Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
04. December , 2024, 20:52:46
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako si Steve Vai zapina wah ?  (Prečítané 2097 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« kedy: 16. November , 2006, 19:10:58 »

Mam wah pedal Morley, ktory ovsem nema zapinanie na konci drahy pedalu, ale vedla neho. Neskutocne mi to vadi, az tak, ze som nachylny vymenit ho za nieco ine, aj ked by mi to bolo dost luto. Steve Vai pouziva tiez Morley a tiez tam ma to zapinanie zboku. Vlastne som sa pozeral dnes na morleypedals.com a vsetky modely, co maju v ponuke sa zapinaju takto nestastne. Ako to prepina za jazdy Vai ? Nevsimli ste si to niekto na nejakom videu ? Alebo nejake video ineho gitaristu s Morley nepoznate ?

Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 16. November , 2006, 20:40:04 »

Pokial viem, Steve Vai ativuje svoj pedal tym, ze polozi nohu na pedal - takze ziadny spinac. Ty mas predsa este len starsi model, kde je to riesene spinacom.

Steve Vai and Morley have joined forces to produce the Wah of a lifetime. Set to Steve Vai\'s precise specifications and equipped with Morley\'s superior Electro-Optical circuitry, this pedal can handle any and all Wah duties. The pedal is switchless for ease of use. Simply step on to engage Wah mode and step off to go to bypass. The Bad Horsie has a special buffer circuitry to prevent signal loading, for superior Wah tonality and to drive long cables. It comes equipped with LED indication, easy access battery compartment, and 2-year warranty. Steve loves it, and we\'re sure you will too.

:)

Naposledy upravil the rocker, : 16.11.2006 2006 20:44
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 16. November , 2006, 21:10:14 »

No ten z obrazku neni presne moj, ale takmer, ja mam este distortion. Prilozenim nohy ? A v akej polohe priebehu sa mu zapne ? Tak jak zostal pedal ? Tym padom ani nemoze nechat kvakadlo v nejakej polohe, ak chce pouzit trebars prave taky \"medzi\" zvuk...

Akurat pozeram, ze tuto funkciu maju len tie signovane modely... A ten z aktualnej ponuky co by mi vyhovoval to nema... Inak maju na stranke vynikajuce ukazky, ku vsetkym, ale co z toho..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 17. November , 2006, 04:37:48 »

Podža mňa je to dobré na to, že si môžeš nechať pedál v tej polohe, v akej chceš aby sa ti zapol wah. Resp. nemusíš ísť hlasitosťou naplno, aby si zapol wah. Je to práveže fajn, chce to len zvyk.
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #4 kedy: 17. November , 2006, 07:57:37 »

Vai model sa zapína tak,že vlastne pohneš pedálom a vtedy sa zapne.Je to robené tiež optickým snímačom.Ale mechanická časť-pohyblivá-sa vracia do pôvodnej polohy pružinou,čiže keď dáš nohu z pedála dolu,tak pedál sa vráti do hornej polohy.Nožný prepínač je na zmenu frekvencie kvaku.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #5 kedy: 17. November , 2006, 14:10:12 »

Pouzival som k mojmu wahu True ByPass zariadenie od FFampa. Tam to fungovalo rovnako, wah bol stale zapnuty a ja som aktivoval cestu signalu cez spinac, ktory bol vedla. Priznam sa, ze mi to vobec nevadilo. Jedina nevyhoda/vyhoda bola ta, ze pri klasickom wahu pri aktivacii je wah vzdy v hornej polohe, tu sa to da aj inde.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 17. November , 2006, 14:43:37 »

No praveze mne vadi to, ze zapina nie wahu mam po strane, cize zapnut a rychlo prebehnut nohou na pedal, pri vypnuti opacne... Spinac pod pedalom mi pride omnoho praktickejsi. Aj by som cely wah vymenil, kludne aj za toho zakladneho Vaia bez prepinania charakteristiky, len mne sa strasne lubi ten nakopavak, co tam k tomu mam. Sice ho nepouzivam, ale som strasne rad, ze tam je :)
Zaznamenané
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #7 kedy: 19. November , 2006, 14:08:51 »

Mna len tak napadlo.. Daj si sikmo nohu a stlac tlacitko patou ak to ide a spickou si stale na wah.Videl som Vaia stat aj na dvoch slapkach sucastne. Jednem mal Wah a druhy tusim ten zvuk ayayay.

Naposledy upravil Mr.Lado, : 19.11.2006 2006 14:16
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 22 otázok.