styrioci
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 06. September , 2006, 17:34:21 » |
|
progrocker napísal:martinlm napísal:Ja tiez, spravy thrash metalista zahra ten svoj Slayer aj na Progrockerovej ES335 kopii. Coby nie, so spravnym aparatom bez problemov. metal zahras aj na akustike
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 06. September , 2006, 17:36:50 » |
|
Neviem, ci to plati obecne, ale mam za to, ze semiakustiky maju rozplizly attack. Nemyslim to v zlom, ale ton z nich ide pomalsie, ako z plneho tela. Mal som istu dobu doma dlhsie Epiphone Sheraton. Slusna pekna gitara, ale thrash metal z toho nevyliezol, ani keby som sa posral. Teda vyliezol, ale uplne nahovo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midlo
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 06. September , 2006, 17:58:40 » |
|
Progrocker, ku drevu na krk som sa nevyjadril, iba k hmatniku Ale uz si hned odpovedal v akej kombinacii by to znelo lepsie. Telcontar chce krk z 5casti - 2bubingove pasy, asi tam nakoniec da javor+palisader. Alebo aj neda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 06. September , 2006, 18:57:23 » |
|
rastis napísal:Neviem, ci to plati obecne, ale mam za to, ze semiakustiky maju rozplizly attack. Nemyslim to v zlom, ale ton z nich ide pomalsie, ako z plneho tela. Dost sa lisia, niektore su pozoruhodne brilantne a s velmi jasnym nabehom tonu, ale vseobecne su o nieco pomalsie, to je jasne a v tom aj maju svoje caro, ten akusticky podton z nich uplne nedostanes. Moja ma napriklad ale na krkovom snimaci jasnejsi a zretelnejsi ton ako LP. Naposledy upravil progrocker, : 06.09.2006 o 19:57
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 13. September , 2006, 22:48:33 » |
|
rastis napísal:... Zaujimalo ba ma, ak mate niekto skusenost, nakolko je to markantne pri vymene napriklad azijskeho noname tune-o-matic za taky isty trebars Gotoh alebo Schaller... Takze mozem si rovno odpovedat. Vymenil som si na SG (stara japonska kopia s lepenym krkom) povodnu zajdetu tune-o-matic za novu Gotoh (cca 800,-). Vymenil som rovno aj skaredy strunnik za novy Gotoh (cca 500,-). Vymenil som este stary kosteny nulty prazec za novy TUSQ (moderna synteticka nahrazka kosti - predava Sivcak) (cca 300,-). Zmena obrovska k lepsieu - hutnejsie spodky, brilantnejsie vysky, dlhsi sustain, lepsi nabeh tonu, lahsie sa ozyvajuce flazolety. Ak sama gitara o sebe za nieco stoji, tak mozem takyto jednoduchy tuning za par korun vrele odporucit B) B) B) .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
damiandch
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 01. Apríl , 2007, 14:54:30 » |
|
Ja si osobne myslim, ze VSETKO ma vplyv na zvuk od brnkatka az po konstrukciu bedne. Ci uz je to ci ono dobre je podla mna z velkej casti subjektivne! Tot vsjo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kato
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 06. September , 2007, 09:05:42 » |
|
Ktomu ebenu,hral som na strate z54,mal telo z jelse a hmatnik a javora dohmat z ebenu. Z toho zvuku som sa s prepecenim dosral.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 06. September , 2007, 09:11:59 » |
|
To co bol za strat ? z54 mam chapat, ze z roku 1954 ? Vtedy sa robil pokial viem only mapleneck, palisander prisiel az v 61 (?) a eben pouzili pokial viem iba na par kusov pri anniversary modeloch... ci som zle pochopil ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 06. September , 2007, 14:35:54 » |
|
mna zaujma aký zvuk bude mať gitara s mahagónovýn telom top-om z koriny...
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 06. September , 2007, 14:46:04 » |
|
mna zaujma aký zvuk bude mať gitara s mahagónovýn telom top-om z koriny... korina zneje velmi podobne ako mahagon s trocha viac stredmi..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 06. September , 2007, 21:35:54 » |
|
korina zneje velmi podobne ako mahagon s trocha viac stredmi..
ved budem mat moznost sa o tom presvedcit na mojej novej gitare
|
|
« Posledná zmena: 06. September , 2007, 21:36:16 od MaTeS »
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 07. September , 2007, 10:35:13 » |
|
ved budem mat moznost sa o tom presvedcit na mojej novej gitare daj dajake obsirnejsie info..resp preco si sa rozhodol tak ako si sa rozhodol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 07. September , 2007, 11:10:41 » |
|
daj dajake obsirnejsie info..resp preco si sa rozhodol tak ako si sa rozhodol
ked bude gitara hotova vsetky info sem dam. kombinacia mahagon+javor je dost casto pouzivana, tak som chcel skusit nieco "nezvycajne" a chcel som zvukovu alternatívu k mojmu Fendru. Este prezradim, gitara bude osadena HB SC SC..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 07. September , 2007, 11:30:53 » |
|
ja sa len preto pytam, ze na top-y sa zvyknu davat tvrde dreva (ako napr javor) a korina je nieco podobne ako mahagon, cize skor maksie drevo..ale som zvedavy na tu temu potom
|
|
« Posledná zmena: 07. September , 2007, 11:31:14 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|