym tam bolo same, tak OK, az na ladenie (zly nulty prazec od vyroby - ale VELMI zly). ale jak prisli japonci, tak zrazu prisiel aj zvuk, aj sustain, aj vsetko Klasika, kým nemáš lepšie poruke všetko ujde ... aj s jolanou onyx je kopec srandy keď neni iné :D ... mne na tých gitarách skôr vadí absencia charakteru. V schopných paprčiach to "hrá" .. .ale to je tak všetko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #187 kedy: 17. Júl , 2008, 12:53:58 » |
|
nasiel som par dobrych burny na e-bay, napriklad 80's SG za 13800 aj s dodavkou na Slovensko...lenze ako viem, ze to je naozaj japonec a nie nejaka zebracka korea? a je to v pohode cenova relacia, do tych 14000?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #188 kedy: 17. Júl , 2008, 12:57:58 » |
|
Daj link. Burny sa kopie nerobili, ani Greco. Vsak co by to bolo? Kopia kopie? Maximalne boli Greco, ktore neboli robene v Japonsku, ale v Korei.
|
|
« Posledná zmena: 17. Júl , 2008, 12:58:33 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #189 kedy: 17. Júl , 2008, 13:02:06 » |
|
nasiel som par dobrych burny na e-bay, napriklad 80's SG za 13800 aj s dodavkou na Slovensko...lenze ako viem, ze to je naozaj japonec a nie nejaka zebracka korea? a je to v pohode cenova relacia, do tych 14000?
Bola to buy it now cena ? Treba prirátať ešte clo + dph . Dolár je nízko, medzi 14-20 by sa mal dať nájsť slušný kúsok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #190 kedy: 17. Júl , 2008, 13:04:37 » |
|
Daj link. Burny sa kopie nerobili, ani Greco. Vsak co by to bolo? Kopia kopie? Maximalne boli Greco, ktore neboli robene v Japonsku, ale v Korei.
http://cgi.ebay.com/Burny-Early-Mid-80s-SG-Wine-Red-MIJ_W0QQitemZ190235879398QQihZ009QQcategoryZ2384QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItema burny boli len v japonsku robene? v korei nie? a kebyze chcem toho greca, tak to ako zistim, ze je to nefalsovany japonec? asi jedine podla nejakeho vyrobneho cisla, nie? yngsteen -ano, buy it now...ja sa v ebay nevyznam, najradsej by som to kupoval osobne ale je to zatial len taky prvotny napad, lebo este ani peniaze nemam, ani nic...ale chcem novu gitaru, lebo ten sx, co mam, som si kupoval ako z nudze cnost po tom, co sa mi odpalila stara gitara a nemal som vobec peniaze
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #191 kedy: 17. Júl , 2008, 13:16:19 » |
|
To burny SG vyzerá fajn. Odhad celkovej ceny by +- mohol byť: ((599 + 120)*(1,22))*19.5 = 17105,- . A nasledne je velká šanca že gitaru bude treba oservisovať čiže plus 1-3 litre podľa toho čo všetko bude už príliš opotrebované. (Ale to len v prípade ak si fajnový, kopec ľudí hrá a nerieši také detaily ako vymlátené pražce a vydratý nulák ... ) 1,22 vyjadruje DPH + Clo ... už neviem z hlavy presnú sadzbu odhadol som na 3 percenta.
|
|
« Posledná zmena: 17. Júl , 2008, 13:19:25 od yngsteen »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #192 kedy: 17. Júl , 2008, 13:21:10 » |
|
a burny boli len v japonsku robene? v korei nie? a kebyze chcem toho greca, tak to ako zistim, ze je to nefalsovany japonec? asi jedine podla nejakeho vyrobneho cisla, nie?
Určenie krajiny pôvodu, presného typu a roku výroby je komplexná záležitosť (často kktská alchýmia) a už sa to tu pár krát preberalo vyskúšaj pohľadať na fóre.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #193 kedy: 17. Júl , 2008, 13:31:23 » |
|
(...) a burny boli len v japonsku robene? v korei nie? a kebyze chcem toho greca, tak to ako zistim, ze je to nefalsovany japonec? asi jedine podla nejakeho vyrobneho cisla, nie? (...)
Podla roznych detailov, ako su potenciometre, kablika a pod. Alebo ak je tam uvedene oznacenie modelu napr. Moznosti je vela, aj ked nie vzdy je istota. Ale vsak kup si Pearl SG od Rastisa 600$ za toto sa mi zda dost. A aj kde je taky slaby dolar, tak to vychadza na skoro 18 tisic, to je tiez dost vela. Na moj vkus.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #194 kedy: 17. Júl , 2008, 13:34:15 » |
|
to je dobry predajca - od neho prislo na Slovensko uz vela dobrych gitar. aj ceny, aj pristup ma v pohode.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|