Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
02. December , 2024, 23:58:21
Strán: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 235 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: top 5 pre dnesny den  (Prečítané 680416 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #2955 kedy: 17. Marec , 2011, 22:51:27 »

No kukám, že sa tu rozoberá collegium...
Zvonky zvonte by nebyt vargu neboli také aké boli..tie aranže sú pokrokové na 69ty rok či sa niekomu páči a či aj nie..za sedemdesiate roky Varga urobil toľko rôznorodej muziky a poväčšinou kvalitnej, že sa celému tomuto fóru môže snívať, vrátane všetkých súčasných umelcov z tejto krajiny.
Classical rock doviedli k dokonalosti, a hrali ho na európskej úrovni.
Podobnosti s ELP sú viac ako výrazné, ale netvrdil by som, že Varga vykrádal, keďže tie kapely išli paralelne...a napríklad som čítal že vargovci mali pripravenú Babu Yagu z Pictures at an exhibition od Musorgskeho, a keď ju mali nacvičenú nemohli ju hrávať lebo Pictures... vydali ELP vtedy naplatni aby to nevyzeralo ako vykrádanie...
Toľko k Vargovým seventísom.
Stále tie dni sú album, ktorý je experimentálny, no pre mňa osobne veľmi zaujímavý, aj keď chápem, že nie každý sa v ňom nájde...
...teraz už samozrejme nehrá tak ako hral...napriek tomu robia koncertné turné s vyššou návštevnosťou ako koncerty zdenky prednej...legendu CM by som tým pádom nespochybňoval, lebo stále sa nájdu 15 ročný fagani ktorí teraz točia v playeroch po prvý krát konvergencie.

Porovnávať CM s talianským progom mi príde smiešne..keď už tak s classical rockom podobného razenia, pretože podľa mňa collegium nikdy nehralo progresívny rock v pravom slova zmysle.
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2956 kedy: 18. Marec , 2011, 00:00:30 »

Porovnávať CM s talianským progom mi príde smiešne..keď už tak s classical rockom podobného razenia, pretože podľa mňa collegium nikdy nehralo progresívny rock v pravom slova zmysle.

Zbytocne skatulkujes.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
killo
stály hosť

« Odpoveď #2957 kedy: 18. Marec , 2011, 01:05:53 »

Zbytocne skatulkujes.  :)

Mozno hej, ale to len pre vyjadrenie pocitov a túžob :-D :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
stevino179
Hosť
« Odpoveď #2958 kedy: 18. Marec , 2011, 07:41:54 »

ich prínos do hudby im nikto neberie , ani invenčnost , je to klasika a možme bit radi že taku kapelu máme , nič to však nemení na veci že pri počúvaní ma proste ine veci tohoto žánru bavia viac ,. Podla mna klasický rock nehrali bol to prinajmenšom art rock seknutý s jazz rockom na štýl progresívnej hudby - ale oto sa pokúšalo vela kapiel podstatne menej úspešných aj ked v niektorích ohladoch možno aj kvalitnejších
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2959 kedy: 18. Marec , 2011, 09:03:45 »

možme bit radi že taku kapelu máme , nič to však nemení na veci že pri počúvaní ma proste ine veci tohoto žánru bavia viac

Detto.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #2960 kedy: 18. Marec , 2011, 09:33:09 »

Dneska na rano Carpe Diem, album Naissance.  :)

Podla mna ovela, ovela kvalitnejsia muzika ako ich suputnici Pulsar.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2961 kedy: 18. Marec , 2011, 09:35:54 »

Dneska na rano Carpe Diem, album Naissance.  :)

Podla mna ovela, ovela kvalitnejsia muzika ako ich suputnici Pulsar.

Carpe Diem mam rad oba albumy, mozno skor aj prvy. Treba od nich hlavne zohnat japonske vydania, zneju podstatne lepsie. Od Pulsar mam rad Halloween najviac, podla mna je na rovnakej urovni. Je to ale dost typ albumu, ktory si vychutnas len pri dobrom posluchu. 
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #2962 kedy: 18. Marec , 2011, 09:40:00 »

Carpe Diem mam rad oba albumy, mozno skor aj prvy. Treba od nich hlavne zohnat japonske vydania, zneju podstatne lepsie. Od Pulsar mam rad Halloween najviac, podla mna je na rovnakej urovni. Je to ale dost typ albumu, ktory si vychutnas len pri dobrom posluchu. 

Halloween je velmi fajn, ale Pollen ma moc nezobral.  :) Celkovo sa mi viac pacia Carpe Diem. (mam japonske flac, aj pulsar)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2963 kedy: 18. Marec , 2011, 09:42:09 »

Halloween je velmi fajn, ale Pollen ma moc nezobral.  :)

Pollen je este taky amatersky, jednoduchy. Strands Of The Future je uz lepsi. Halloween tazi z podstatne lepsej produkcie oproti tym prvym.
« Posledná zmena: 18. Marec , 2011, 09:42:27 od proghoper » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2964 kedy: 18. Marec , 2011, 14:24:11 »

miler a umelkyna

musela ho velmi milovat, ked sa s nim nehanbila vyliezt na jedno podium
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #2965 kedy: 18. Marec , 2011, 14:26:39 »

musela ho velmi milovat, ked sa s nim nehanbila vyliezt na jedno podium

ha ha ha
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #2966 kedy: 19. Marec , 2011, 11:04:37 »

Ako sa tu spominali tie nove britkotiny, tak som narazil na prave vydane EP-ko Alexa Turnera.

Prijemna hudbicka

Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #2967 kedy: 19. Marec , 2011, 11:42:30 »

...a napríklad som čítal že vargovci mali pripravenú Babu Yagu z Pictures at an exhibition od Musorgskeho, a keď ju mali nacvičenú nemohli ju hrávať lebo Pictures... vydali ELP vtedy naplatni aby to nevyzeralo ako vykrádanie...
Nebol to Škriatok? Len tak sa pytam, lebo minule som to pocuval, tak reku ci "vykradli" cely cyklus Obrazky z vystavy ci co  :)

edit: aha uz chapem...  ha ha ha cize ELP normalne vsetky veci upravili? zaujimave  :)
« Posledná zmena: 19. Marec , 2011, 11:44:13 od Pablo Woozy » Zaznamenané
killo
stály hosť

« Odpoveď #2968 kedy: 19. Marec , 2011, 12:30:43 »

Nebol to Škriatok? Len tak sa pytam, lebo minule som to pocuval, tak reku ci "vykradli" cely cyklus Obrazky z vystavy ci co  :)

edit: aha uz chapem...  ha ha ha cize ELP normalne vsetky veci upravili? zaujimave  :)

hej ELP to spravili celé:

tu to máš celé live, rozdelené na štvrtiny
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #2969 kedy: 19. Marec , 2011, 23:32:21 »

Takuto spevacku chcem !  :) Cmuk chlapci

Zaznamenané
Strán: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 235 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.155 sekund, 22 otázok.