Tak by ma zaujimalo od miestnych skusenych recorderov (Dr.Horky, Pitu, Predator, Jimi Cimbala a urcite mnoho dalsich) ako a ci reverbujete skreslene doprovody. Ked si pustim profi nahravku, hocijaku, AC/DC, Van Halen, Sepulturu... ... tak tie gitary maju hovadsky dobry priestor. Je mi jasne, ze sa to toci v akusticky idealnych miestnostiach, ze sa snima od repraku, odzadu a snima sa aj reverb miestnosti... Ale je mi jasne, ze sa to da dosiesit aj umelym reverbom, preoze poznam X nahravok, ktore viem, ze sa tocili v akusticky suchych miestnostiach a v mixe zneju dobre.
No a to je to, co sa pytam - ako takyto reverb poriesit. Venujem sa tomu uz dlhsie, ale spokojny stale nie som. Akykolvek akokolvek nastaveny reverb mi zvuk iba blati a rozplyzuje. Reverbovat lavy / pravy kanal samostatne mono ? Alebo ich reverbovat samostatne stereo ? Alebo reverbovat stereo grupu lavy / pravy dokopy ? Posielat reverb jedneho kanalu do opacneho kanalu ? Akekolvek postrehy a skusenosti ma potesia
.
Takysto ma potesi, ak prezradite, cim reverbujete (HW, SW) a ktore parametre povazujete za klucove. Je mi jasne, ze neexistuje vseobecny univerzalny navod, ale aj tak
...