Ra02
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« kedy: 25. Október , 2006, 15:39:39 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 25. Október , 2006, 19:02:50 » |
|
Vezmi Boss DS-1, lebo ten vyuzijes aj s poriadnym aparatom (napr. ako tzv. nakopavac). Ten wah nekupuj, ak ho surne nepotrebujes a nasetri si na poriadny. Tak, vybavene
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 25. Október , 2006, 19:36:58 » |
|
Ak chceš ten digitech, tak jedine s pedálom. Bez pedálu to nemá význam- pripravíš sa o tie najväčšie srandy;) A ten distortion pedal DS-1 je dosť vyhranený- je to to, čo chceš? Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
Ra02
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 25. Október , 2006, 20:00:35 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 25. Október , 2006, 20:32:25 » |
|
Jo. Presne to. Toto je asi najuniverzálnejšia skreslovacia krabička. Nastavíš tam všetko- od fuzz po Britpop
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 25. Október , 2006, 20:38:42 » |
|
don corleone napísal:...Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden V ziadnej kapele, kde som sa doteraz vyskytol sme nic take nemali . Vo vacsine z nich by sme si takym niecim zvuk iba kazili B) ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 25. Október , 2006, 20:40:46 » |
|
ra02 - moj nazor, ktory tu omielam donemoty uz roky ( ) je ten, ze najprv poriadny aparat, potom nejake krabice a dalsie blbosti. Inak dala mi svojim sposobom za pravdu aj jedna z nedavnych ankiet na uvodnej stranke...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 25. Október , 2006, 20:50:42 » |
|
z vlastnej skusenosti pridam ze krabice na tranzistoroch nehraju tak ako na lampach. na lampovych aparatoch je ta krabicka naozaj vyuzita, na tranzistoroch neviem preco to len tak prdka. inac SD1 je velmi univerzalny a DS1 pekne prifarbi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 25. Október , 2006, 20:52:55 » |
|
rastis napísal:don corleone napísal:...Zober radšej SD- 1. Overená kvalita, dostaneš z toho skreslenie aké budeš chcieť, v každej slušnej skupine nájdeš aspoň jeden V ziadnej kapele, kde som sa doteraz vyskytol sme nic take nemali . Vo vacsine z nich by sme si takym niecim zvuk iba kazili B) ... Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 25. Október , 2006, 20:56:26 » |
|
don corleone napísal: Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)
Z tych kapiel si veru zrovna vzor zvuku neberiem. A ta krabicka podla mna zvuk dobreho lampoveho aparatu poriadne pokazi. Este ked tak OD3, ta ma prijemnejsie skreslenie a viac zachova zvuk aparatu.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. Október , 2006, 21:04:01 » |
|
progrocker napísal:don corleone napísal: Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;)
Z tych kapiel si veru zrovna vzor zvuku neberiem. A ta krabicka podla mna zvuk dobreho lampoveho aparatu poriadne pokazi. Este ked tak OD3, ta ma prijemnejsie skreslenie a viac zachova zvuk aparatu. Aha. Máš pravdu, všetci menovaní sa vyžívajú v ničení svojho zvuku;) OD3- skúšal si ju niekedy? Nie? Tak ju skús a druhýkrát ju už neskúsiš. To je šit. A SD1 je lacnejšia... Čo to tu vlastne riešime?
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. Október , 2006, 21:10:31 » |
|
ra02 napísal:A zabudol som sa spýtať- aký štýl hráš, resp. aký zvuk chceš dosiahnuť?
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 25. Október , 2006, 21:21:15 » |
|
don corleone napísal: OD3- skúšal si ju niekedy? Nie? Tak ju skús a druhýkrát ju už neskúsiš. To je šit. ?
Hej, mam ho doma a na domace hranie ho vyuzivam a vcelku som so zvukom spokojny. A SD1 je lacnejšia... Čo to tu vlastne riešime? SD1 som skusal velakrat a ma ovela neprijemnejsi zvuk podla mna, viac ostry a tranzistorovy. Ale samozrejme to sa moze niekomu viac pacit, takze najlepsie treba vyskusat. Na lampove aparaty sa podla mna jednoznacne hodi viac OD3, s tranzistorovymi som ich neskusal.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 25. Október , 2006, 21:27:41 » |
|
To hej, veža žudí- veža chutí. Mne šmakuje Radiohead/Muse zvuk a s SD1 sa tomu dá hodne priblížiť...
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 25. Október , 2006, 21:59:43 » |
|
don corleone napísal:...Ja som myslel profi kapely typu Radiohead, Nirvana, Oasis, U2... A na to zober jed, že touto krabičkou si zvuk nepokazíš;) Pokazim . Som priaznivec takych aparatov, kde sa zvuk podobnou havedou iba kurvi B). Viem si take nieco predstavit v setupe, kde sa snazim mat k dispozicii co najviac zvukov - mam na podiu za sebou 3 rozne gitary, na podlahe 3 rozne skreslovace a idem s tym do 2 roznych lampovych aparatov. Co doprovod, ci solo, to iny zvuk - ziadny 2 x na posranie, ale experimentujem si. To je presne priklad toho U2... Ale pokial si vystacim s jednym beznym dobrym skreslenim, tak takouto krabickou sa k \"dokonalosti\" urcite dostavat nepotrebujem . Ale to uz je tak total mimo, ze nechapem, naco sa tu o tom rozpisujem - sorry
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|