Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 07:32:19
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jack White  (Prečítané 15619 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
mando_diao
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

Hagström Guitars

« Odpoveď #60 kedy: 29. Október , 2008, 21:43:00 »

Hej je to dost rozdielne pravda to je.  Ale celkovo to proste zapada do skladacky okolo Jacka - blues, country, punk, hranie vo filmoch,.....

K tym gitaram. Niekde som ale cital ze Jackovi sa Airlina velmi pacila a chcel nejaku taku gitaru a nakoniec kupil tu svoju od niekoho po koncerte. Bolo mu jedno ze nefunguje krkovy snimac (negunguje dodnes). Takze neviem ci vsetky gitary vo WS ma len kvoli stylu. Napr tu Hollow-ku co ma, by podla mna davno zahodil keby bola hlucha.
Zaznamenané

Hagström Viking + Digitech Whammy, Big Muff (homemade), EHX Small Clone, Big Muff SuberBuzz mod (homemade), Nurse Quacky, Lofo Mofo

Mando Diao rules
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #61 kedy: 31. Október , 2008, 07:12:11 »

..hm, no, predvcerom som niekde videl ten duet s Aliciou Keys, teda asi novy Bond song a za vela to nestalo....Myslim, ze jeden z najslabsich Bond songov vobec. Dost ma sklamala aj Alicia... Kam sa hrabu na minulorocny Cornellov song Smútim
Zaznamenané
mando_diao
náhodný pocestný
**

Hagström Guitars

« Odpoveď #62 kedy: 31. Október , 2008, 14:51:44 »

No mne sa prave ten song velmi paci. A patri podla mna k tym lepsim (ked to porovnam s Madonou, alebo tym co tam davali v druhej polke 80's a ani v 70's to dokopy zas take slavne nebolo).
Zaznamenané

Hagström Viking + Digitech Whammy, Big Muff (homemade), EHX Small Clone, Big Muff SuberBuzz mod (homemade), Nurse Quacky, Lofo Mofo

Mando Diao rules
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #63 kedy: 31. Október , 2008, 15:04:27 »

no, co sa Madonninho songu tyka, tak to mas fakt pravdu, to bol aj podla mna shit Bleee Zas tie 70- a 80-te roky neboli vobec zle...vybavujem si For Your Eyes Only (Sheena Easton)napriklad, co bol vynikajuci song - taky ozaj Bondovsky, z tych novsich si myslim, ze bol vyborny od Tiny Turner (Golde Eye - tusim to skladal Bono, ale aj od Sheryl Crow, alebo od Garbage - ten by som zvlast vyzdvihol, kvoli urcitej gracioznosti a stylu, ktory spajal modernu hudbu s bondovskou tradiciou). Cris Cornell bol tiez vynikajuci...ale toto, podla mna slaby cajicek... MNa to nicim neoslovilo, nema to styl ani melodiu, take nejake bez chuti a zapachu. Bond song by mal ustat istu uroven kvality, ved bondovky su udalostou s patricnym cirkusom a medialnym pozadim...ak je White fakt taky dobry skladatel, podla mna tu dava obnycajny podpriemer a zial, nevytiahla to ani Alicia. Moj nazor Na zdravie! Na druhu stranu - cosi tu padlo o tom, ze bicie hra jeho segra a v tejto skladbe ich nahral on. Myslim, ze prave tie bicie to obcas cele zachranovali, takze koniec - koncov bude White asi celkom dobry bubenik...aspon nieco
Zaznamenané
mando_diao
náhodný pocestný
**

Hagström Guitars

« Odpoveď #64 kedy: 31. Október , 2008, 15:17:16 »

K bond songom 70's - este usli, najlepsi tam bol suverenne Live and Let Die od Wings. 80's -  Bleee Duran Duran, Aha a podobne.... 90's - Golden Eye je super ale ten zvysok sa mne prave vobec nepacil. Madona  ?§!....
Najlepsie boli jednoznacne v 60's aj filmy aj hudba - povodna Bond Theme, Goldfinger, Diamonds are forever a k In her majesty secret service bola songa od Luisa Armstronga Bravooo

K Jackovi -  ten song je presne v jeho style. Je to celkom novatorsky pristup, podla mna, zvolit nieco taketo ako Bond song. Ale ked to teraz pocuvam zas, mali ten song nechat iba Jacka spievat a viacej gitary tam mohlo byt (v tomto bol Cornellov song paradny).
Zaznamenané

Mando Diao rules
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #65 kedy: 01. November , 2008, 02:53:54 »

K Jackovi -  ten song je presne v jeho style. Je to celkom novatorsky pristup, podla mna, zvolit nieco taketo ako Bond song. Ale ked to teraz pocuvam zas, mali ten song nechat iba Jacka spievat a viacej gitary tam mohlo byt (v tomto bol Cornellov song paradny).

k tomu sa pridam...ale z ineho hladiska...totiz to Jack je fest dobry skladatel...ale v ramci svojho stylu kde nie je nicim viazany...ak to fakt skladal ten song Jack tak treba brat na vedomie ze on musel pocitat s dalsimi vecami ktore v tom songu museli "dogmaticky" byt a to uz nie je Jack White...  :)
ak by to cele malo byt iba na Jackovy tak to by este len padali sanky...  Bavím sa skvele  Na zdravie!

jednoducho sa zhodneme na tom ze Alicia to posrala...  Bavím sa skvele podla mna v tom songu Jack ani nezacal a Alicia ide na hrane svojich moznosti...
« Posledná zmena: 01. November , 2008, 03:00:53 od joey » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #66 kedy: 01. November , 2008, 05:12:26 »

co konkretne si mozu ostatni clenovia fora zobraz od dzoua uajta, ci ako sa vola...? co sa od neho da naucit? KONKRETNE poprosim. lebo ak nic a on ma fluidum a vie napisat song, pripadne postavit aparat, tak je vselicim obdivuhodny, len nie tym, ze by bol gitarista...  Je mi do plaču
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
mando_diao
náhodný pocestný
**

Hagström Guitars

« Odpoveď #67 kedy: 01. November , 2008, 09:58:22 »

ak by to cele malo byt iba na Jackovy tak to by este len padali sanky...  Bavím sa skvele  Na zdravie!

jednoducho sa zhodneme na tom ze Alicia to posrala...  Bavím sa skvele podla mna v tom songu Jack ani nezacal a Alicia ide na hrane svojich moznosti...

Bravooo Na zdravie!
Zaznamenané

Mando Diao rules
mando_diao
náhodný pocestný
**

Hagström Guitars

« Odpoveď #68 kedy: 01. November , 2008, 10:06:28 »

co konkretne si mozu ostatni clenovia fora zobraz od dzoua uajta, ci ako sa vola...? co sa od neho da naucit? KONKRETNE poprosim. lebo ak nic a on ma fluidum a vie napisat song, pripadne postavit aparat, tak je vselicim obdivuhodny, len nie tym, ze by bol gitarista...  Je mi do plaču
Ano ked ide o kru na gitaru, tak Jack je punkac. Ale zas ma paradny zvuk (cisto subjektivne) a toto zas az taka brnkacka nie je
Zaznamenané

Mando Diao rules
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #69 kedy: 01. November , 2008, 10:37:48 »

Robí jednoduché miestami až minimalistické a hlavne chytľavé veci pričom má pomerne originálny "lo-fi" zvuk a prístup.  Či gitarista je len ten ktorý do každej skladby nasúka všetku vymydlenú ekvilibristiku čo sa do nej zmestí ? On je pekný príklad toho že spomenuté  "fluidum" sprostredkované okrem iného gitarovou hrou môže mať taký istý úspech ako hociktorý "guitar hero"  Žmurk .
« Posledná zmena: 01. November , 2008, 13:54:33 od yngsteen » Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #70 kedy: 01. November , 2008, 11:05:47 »

sak zase. hra na gitare cize je gitarista. to co robi znie super, cize je super gitarista  Na zdravie! je to uplne banalne jednoduche a od super gitaristov je vzdy vela co sa ucit
Zaznamenané
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #71 kedy: 01. November , 2008, 11:11:47 »

Jack je dost dobrym prikladom toho ze gitarista nemusi byt len cvicena opica... co si vezmes od starych cernosskych bluesovych gitaristov? ci ani to neboli gitaristi?

a kurna sak ja tomu ani nechpem co sa pytas...  ha ha ha co si chces od koho brat?chod do tesca a tam si kup...  Žmurk
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #72 kedy: 01. November , 2008, 13:50:23 »

a kurna sak ja tomu ani nechpem co sa pytas...
tomu sa v podstate vobec nedivim, ze nieco nechapes  Bavím sa skvele

od cernosskych gitaristov sa mozem ucit ako sa hra s tonom, mozem sa inspirovat ich lickami a ucit sa ako vytvarat postupnosti tak, aby to znelo zaujimavo nebolo a prvoplanove. tot jasna a jednoducha odpoved na tvoju otazku.

na moju otazku som ale odpoved nedostal. pytal som sa na KONKRETNU vec. a kedze ani vasnivi apologetici tohto priemerneho gitaroveho zorra nedokazali nic zmysluplneho sformulovat, povazujem za odpoved jednoclennu vetu "nic."

nepovedal som, ze nie je gitarista. ani, ze nie je dobry v tom, co robi. ale nie je to HRA na gitaru. a fluidum sa naucit neda. takze uz s tym dajte pokoj, kludne nech si pocuva white stripes kazdy, komu sa lubia, kludne v teme kapely zalozte o nic oslavny thread, ale prosim, zmierte sa s tym, ze ten chlap nevie poriadne hrat na gitaru. howgh.
« Posledná zmena: 01. November , 2008, 13:50:45 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
joey
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 01. November , 2008, 21:24:54 »

... ale prosim, zmierte sa s tym, ze ten chlap nevie poriadne hrat na gitaru... howgh.

ale ved to predsa tu nikoho netrapi...  ha ha ha

kebyze sa mi paci ton skrabania osratych zenskych nohaciviek o sklo tak pocuvam to...  Je to frajer
Zaznamenané
mando_diao
náhodný pocestný
**

Hagström Guitars

« Odpoveď #74 kedy: 01. November , 2008, 21:40:29 »

Iggy asi naraza na to, ze tema je medzi "Gitaristi". Asi by sa zislo presunut ju medzi "Ini zaujimavi hudobnici"
Zaznamenané

Mando Diao rules
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.