hangar_18
|
|
« kedy: 06. August , 2006, 19:40:07 » |
|
xpcko mi tu vyhodilo balonik zlty dole ze low disk space:woohoo: a rozmyslam ze teraz co-kuknem na subor mp3 a ze 50GB:P
neviete niekto prosim rychlo poradit dobry program na pracu s mp3 ako masove vypisovanie tagov a kompresia atd...:S
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
The Ripper
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 06. August , 2006, 20:59:11 » |
|
Hmm..no myslim, ze by stacilo znizit tie onee..no vies....bity proste...ja sa do toho absolutne nerozumiem. Ale z tych jednoduchsich...mozno taky GoldWave..alebo Cool Edit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 06. August , 2006, 23:24:32 » |
|
nasiel som nejaky co vedel celkom slusne editovat tagy, znizovat kvalitu sa mi moc nechce, ale uz sa mi ani tagy robit nechce :sick: tak uz len do tretej do rana menit cdcka v mechanike:S
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
The Ripper
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 07. August , 2006, 00:00:16 » |
|
Noo..tak hehe...vrelo doporucujem Nero Burning ROM...a ciste DVDcka samozrejme. :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Golev
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 07. August , 2006, 12:17:42 » |
|
Nepoznate niekto dobry program na zvyšovanie hlasitosti mp3-jek?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 07. August , 2006, 12:37:17 » |
|
Golev napísal:Nepoznate niekto dobry program na zvyšovanie hlasitosti mp3-jek? Kedysi som videl program, tusim sa volal mp3 trim, bol free. Skus Google. Ale je to stratova operacia a kazi sa tym kvalita. Princip spociva v tom, ze sa mp3 rozkomprimuje, zvysi hlasitost a naspat so stratou skomprimuje. To iste mozes spravit rucne v hocijakom editore typu Cool Edit, mozno aj ten Nerovy Wave Editor ( )...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 07. August , 2006, 13:31:20 » |
|
kup si dalsi HDD, lebo aj nemas napalovacku, tak ta to vyjde lacnejsie, ako ona + nejake tie DVD a cas...
navyse z toho plynu mnohe ine vyhody...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kaco
náhodný pocestný
Príspevkov: 114
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 07. August , 2006, 13:41:55 » |
|
kubriel: mnohe ine vyhody ako pistanie, vrcanie a viac tepla.
K teme kompresie - MP3 v zasade nemam rad, ked uz mas moznost komprimovat si vlastne CDcka, doporucujem do OGG, alebo MPC.
Najlepsia kniznica na komprimovanie do MP3 je lame_enc.dll, vacsina softwareov pouziva prave ju.
A este ma napadlo k tomu zvyseniu hlasitosti - ja prehravam cez Steinberg MP3 a tam si mozes spustit efekt priamo z VST, cize napriklad si spustis compressor. Ma to tiez nejaku funkciu normalized playback, vtedy sa vsetky subory v playliste analyzuju, vytvorii sa peak image a podla toho sa sama zvoli hlasitost v tej-ktorej pasazi.
Naposledy upravil Kaco, : 07.08.2006 o 15:01
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 07. August , 2006, 13:58:54 » |
|
Kaco napísal:... Najlepsia kniznica na komprimovanie do MP3 je lame_enc.dll, vacsina softwareov pouziva prave ju. To je najlepsi free kodek. Suverejne najlepsie kodeky su original od Fraunhofer (ti vyvinuli celu mp3 kompresiu) a vacsina profi SW pouziva niektoru z ich verzii. Osobne nemam veci typu wma, ogg, mpc a pod. rad, pretoze su malo kompatibilne. mp3 skratka vsetko prevalcovala a jasne vladne svetom. Ak sa komprimuje do najvyssich bitrate, straca debata o tom, co je kvalitnejsi format uplne zmysel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 04. Jún , 2007, 10:18:28 » |
|
Aký je podla vas najlepsi audiograbber (konkr. chcem vediet len jednu funkciu : aby co najkvalitnejsie skomprimoval Waw subory do MP3- Bit.192 a viac ) , ak sa da tak opytat? Skusal som napr. Suite CD ,ten sa mi vidi asi zatial zvukovo najkvalit. , klasicky Audiograbber je taky priemer , teraz pouzivam dbpower AMP Music converter . Mam pocit ,ze kazdy znie trochu inak . Pri kompresii pouz. kodek Lame 3.93 , ten je super , FhG je tiez fajn , Xing je malo dynamicky a pomerne tichy... PS. Je nejaky zvukovy rozdiel napr. medzi Lame 3.86, Lame 3.92 , Lame 3.96 atd. ? Dik.
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 04. Jún , 2007, 10:27:33 » |
|
Zvuk - pri dnesnych moznostiach medii nema zmysel komprimovat do nizsich bitrate, ako najvyssich a tam uz je potom jedno, co je to za kodek.
Audiograbber je iba SW, vie pracovat s roznymi kodekmi. Zopakujem sa - lame je najlepsii free kodek, z komercnych su najlepsie kodeky Fraunhofer ktore pouziva mnoho profi editorov). Nejake zasadne rozdiely medzi kodekmi pocut hlavne pri internetovych bitrate ako 128 a 160... Rozdiely medzi 3.92 a 3.96 by som uz neriesil - nova verzia nemusi byt lepsia zvuko - moze mat vychytane iba nejake ine bugy...
Do akych cisiel komprimujes, ked tu davas take zvukove reporty ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 04. Jún , 2007, 10:30:20 » |
|
To Rastis : 192 a viac
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 04. Jún , 2007, 10:38:47 » |
|
Tak skratka komprimuj najvyssiu kvalitu 320 a neni netopiera, ktory je schopny tam nieco rozoznat. Mne lame prisiel pri 128kbps uspokojivejsi, ako komercny Fraunhofer, ale nie pri vsetkom audiomateriale.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 04. Jún , 2007, 10:42:05 » |
|
Tak este sa v tom teda povrtam .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 04. Jún , 2007, 10:53:33 » |
|
Moj nazor je taky ze je uplne zbytocne púouzivat CBR (constant bitrate). Urcite pouzi pri komprimovani VBR. Usetris tym dost miesta a kvalita bude "rovnaka".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|