Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 22:17:36
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 12 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Floyd Rose  (Prečítané 42917 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #30 kedy: 25. August , 2006, 14:58:54 »

Tak ty si! Sak si vymen rovno vsetky za zamykaie. Nezamylacie ti nikdy ladit nebudu pri pakovani. Problem s tym nie je, ale uz ked si vymenil za zamykacie tak vymen vsetky
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #31 kedy: 25. August , 2006, 15:08:14 »

skuller - myslím, že to bude v pohode. Meniť budeš strunu, ako pri ostatných - uvožníš dlhú skrutku zozadu, ktorou je pritlačený koniec struny.
Len, ak by si potreboval doladiť oktávu, budeš miesto imbusu potrebovať krížový skrutkovač, vyzerá to tak, že tam máš inú skrutku, ktorou je prichytený kameň. Ale nemalo by to vadiť, jedine estetický dojem možno. Žmurk
Zaznamenané

skuller
pravidelný návštevník
Príspevkov: 249

« Odpoveď #32 kedy: 26. August , 2006, 21:27:18 »

Dikes
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 07. Október , 2006, 20:35:22 »

Je tu niekto kto ma Floyda a pri D ladeni ...(o ton dole) a 10ny struny...? chcem vediet ako nastavit struny vzadu ..(respektive kolko ich tam dat)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #34 kedy: 08. Október , 2006, 09:29:05 »

astaroth - na to nie je presna odpoved. Kazda gitara je ina a zalezi od vela veci (menzura, vyska / sklon tremola, tvrdost pruzin, nasponovanie pruzin... ). Skratka steluj kym to nebude dobre :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #35 kedy: 08. Október , 2006, 10:13:16 »

astaroth777 napísal:
Citácia
Je tu niekto kto ma Floyda a pri D ladeni ...(o ton dole) a 10ny struny...? chcem vediet ako nastavit struny vzadu ..(respektive kolko ich tam dat)

Pouzival som Dladenie s .011 a potom C s .012 a nakoniec som ostal pri H s .013. Pruzin som mal vzdy rovnako, ako pri klasickom E ladeni. Len som po case radsej objednal pruziny s vyssim tlakom. Dokonca, aj nastavenie tremolovych pruzin som moc nemenil. Vzdy pri zmene ladenie platilo pravidlo: cim nizsie v ladeni, tym hrubsie struny a takto to fungovalo dobre.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 08. Október , 2006, 12:25:43 »

dr.karpathorky napísal:
Citácia
astaroth777 napísal:
Citácia

Pouzival som Dladenie s .011 a potom C s .012 a nakoniec som ostal pri H s .013. Pruzin som mal vzdy rovnako, ako pri klasickom E ladeni. Len som po case radsej objednal pruziny s vyssim tlakom. Dokonca, aj nastavenie tremolovych pruzin som moc nemenil. Vzdy pri zmene ladenie platilo pravidlo: cim nizsie v ladeni, tym hrubsie struny a takto to fungovalo dobre.

Ked som bol nedavno u Vas v obchode v TN kupovat s kamosom basu Cortku .... tak som sa ta na to pytal... takze keby som si kupil nove pruziny s vacsim odporom mohol by som ostat s 10 tkami a ist na Dcko? ....bo hentie su aj tak vytahane (Klema mi vravel, ked mi to steloval tak sa natrapil)... Smútim
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 08. Október , 2006, 12:48:08 »

astaroth777 napísal:
Citácia
dr.karpathorky napísal:
Citácia
astaroth777 napísal:Ked som bol nedavno u Vas v obchode v TN kupovat s kamosom basu Cortku .... tak som sa ta na to pytal... takze keby som si kupil nove pruziny s vacsim odporom mohol by som ostat s 10 tkami a ist na Dcko? ....bo hentie su aj tak vytahane (Klema mi vravel, ked mi to steloval tak sa natrapil)... Smútim

Tah pruzin v D ladeni pri .010 strunach je velmi podobny, ako pri E ladeni a .009. Cize pokial ti to fungovalo dobre/zle pri E ladeni, tak pri D to muselo byt priblizne podobne. A co si sa neozval, ze si z fora. Pamatam si na to, ze sa ma to niekto pytal. Žmurk

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 08.10.2006 o 13:50
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 08. Október , 2006, 12:55:04 »

No nechcel som ta otravovat(vtierat sa) ... No hanbím sa..   ... No teraz Mam 10 na E ladeni ...a hra sa mi skvele... takze ked prejdem na 11tky a Dcko ....bude to to iste? Vies lebo pred mesiacom som este hral na 9nach... :blink:  Ci to nebude moc zmena?
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 08. Október , 2006, 19:18:28 »

astaroth777 napísal:
Citácia
No nechcel som ta otravovat(vtierat sa) ... No hanbím sa..   ... No teraz Mam 10 na E ladeni ...a hra sa mi skvele... takze ked prejdem na 11tky a Dcko ....bude to to iste? Vies lebo pred mesiacom som este hral na 9nach... :blink:  Ci to nebude moc zmena?

Podla mna pohoda. Ja tiez hravam na E s .010, takze na D by som daval .011.
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 24. Marec , 2009, 19:01:19 »

Zdravíčko Chcem sa niekoho opytat.Na nete som nenasiel (tech.parametre) rozmery floyd rose tremola.Viete poradit nejaky link s technickymi obrazkami (vykresmi) rozmerov,osadenia atd.Dik   Žmurk
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 24. Marec , 2009, 19:06:34 »

Tak uz je to ok.Nasiel som ... sorry http://www.floydrose.com/instructions.html#Tremolo
Zaznamenané
feki
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 131

« Odpoveď #42 kedy: 24. Marec , 2009, 20:53:09 »

http://www.ibanezrules.com/tech/setup/angle.htm
http://www.jimkim.de/flash/floydrose_demo.htm

Pozor na Edgie III  seřizuje se rovnoběžně s kytarou podle spodní plochy desky tremola.

Zaznamenané

Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
zakky
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 11. Február , 2010, 15:11:40 »

nepoznate niekto fintu na to aby sa mi neuvolnovala ta matica na floyd rose ked hybem pakou v protismere hodinovom? ide o original floyd rose a ta matica je nieco taketo.

Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #44 kedy: 11. Február , 2010, 15:29:03 »

je vlastne floyd "extremnejsi" ako na napr. na jaguaroch/mustangoch? prepacte za hlupu otazku, ja o tom nic neviem kedze sa montuje na gitary ktore smrdia metalom..
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 12 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.