metallus
nováčik
Príspevkov: 56
|
|
« kedy: 17. September , 2006, 15:35:57 » |
|
Zdravim, chcem sa spytat, ci niekto z vas, kto ste kupovali gitary cez ebay z usa a nechali si to posielat cez USPS mal problem s preclenim v SR. Pretoze pocul som take daco, ze je zakazany dovoz elektroniky a elektronickych zariadeni podla dakej vyhlasky z neclenskych krajin EU do SR a v tomto pripade ze ludom prisiel od Colnej spravy oznam, ze danu vec im proste nepreclia a mozu si to dat bud poslat spat odosielatelovi na vlastne naklady alebo si to tu mozu dat zosrotovat (ehm). Problem je totiz v tom ze ta vyhlaska velmi nejasne definuje co je a co nie je elektronicke zariadenie a pocul som ze je to v podstate len na tych ludoch co sa im to dostane do ruky, ci to pustia dalej alebo nie. Preto ocenim akekolvek rady a skusenosti ohladom tohto problemu.
Naposledy upravil metallus, : 17.09.2006 o 16:37
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. September , 2006, 15:56:33 » |
|
Gitara je hudobny nastroj, nie pouzita elektronika.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
metallus
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. September , 2006, 16:02:24 » |
|
cize kupoval si uz takto a nemal si problem?? lebo vraj si proste niekto z nich povie ze elektricka gitara je elektronicke zariadenie a som v prdeli.
Naposledy upravil pitu, : 19.09.2006 o 15:53
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. September , 2006, 16:37:42 » |
|
Z USA tu vo fore ma gitaru viacej ludi. Ja mam z Australie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. September , 2006, 16:59:06 » |
|
a este mam otazku, ze ci na colnej sprave nejak overuju uvedenu colnu hodnotu, z ktorej sa vypocitava dph a clo..
Naposledy upravil pitu, : 19.09.2006 o 16:03
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 17. September , 2006, 19:51:26 » |
|
No deklarovana hodnota sa moze nepekne vypomstit v pripade reklamacie nedorucenia tovaru napriklad (ked postova sluzba strati balik) - ked sa ti strati matros za 10K usd a bol dekalarovany ako 50 usd, smola, dostanes nieco okolo 50 usd a si vybaveny.
Udavanie inej ako realnej hodnoty je obchdadzanie zakona a nie kazdy predacja v USA je to ochotny spravit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 19. September , 2006, 03:48:41 » |
|
magez napísal:No deklarovana hodnota sa moze nepekne vypomstit v pripade reklamacie nedorucenia tovaru napriklad (ked postova sluzba strati balik) - ked sa ti strati matros za 10K usd a bol dekalarovany ako 50 usd, smola, dostanes nieco okolo 50 usd a si vybaveny.
Udavanie inej ako realnej hodnoty je obchdadzanie zakona a nie kazdy predacja v USA je to ochotny spravit. Omyl, ak sa nieco strati.. tak zrejme nedostanes nic okrem tahanic medzi nasou a zahranicnou postou.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Kaco
náhodný pocestný
Príspevkov: 114
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 19. September , 2006, 09:35:20 » |
|
colnici maju internet a nie su hlupi, takze pokial aj budes cenu deklarovat nizsie, nie tak lahko ti to prejde 8-)
Naposledy upravil Kaco, : 19.09.2006 o 13:58
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 19. September , 2006, 12:17:00 » |
|
Ked uz je tu taka debata, je aspon nejaka mala teoreticka sanca, ako sa da poslat z USA ebayovy multiefekt ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
metallus
nováčik
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 19. September , 2006, 18:09:43 » |
|
kto mate skusenosti, ktore neni dobre aby tu viseli verejne, napiste mi radsej pm..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 19. September , 2006, 19:48:26 » |
|
Ozaj, nie ste tu niekto aktualne v USA, Kanade?? alebo nemate tam niekto nejkaeho znameho?? Padla mi do oka jedna gitara, je na nu zlava, tusim z 855$ na 249$ keby niekto o niekom viete dajte vediet, dik moc...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 19. September , 2006, 22:40:35 » |
|
Svokor kupoval pred troma rokmi, ked sme este noboli v EU jazdeny kazetak a mal na poste problemy, ze sa nesmie dovazat pouzita elektronika... Ale nakoniec to nejak ukecal. Vsetko zalezi len na byrokratoch. Teraz som jednu kupil z USA, je niekde na ceste tak uvidime.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast