Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 16:01:58
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problem s nahravanim zvuku z keyboardu do PC  (Prečítané 4683 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Vlado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 198

« kedy: 05. December , 2006, 22:11:50 »

Zdravim, viem ze toto nie je otazka odhladom gitary, ale mozno bude vediet niekto helpnut. Na nahravanie inych stop ako gitar pouzivam keyboard Yamaha PSR-1100 a uz dlhsie mam problem so zvukom pri nahravani. Ide o to, ze ak pocuvam zvuk z keyboardu na vstavane reproduktory, zvuk nastrojov, sample nastrojov sa mi zdaju ako tak dobre, lenze ked to pustim cez linkovy vstup do zvukovky do PC reprakov, zvuk sa dost zmeni, nie je taky hutny, cisty., skusal som pouzit rozne VST efekty, EQ ale stale si myslim, ze ten zvuk nie je dobry. Osobne si myslim ze je problem s mixazou. Je mi jasne, ze z tej samohrajky nedostanem nikdy pravy grand pianovy zvuk, ale myslim si, ze by som sa k nemu mohol aspon viac priblizit. Neviete kde je chyba? ako mam zllepsit zvuk? Na zaver davam link na ukazku, bez uprav, teda cisto pusteni signal z keyboardu do zvukovky : http://rapidshare.com/files/5932813/piano.mp3.html Budem vdacny za kazde pripevky ohladom tohto problem. Dik

Alternativny link: http://gitaristi.sk/components/com_simpleboard/uploaded/files/piano.mp3
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 14:26:36 od Martinlm » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 05. December , 2006, 22:17:19 »

Pocuvam tu mp3 a podla mna to zle nie je. Ale nepocul som to, co pocujes z keyboardu priamo.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 05. December , 2006, 22:18:30 »

pitu napisal:
Vlado - nechce sa mi to sťahovať, ale ako čítam, nahrával si to do mikrofónneho vstupu na zvukovke.. Prečo??
Ak máš na zvukovke linkový vstup, tak choď do neho. Mikrofónny vstup je prispôsobený na mikrofón a je mono. Okrem toho nejaké malé PC repráčiky ti nejaký hutný zvuk neurobia. Vypočuj si zvuk z keyboardu na sluchátka, potom nahratý zvuk z PC na sluchátka a to porovnaj.

vlado napisal:
no praveze, porovnaval som to a pocuval z keboardu a aj z PC na sluchatka a ten zvuk na PC je horsi. Je mi jasne ze PC repraky su ine ako reproduktory v keyboarde, no ten zvuk sa mi nezda dobry a pocul som nahravky s keyboardom, ktory mal zuvkove banky neporovnatelne horsie a po nahrati bol zvuk OK. Tak v com je chyba? V mixazi ? Uz neviem, ci som totalny debil, alebo sa mi len zda, ze je ten zvuk zly, ja uz neviem... Kazdopadne, zalozim novu temu.
A neviem ako som mohol napisat, ze mikrofonovy vstup, samozrejme linkovy.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 05. December , 2006, 22:20:33 »

Uz minule som Ti pisal, ze akykolvek SW syntak bude hrat o triedu lepsie, ako predpotopne a dnes uz nikym nepouzivane General Midi, navyse zo samohrajky.

Ze z reprakov samohrajky to hra inac ako z inych reprakov je normalna vec.

Vypocul som si tu mp3 a neviem, v com je problem - pocul som uplne normalny klavir z GM banky, rovno ten z prvej banky tusim :)

Inak vobec nemusis nahravat nastroje zo syntaku ako audio do PC. Mozes ist predsa cely cas MIDI zo sekvenceru a rendernut to ako audio uplne na zaver, ked uz je hotovo. Samozrejme zalezi, aku mas zvukovku. Od nej inak zalezi inak aj kvalita nahravaneho audia. A samozrejme zalezi, na com to cele pocuvas a s cim tie interne samohrajkove repraciky porovnavas...

Naposledy upravil rastis, : 05.12.2006 2006 22:20
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 05. December , 2006, 22:28:01 »

Vlado -
1. na sluchátka si vypočuj keyboard
2. na sluchátka v PC si vypočuj keyboard zapojený do PC do linkového vstupu (do sterea)

ak je medzi tými zvukmi rozdiel, vtedy je chyba pravdepodobne vo zvukovke - neprenáša verný signál. Skôr to bude ale ok.

3. niečo nahraj a vypočuj si to na sluchátka z PC

ak bude rozdiel medzi tým, čo si na sluchátka počul z PC, keď si priamo hral na keyboard (bod 2.) a nahratým signálom, tak je chyba niekde v nahrávaní.

Naposledy upravil pitu, : 05.12.2006 2006 22:29
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 05. December , 2006, 22:31:21 »

pitu napísal:
Citácia
Vlado -
1. na sluchátka si vypočuj keyboard
2. na sluchátka v PC si vypočuj keyboard zapojený do PC do linkového vstupu (do sterea)

ak je medzi tými zvukmi rozdiel, vtedy je chyba pravdepodobne vo zvukovke - neprenáša verný signál. Skôr to bude ale ok.

3. niečo nahraj a vypočuj si to na sluchátka z PC

ak bude rozdiel medzi tým, čo si na sluchátka počul z PC, keď si priamo hral na keyboard (bod 2.) a nahratým signálom, tak je chyba niekde v nahrávaní.

Naposledy upravil pitu, : 05.12.2006 2006 22:29

Z jazyka si mi to ukradol Žmurk
Zaznamenané
Vlado
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 05. December , 2006, 22:33:30 »

Dik rasto za prispevok:) , no ako az katastroficky zvuk to nie je, ale  myslim si ze by to mohlo hrat lepsie, SW syntak som bohuzial neskusal, takze neviem porovnat oproti keyboardovemu zvuku bank, no myslim si ze \"obycajny\"SW syntak nebude zniet lepsie ako keyboard, ktory nestal malo penazi a co som cital recenzie a aj hral na rozlicnych keyboardoch, tak ten zvuk sa mi zdal dost dobry. Cez MIDI to chcem nahravat, len niejako mi to zatial nefici, musim to nastavit.:)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 05. December , 2006, 23:43:25 »

vlado napísal:
Citácia
...no myslim si ze \"obycajny\"SW syntak nebude zniet lepsie ako keyboard, ktory nestal malo penazi...

Ako ja nechcem nijak zhadzovat Tvoj nastroj, ale ty nemas syntetizer (zvuk sa tvori syntezou), ale ROM player (zvuk sa spusta sluckovanim samplov napevno zabudovanych v ROM pamati). Cize akykolvek SW syntetizer je uplne ina kava, ako samohrajka. Ak chces pracovat so zvukmi naozajstnych nastrojov, tak akykolvek SW sampler + kvalitne sample su ina kava, ako samohrajka.

Pokial by sme sa bavili o HW syntakoch a SW syntakoch, tak uznam, ze mnohe HW syntaky su SW syntakmi stale nedostizne. Lenze o HW syntakoch sa nebavime...

Tvoj problem moze byt sposobeny aj nekvalitnym audio vystupom z nastroja. Do tych reprakov ide totiz iny typ signalu, ako do outputov (iny v zmysle, ze prechadza inymi elektrickymi obvodmi), takze takyto rozdiel v kvalite zvuku sa vysvetlit. Ale to iba teoretizujem. Takisto moze byt signal posielany na interne repraky \"vylepsovany\" nejakou ekvalizaciou - je to samohrajka (aj ked nie jedna z najlacnejsich), takze nech sa co najviac ten zvuk \"paci\" :). Ale to zase iba teoretizujem.

Nepises sice aku pouzivas zvukovku, ale aj bezny onboard napriek vsetkemu by mal dokazat zaznamenat z linkoveho vstupu ako-tak realny a nie prilis degradovany zvuk....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 05. December , 2006, 23:49:50 »

vlado napísal:
Citácia
...no myslim si ze \"obycajny\"SW syntak nebude zniet lepsie ako keyboard, ktory nestal malo penazi...

A ked uz sa o tom bavime, tak nez si budes nieco mysliet, tak si to vyskusaj :). Alebo si aspon vypocuj DEMO ukazky nejakch tych SW synthov, napriklad:
FM 8 - nastupca FM 7, ktora bola SW simulaciou legendarnej Yamahy DX7
http://www.native-instruments.com/index.php?id=fm8_us

Alebo zbrusu originalny syntak bez HW protajsku:
http://www.native-instruments.com/index.php?id=absynth4_us

Vzdy vpravo je taky player, kde si mozes pustit ukazky zvukov. A takto Ti mozem dat ukazky aj na sample realnych nastrojov...
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #9 kedy: 06. December , 2006, 09:57:14 »

BTW, myslím si, že keby si nahral klávesovú stopu ako MIDI a ulepil na ňu len púhu GM banku, tak to bude znieť lepšie, ako analógovyý  GM zvuk zo samohrajky. Proste čím menej obvodov vyhodíš z cesty, tým menej skresklenia. Ale možno nie, to len tak ma napadlo, ja sa v tom až tak nevyznám.
Zaznamenané

Vlado
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 06. December , 2006, 18:52:56 »

Dik za nazory, vyskusam nejaky SW syntak a dam potom vediet ako to skoncilo:)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 06. December , 2006, 18:57:22 »

Pocuvaj - toto je z Tvojej stranky:

Keyboard Yamaha PSR-1100 bol nahravaný tiež cez multiefekt, no cez bypass.

Preco si nahraval klaves cez gitarovy Zoom ?
Zaznamenané
Vlado
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 06. December , 2006, 19:14:51 »

rastis napísal:
Citácia
Pocuvaj - toto je z Tvojej stranky:

Keyboard Yamaha PSR-1100 bol nahravaný tiež cez multiefekt, no cez bypass.

Preco si nahraval klaves cez gitarovy Zoom ?

Neviem, myslim ze som nemal  taky kabel.No hanbím sa.. , ale to bolo uz davno.
Teraz samozrejme tak nenahravam.Žmurk
Zaznamenané

Vlado
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 10. December , 2006, 12:19:58 »

Tak uz mam zapojene MIDI: a naozaj som bol prekvapeny. Skusal som SW syntak FM8, na synteticke zvuky uplna bomba:) , skusal som aj rozne organy a znie to super, ak nieco vytvorim tak hodim ukazku.Žmurk

Naposledy upravil rastis, : 11.12.2006 2006 11:56
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 11. December , 2006, 11:57:16 »

vlado napísal:
Citácia
... a znie to super, ak nieco vytvorim tak hodim ukazku.Žmurk...

Budeme sa tesit...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 22 otázok.