Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 17:11:20
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: mp3 program  (Prečítané 6663 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 04. Jún , 2007, 11:01:57 »

VBR je komplikovany format, ktoremu sa radesj vyhnut. Robi problemy napriklad ked sa preklada s obrazom do *.avi, straca synchron. Takisto ked sa chce nasluckovat do nejakych podmazov, CBR je bezpecnejsie. V dnesnej dobe CDR zadarmo, DVD-R za 5 korun a s HDD v stovkach GB nema zmysel riesit nejake male alebo premenlive bitrate. Nehovoriac, ze teoria premenliveho bitrate je jedna vec, ale v praxi niekedy tie nizke bitrate pocut bezohladu na to, ze ich automatika vyhodnotila ako "bezpecne"...
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #16 kedy: 04. Jún , 2007, 11:54:45 »

No ale vzdy si mozes nastavit min. bitrate pod ktoru nema klesnut a aj tym sa da nieco usterit. A cim viac mp3 mas tym markantnejsia je aj takato decentna uspora miesta. Nehovoriac o tom, ze prenosne mp3playere stale maju dost obmedzenu kapacitu. A ja mp3 pouzivam len na prehravanie zatial.....nic ine som s nimi nerobil. V com presne by podla teba mohli byt problemi?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 04. Jún , 2007, 12:29:01 »

no v tom, co som pisal - ked sa preklada audio s obrazom do *.avi, tak VBR mp3 straca synchron. A takisto ked sa robia nekonecne slucky do podmazov, CBR je skorej istota. VBR je nanic - nehovor mi, ze Ti este dnes zalezi, ci ma mp3 fajl 6 alebo 3,5MB...
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 04. Jún , 2007, 12:59:38 »

No zalezi mi na tom, ci do playeru natlacim 10 albumov alebo 6. A teda neviem, ale mne sa pri avickach nestalo, aj ked to  bolo VBR, ze by sa obraz a zvuk rozchadzal. Ak teda beriem do uvahy len reprodukciu mp3 tak vidim vo VBR len same vyhody.    Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 04. Jún , 2007, 13:12:56 »

Cim si vies skontrolovat, aku ma kompresiu audio v *.avi ? Ked si to mas cim pozriet, tak si pozri vyskyt CBR a VBR. A tie vyhody VBR pri pocuvani su ake ? Okrem realne horsej kvality v niektorych pripadoch vidim uz len usetrenie par bezvyznamnych MB na album - co z par MB ?
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 04. Jún , 2007, 13:43:49 »

Pozeram to tymto http://www.headbands.com/gspot/
A jasne CBR je omnoho castejsie u aviciek. Ja len som napisal, ze mne sa este desynchronizacia nestala. No a ta vyhoda -  usetrenie miesta. Naco zbytocne plytvat vysokou bitrate na miesta v songu, kde ju neni treba?
Ja si praveze myslim, ze to maju celkom dobre vychtane (lame codec) kedy znizit bitrate a kedy nie.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2007, 13:44:55 od Misko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 05. Jún , 2007, 09:24:25 »

...No a ta vyhoda -  usetrenie miesta. ...

Bavime sa o jednotkach megabajtov, takze mi unika zmysel tejto debaty, kedze sucasna standardna vybava napalovacich DVD je zaokruhlenych takmer 4500 megabajtov...

Az budes potrebovat s *.avi nieco robit (postrihat, rekompresovat, upravit audio... ), potom "ocenis" VBR  Žmurk
« Posledná zmena: 05. Jún , 2007, 09:25:54 od Rastis » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #22 kedy: 05. Jún , 2007, 10:27:28 »

Bavime sa o jednotkach megabajtov, takze mi unika zmysel tejto debaty, kedze sucasna standardna vybava napalovacich DVD je zaokruhlenych takmer 4500 megabajtov...
Nehovoriac o tom, ze prenosne mp3playere stale maju dost obmedzenu kapacitu.
Sedis si na usiach? Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 05. Jún , 2007, 10:42:36 »

Nehovoriac o tom, ze prenosne mp3playere stale maju dost obmedzenu kapacitu.
Sedis si na usiach? Žmurk

HE ? Ja mam v mobilnom telefone 1GB kartu, na nej asi 8 albumov mp3 a stale mam volne cca 1/4 karty. Neviem, ake vselijake naozajstne mp3 playery existuju, ale bavit sa o jednotkach MB bolo na mieste v dobach 3,5" diskety, nie ?
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 22 otázok.