Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
05. December , 2024, 03:09:24
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Co si mam vybrat  (Prečítané 5290 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Ra02
nováčik
*
Príspevkov: 58

« kedy: 25. Október , 2006, 15:39:39 »

Neviem sa rozhodnut ci si mam vybrat Wah-Wah a Disortion zvlast alebo si kupit multiefekt?? Poradte.
Wah-Wah + Disortion
http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:105498
http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:100066
Multiefekt
http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:6015
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 25. Október , 2006, 19:02:50 »

Vezmi Boss DS-1, lebo ten vyuzijes aj s poriadnym aparatom (napr. ako tzv. nakopavac). Ten wah nekupuj, ak ho surne nepotrebujes a nasetri si na poriadny. Tak, vybavene :)
Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #2 kedy: 25. Október , 2006, 19:36:58 »

Ak chceš ten digitech, tak jedine s pedálom. Bez pedálu to nemá význam- pripravíš sa o tie najväčšie srandy;)
A ten distortion pedal DS-1 je dosť vyhranený- je to to, čo chceš? Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden
Zaznamenané

RED DEBILS
Ra02
nováčik
*
Príspevkov: 58

« Odpoveď #3 kedy: 25. Október , 2006, 20:00:35 »

aha dik cize toto? http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:100069
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 25. Október , 2006, 20:32:25 »

Jo. Presne to. Toto je asi najuniverzálnejšia skreslovacia krabička. Nastavíš tam všetko- od fuzz po Britpop
Zaznamenané

RED DEBILS
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 25. Október , 2006, 20:38:42 »

don corleone napísal:
Citácia
...Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden

V ziadnej kapele, kde som sa doteraz vyskytol sme nic take nemali :) . Vo vacsine z nich by sme si takym niecim zvuk iba kazili B) Beeee ha ha ha Popiskujem si ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 25. Október , 2006, 20:40:46 »

ra02 - moj nazor, ktory tu omielam donemoty uz roky ( :) ) je ten, ze najprv poriadny aparat, potom nejake krabice a dalsie blbosti. Inak dala mi svojim sposobom za pravdu aj jedna z nedavnych ankiet na uvodnej stranke...
Zaznamenané
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #7 kedy: 25. Október , 2006, 20:50:42 »

z vlastnej skusenosti pridam ze krabice na tranzistoroch nehraju tak ako na lampach.
na lampovych aparatoch je ta krabicka naozaj vyuzita, na tranzistoroch neviem preco to len tak prdka. :)
inac SD1 je velmi univerzalny a DS1 pekne prifarbi :)
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 25. Október , 2006, 20:52:55 »

rastis napísal:
Citácia
don corleone napísal:
Citácia
...Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden

V ziadnej kapele, kde som sa doteraz vyskytol sme nic take nemali :) . Vo vacsine z nich by sme si takym niecim zvuk iba kazili B) Beeee ha ha ha Popiskujem si ...

Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)
Zaznamenané

RED DEBILS
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #9 kedy: 25. Október , 2006, 20:56:26 »

don corleone napísal:
Citácia

Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)

Z tych kapiel si veru zrovna vzor zvuku neberiem. :) A ta krabicka podla mna zvuk dobreho lampoveho aparatu poriadne pokazi. Este ked tak OD3, ta ma prijemnejsie skreslenie a viac zachova zvuk aparatu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 25. Október , 2006, 21:04:01 »

progrocker napísal:
Citácia
don corleone napísal:
Citácia

Z tych kapiel si veru zrovna vzor zvuku neberiem. :) A ta krabicka podla mna zvuk dobreho lampoveho aparatu poriadne pokazi. Este ked tak OD3, ta ma prijemnejsie skreslenie a viac zachova zvuk aparatu.

Aha. Máš pravdu, všetci menovaní sa vyžívajú v ničení svojho zvuku;)
OD3- skúšal si ju niekedy? Nie? Tak ju skús a druhýkrát ju už neskúsiš. To je šit. A SD1 je lacnejšia... Čo to tu vlastne riešime?
Zaznamenané

RED DEBILS
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 25. Október , 2006, 21:10:31 »

ra02 napísal:
Citácia

A zabudol som sa spýtať- aký štýl hráš, resp. aký zvuk chceš dosiahnuť?
Zaznamenané

RED DEBILS
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 25. Október , 2006, 21:21:15 »

don corleone napísal:
Citácia

OD3- skúšal si ju niekedy? Nie? Tak ju skús a druhýkrát ju už neskúsiš. To je šit. ?

Hej, mam ho doma a na domace hranie ho vyuzivam a vcelku som so zvukom spokojny.

Citácia
A SD1 je lacnejšia... Čo to tu vlastne riešime?

SD1 som skusal velakrat a ma ovela neprijemnejsi zvuk podla mna, viac ostry a tranzistorovy. Ale samozrejme to sa moze niekomu viac pacit, takze najlepsie treba vyskusat. Na lampove aparaty sa podla mna jednoznacne hodi viac OD3, s tranzistorovymi som ich neskusal.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kmotor corleone
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 25. Október , 2006, 21:27:41 »

To hej, veža žudí- veža chutí. Mne šmakuje Radiohead/Muse zvuk a s SD1 sa tomu dá hodne priblížiť...
Zaznamenané

RED DEBILS
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 25. Október , 2006, 21:59:43 »

don corleone napísal:
Citácia
...Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)

Pokazim Žmurk . Som priaznivec takych aparatov, kde sa zvuk podobnou havedou iba kurvi B). Viem si take nieco predstavit v setupe, kde sa snazim mat k dispozicii co najviac zvukov - mam na podiu za sebou 3 rozne gitary, na podlahe 3 rozne skreslovace a idem s tym do 2 roznych lampovych aparatov. Co doprovod, ci solo, to iny zvuk - ziadny 2 x na posranie, ale experimentujem si. To je presne priklad toho U2... Ale pokial si vystacim s jednym beznym dobrym skreslenim, tak takouto krabickou sa k \"dokonalosti\" urcite dostavat nepotrebujem Žmurk. Ale to uz je tak total mimo, ze nechapem, naco sa tu o tom rozpisujem - sorry :)
Zaznamenané
Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 22 otázok.