Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 00:47:13
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: mp3 program  (Prečítané 6677 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« kedy: 06. August , 2006, 19:40:07 »

xpcko mi tu vyhodilo balonik zlty dole ze low disk space:woohoo: a rozmyslam ze teraz co-kuknem na subor mp3 a ze 50GB:P

neviete niekto prosim rychlo poradit dobry program na pracu s mp3 ako masove vypisovanie tagov a kompresia atd...:S
Zaznamenané
The Ripper
pravidelný návštevník
Príspevkov: 218

« Odpoveď #1 kedy: 06. August , 2006, 20:59:11 »

Hmm..no myslim, ze by stacilo znizit tie onee..no vies....bity proste...ja sa do toho absolutne nerozumiem. :)

Ale z tych jednoduchsich...mozno taky GoldWave..alebo Cool Edit Si píš!!!
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 06. August , 2006, 23:24:32 »

nasiel som nejaky co vedel celkom slusne editovat tagy, znizovat kvalitu sa mi moc nechce, ale uz sa mi ani tagy robit nechce
:sick: tak uz len do tretej do rana menit cdcka v mechanike:S
Zaznamenané
The Ripper
pravidelný návštevník
Príspevkov: 218

« Odpoveď #3 kedy: 07. August , 2006, 00:00:16 »

Noo..tak hehe...vrelo doporucujem Nero Burning ROM...a ciste DVDcka samozrejme. :D
Zaznamenané
Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #4 kedy: 07. August , 2006, 12:17:42 »

Nepoznate niekto dobry program na zvyšovanie hlasitosti mp3-jek?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 07. August , 2006, 12:37:17 »

Golev napísal:
Citácia
Nepoznate niekto dobry program na zvyšovanie hlasitosti mp3-jek?

Kedysi som videl program, tusim sa volal mp3 trim, bol free. Skus Google. Ale je to stratova operacia a kazi sa tym kvalita. Princip spociva v tom, ze sa mp3 rozkomprimuje, zvysi hlasitost a naspat so stratou skomprimuje. To iste mozes spravit rucne v hocijakom editore typu Cool Edit, mozno aj ten Nerovy Wave Editor ( Huh!)...
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #6 kedy: 07. August , 2006, 13:31:20 »

kup si dalsi HDD, lebo aj nemas napalovacku, tak ta to vyjde lacnejsie, ako ona + nejake tie DVD a cas...

navyse z toho plynu mnohe ine vyhody...
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #7 kedy: 07. August , 2006, 13:41:55 »

kubriel: mnohe ine vyhody ako pistanie, vrcanie a viac tepla.

K teme kompresie - MP3 v zasade nemam rad, ked uz mas moznost komprimovat si vlastne CDcka, doporucujem do OGG, alebo MPC.

Najlepsia kniznica na komprimovanie do MP3 je lame_enc.dll, vacsina softwareov pouziva prave ju.

A este ma napadlo k tomu zvyseniu hlasitosti - ja prehravam cez Steinberg MP3 a tam si mozes spustit efekt priamo z VST, cize napriklad si spustis compressor. Ma to tiez nejaku funkciu normalized playback, vtedy sa vsetky subory v playliste analyzuju, vytvorii sa peak image a podla toho sa sama zvoli hlasitost v tej-ktorej pasazi.

Naposledy upravil Kaco, : 07.08.2006 o 15:01
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 07. August , 2006, 13:58:54 »

Kaco napísal:
Citácia
...
Najlepsia kniznica na komprimovanie do MP3 je lame_enc.dll, vacsina softwareov pouziva prave ju.

To je najlepsi free kodek. Suverejne najlepsie kodeky su original od Fraunhofer (ti vyvinuli celu mp3 kompresiu) a vacsina profi SW pouziva niektoru z ich verzii.

Osobne nemam veci typu wma, ogg, mpc a pod. rad, pretoze su malo kompatibilne. mp3 skratka vsetko prevalcovala a jasne vladne svetom. Ak sa komprimuje do najvyssich bitrate, straca debata o tom, co je kvalitnejsi format uplne zmysel.
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #9 kedy: 04. Jún , 2007, 10:18:28 »

Aký je podla vas najlepsi audiograbber (konkr. chcem vediet len jednu funkciu : aby co najkvalitnejsie skomprimoval Waw subory do MP3- Bit.192 a viac ) , ak sa da tak opytat? Skusal som napr. Suite CD ,ten sa mi vidi asi zatial zvukovo najkvalit. , klasicky Audiograbber je taky priemer , teraz pouzivam dbpower AMP Music converter . Mam pocit ,ze kazdy znie trochu inak . Pri kompresii pouz. kodek Lame 3.93 , ten je super , FhG je tiez fajn , Xing je malo dynamicky a pomerne tichy...      PS. Je nejaky zvukovy rozdiel napr. medzi Lame 3.86, Lame 3.92 , Lame 3.96 atd.  ?    Dik.
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 04. Jún , 2007, 10:27:33 »

Zvuk - pri dnesnych moznostiach medii nema zmysel komprimovat do nizsich bitrate, ako najvyssich a tam uz je potom jedno, co je to za kodek.

Audiograbber je iba SW, vie pracovat s roznymi kodekmi.  Zopakujem sa - lame je najlepsii free kodek, z komercnych su najlepsie kodeky Fraunhofer ktore pouziva mnoho profi editorov). Nejake zasadne rozdiely medzi kodekmi pocut hlavne pri internetovych bitrate ako 128 a 160... Rozdiely medzi 3.92 a 3.96 by som uz neriesil - nova verzia nemusi byt lepsia zvuko - moze mat vychytane iba nejake ine bugy... 

Do akych cisiel komprimujes, ked tu davas take zvukove reporty ?
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #11 kedy: 04. Jún , 2007, 10:30:20 »

To Rastis : 192 a viac
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 04. Jún , 2007, 10:38:47 »

Tak skratka komprimuj najvyssiu kvalitu 320 a neni netopiera, ktory je schopny tam nieco rozoznat. Mne lame prisiel pri 128kbps uspokojivejsi, ako komercny Fraunhofer, ale nie pri vsetkom audiomateriale.
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #13 kedy: 04. Jún , 2007, 10:42:05 »

Tak este sa v tom teda povrtam .   Som frajer
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #14 kedy: 04. Jún , 2007, 10:53:33 »

Moj nazor je taky ze je uplne zbytocne púouzivat CBR (constant bitrate). Urcite pouzi pri komprimovani VBR. Usetris tym dost miesta a kvalita bude "rovnaka".
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.119 sekund, 23 otázok.