Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 22:37:20
Strán: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 47 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Japonské gitary prelomu 70-tych a 80-tych rokov  (Prečítané 289652 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #375 kedy: 20. August , 2009, 10:28:03 »

Preco? Moja najmladsia gitara mimo novej jednej ma 39 rokov a vsetky maju original hardware aj prazce. Pritom hralo sa na nich dost. U kvalitnych gitar hardware vydrzi neskutocne dlho, elektronika tiez, to ozaj nie je problem.
Ale to nie su Japonske kopie na ktore sa uz za nova nemontoval bohvie aky hardware.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #376 kedy: 20. August , 2009, 10:29:50 »

Ale to nie su Japonske kopie na ktore sa uz za nova nemontoval bohvie aky hardware.

si nejaky znaly  Žmurk no daj - aky HW sa na ne montoval ? ja som par takych drzal v ruke, takze mam trochu sajn, ale som zvedavy na Tvoju skusenost  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #377 kedy: 20. August , 2009, 11:34:29 »

Nemam pocit, ze je na nich zly hardware. To je fakt to posledne, co by ma trapilo kebyze si taku gitaru mam kupit.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
MMM
Hosť
« Odpoveď #378 kedy: 20. August , 2009, 11:37:33 »

Myslim, ze na starych japoncoch je HW kvalitou ako na originaloch, mal som nejake japan fender napr. a vsekto dorzalo aj napriek veku a vsetko bolo v povodnom stave.  Žmurk   Dokonca mozno lepsie ako na novych  :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #379 kedy: 20. August , 2009, 11:38:14 »

tak na mojej base by vymena prazcov neuskodila - hraval na nej pravidelne ivan zadrabaj v babylone a dalsich kapelach, potom dalsi aktivne koncertujuci muzikant a teraz na nu u mna sada prach. a to ma podstatne menej rokov.

Niekedy spalnovy muzikant hra na gitare podstatne viac ako koncertny ktory ich ma zvacsa viacej, takze taketo predpoklady moc neobstoja. Faktom je, ze co som mal a mali ostatni stare Gibsony (vsetko viac ako 30 rocne), tak viem, ze jedine Milos si dal jeden preprazcovat a to tiez nie kvoli tomu, ze by tie prazce boli zodrate, ale ze mu nesedli typovo. Toto su fakty Pista. :) Proste prazce a hardware zvacsa netreba riesit pri kupe kvalitnej starsej gitary.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
MMM
Hosť
« Odpoveď #380 kedy: 20. August , 2009, 11:43:21 »

Jasne...ak by si ich aj musel menit, tak co???  ?§!. Ved aj struny by si tam chcel povodne??  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #381 kedy: 20. August , 2009, 11:44:22 »

Jasne...ak by si ich aj musel menit, tak co???  ?§!. Ved aj struny by si tam chcel povodne??  Bavím sa skvele

Presne, ved o nic nejde. Dalsia vec je, ze na starsich nastrojoch sa hra zvycajne lepsie, vsetko je nejake uhladenejsie, viac su rozohrane. Nove gitary mi pridu zvacsa mrtve, nepoddajne a chladnejsie zvukovo. Ale vysvetli to takemu 4ocimu.  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 20. August , 2009, 11:45:02 od Progrocker » Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #382 kedy: 20. August , 2009, 11:46:25 »

Presne, ved o nic nejde. Dalsia vec je, ze na starsich nastrojoch sa hra zvycajne lepsie, vsetko je nejake uhladenejsie, viac su rozohrane. Nove gitary mi pridu zvacsa mrtve, nepoddajne a chladnejsie zvukovo. Ale vysvetli to takemu 4ocimu.  Bavím sa skvele

Je to tak, je to sice smutne vzhladom k cene a dostupnosti, ale je to tak.  Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #383 kedy: 20. August , 2009, 12:00:55 »

ja to tym gitaram neberiem, ze su rozohrane, alebo hraju inak, pre niekoho mozno lepsie...mne vadi skor to slepe fetisizovanie povodneho stavu aj napriek nedostatkom typu vyhrate prazce (to ma byt nastroj) a pod. to je o pohlade na vec. ked chcem drahy nastroj, tak ho chcem mat v takom stave, aby som ho nemusel posielat na restaurovanie k nejakemu majstrovi, co sa venuje restaurovaniu historickych relikvii  Bavím sa skvele

aspon neprekrucaj, zaujimalo by ma kolko gitar si osabne ty vlastnil a aktivne hral na ne bez nejakych zasahov viac ako 10-15 rokov? jednoducho ti neuverim, ze na gitare, na ktorej sa hra vkuse 30 a viac rokov, su prazce v hratelnom stave. ano, je to drobnost a lahko opravitelna, ale pri cene, za ktoru tie gitary idu, by som chcel dostat nastroj, ktory netreba posielat hned do servisu  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #384 kedy: 20. August , 2009, 12:04:38 »

...jednoducho ti neuverim, ze na gitare, na ktorej sa hra vkuse 30 a viac rokov, su prazce v hratelnom stave...

na mojom strate, co mam na nom jolanacky krk hram aktivne v kuse od roku 1990 (ratam este aj obdobie, ked to bola Jolana). prazce su pomerne tenke, ale povodne. kolko je to rokov ? 19 ? mam aj starsie gitary s povodnymi prazcami, ale priznam, ze nedokazem posudit, kolko sa na ne hravalo kym boli moje...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #385 kedy: 20. August , 2009, 12:06:20 »

aspon neprekrucaj, zaujimalo by ma kolko gitar si osabne ty vlastnil a aktivne hral na ne bez nejakych zasahov viac ako 10-15 rokov? jednoducho ti neuverim, ze na gitare, na ktorej sa hra vkuse 30 a viac rokov, su prazce v hratelnom stave. ano, je to drobnost a lahko opravitelna, ale pri cene, za ktoru tie gitary idu, by som chcel dostat nastroj, ktory netreba posielat hned do servisu  Žmurk

Iste, 10-15 rokov nemam ani jednu. Co sa tyka tych 30 a viac rocnych, tak ich je asi 10 o ktorych viem, ze na nich prazce neboli menene a ani nebudu. O opaku viem len jednom, ako som uz pisal. Ci sa na nich hralo casto a ako casto, to presne vediet nemozem pochopitelne, ale zrejme vsetkych 10 iba pod postelou stale nelezalo. Mal som aj take s odratym lakom na krku a tie tiez mali povodne prazce. Ja som len chcel poukazat na to, ze nekupovat stare nastroje kvoli moznej potrebnej vymene prazcov je totalna volovina podla mna. Aj keby si ich vymenil, tak mas v prvom rade benefit z pohodlia hrania a zo spravidla lepsieho zvuku. A to je podstatne nie? :)
« Posledná zmena: 20. August , 2009, 12:07:17 od Progrocker » Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #386 kedy: 20. August , 2009, 12:06:58 »

ja to tym gitaram neberiem, ze su rozohrane, alebo hraju inak, pre niekoho mozno lepsie...mne vadi skor to slepe fetisizovanie povodneho stavu aj napriek nedostatkom typu vyhrate prazce (to ma byt nastroj) a pod. to je o pohlade na vec. ked chcem drahy nastroj, tak ho chcem mat v takom stave, aby som ho nemusel posielat na restaurovanie k nejakemu majstrovi, co sa venuje restaurovaniu historickych relikvii  Bavím sa skvele

Tak si kup nove poleno a nemusis nastavovat a preprazcovavat..
Som si isty, ze na starych japonskych nastrojoch vydrzia prazce aj ostatny HW ovela dlhsie ako u novych...a to nevravim o tom, ze su kvalitnejsie spracovane a lepsie zneju. Pre sproste preprazcovanie sa do nich oplati investovat 100 e naviac.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #387 kedy: 20. August , 2009, 12:15:46 »

Niekedy spalnovy muzikant hra na gitare podstatne viac ako koncertny ktory ich ma zvacsa viacej, takze taketo predpoklady moc neobstoja. Faktom je, ze co som mal a mali ostatni stare Gibsony (vsetko viac ako 30 rocne), tak viem, ze jedine Milos si dal jeden preprazcovat a to tiez nie kvoli tomu, ze by tie prazce boli zodrate, ale ze mu nesedli typovo. Toto su fakty Pista. :) Proste prazce a hardware zvacsa netreba riesit pri kupe kvalitnej starsej gitary.

mne nejde o to ze ci to je problem pri kupe, to by som neriesil vobec. iba ma uprimne zaujima ze aku trvacnost to moze mat. progy, ten zo spalne moze hrat castejsie, o to vobec nejde - ide mi o muzikanta ktory na to pravidelne a dlhe roky hra - cize aj on je relevantny. mne prave islo o vyradenie zberatelov a ludi co na to nehraju.
jasne ze 4oci dojde a napise ze zalezi od toho aka je hrubka, typ a ako velmi clovek macka.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #388 kedy: 20. August , 2009, 12:17:05 »

Ja som len chcel poukazat na to, ze nekupovat stare nastroje kvoli moznej potrebnej vymene prazcov je totalna volovina podla mna.
no vidis, v podstate si rozumieme. ja som chcel zase povedat len tolko, ze zaryto fetisizovat povodny stav je podla mna volovina, pokial to pre mna ma znamenat, ze gitara musi ist do servisu..

jasne ze 4oci dojde a napise ze zalezi od toho aka je hrubka, typ a ako velmi clovek macka.  Bavím sa skvele
samozrejme, ze na tom zalezi, ale to sa uz dostavame od gitar k inej teme Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 20. August , 2009, 12:18:18 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #389 kedy: 20. August , 2009, 12:19:21 »

no vidis, v podstate si rozumieme. ja som chcel zase povedat len tolko, ze zaryto fetisizovat povodny stav je podla mna volovina, pokial to pre mna ma znamenat, ze gitara musi ist do servisu..

vsak ale nikto nenapisal, zeby zaryto chcel kupit staru gitaru s vymlatenymi prazcami... v povodnom stave a v dobre hratelnom stave su 2 veci, ktore sa vobec nijak nevylucuju...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 47 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.121 sekund, 23 otázok.