Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 12:22:35
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: problém s boot-ovaním  (Prečítané 6196 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Hosť
« kedy: 15. December , 2006, 17:51:36 »

Začalo to tým, že doba spustenia a odhlásenie zo systému (win XP SP2) sa stále preldžovala až nakoniec systém šiel spustiť len v núdzovom režime. Vykonal som nijeké testy(chkdsk...), ale \"v3etko v poriadku\". Potom ma to nasralo tak som kvazi ceý7 disk sformátoval a natiahol systém znovu a stéle prestne tá istá chyba systém ide spustiť len v núdzovom režime. Pri pokusoch spustiť ho normálne, po zobrazení loga XP vypne monitor a \"kvasí........\". Ešte v tom núdzovom režime ide procesor(celeron 2,8 GHz) v kuse na tých 85-100%. Skúšal som inštalovať aj iné verzie Xp a bez úspechov. TAk by som Vás, ktorý sado toho rozumiete lepšie jak ja, popsosiť že čo by s tým eventuálne mohlo byť!
Ď.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 15. December , 2006, 17:53:41 »

co znamena \"kvazi sformatoval\" ?

nechcem strasit, ale ak si sformatoval disk a cely system znova natiahol a nic si neporiesil...podla mna to vyzera na HW problem, maticna, procak...
taku vec ako nahodit najnovsi BIOS do maticnej si sa nepokusal? asi bude najlepsie (ak mas moznost) vylucovacou metodou prist na to co robi problem, cize postupne vyskusat vymenit komponenty (RAM, HDD, CPU, grafiku, MB...) alebo odniest do servisu (kde urobia to iste za prachy :) )

Naposledy upravil styrioci, : 15.12.2006 2006 18:23
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 15. December , 2006, 18:47:01 »

Ale predsa ked instalujes wins, tak vidis, co sa deje. Ako neviem si moc dobre predstavit, ze podari sa nahodit system a ten je schopny iba nudzoveho rezimu ??
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 15. December , 2006, 19:01:16 »

alebo nejaka virusova pliaga, ktora sa jednoduchym formatovanim neda odstranit?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 15. December , 2006, 19:47:33 »

Ale vsak to mi nie je jasne, ze problemy musia byt vidiet uz po cas instalacie, nie az pri bootovani do hotoveho systemu...
Zaznamenané
kewin
pravidelný návštevník
Príspevkov: 181

« Odpoveď #5 kedy: 15. December , 2006, 20:08:28 »

nemusi, instaloval som minule vianoce jeden pc ktory robil to iste, nove pc, instalol som win a nesiel nabehnut instalacia vyzeral v pohode, formatoval som skusal som setko mozne rozne verzie xpcka, nakoniec som zacal menit hardver bola to pamet :)
moze to byt cokolvek v jeho priapade, cez hardverovy problem az po virus dakde vo fat tabulke :D
Zaznamenané
Goro
nováčik
*
Príspevkov: 29

« Odpoveď #6 kedy: 16. December , 2006, 09:09:46 »

Ď.
for Rastis>pri inštalacii mi fakt žiadne problemi nevyhadzalo....
Stým Fat výrusom neviem neviem, ale ja som formatoval disk v systéme súborov NTFS, a potom mysliac si že to môže byť chba sformatoval som to s FAT32.  
Osobne si myslím že to môže byť nejaký svinský vírus...., pretože mesiac predtým ako sa to začalo posierať mi skončila platnosť Nodu :unsure:
Ešte by ma zaujímalo že či môže existovať nijaký vír v RAM, ktorý tam pretrváva aj po vypnutí Pc.(čo je asi blbost)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #7 kedy: 16. December , 2006, 09:31:41 »

To je divné, keď si preformátoval disk a znova natiahol Windows, že to stále ide iba v núdzovom režime.

Čo ti napíše, keď chceš zvoliť normálny režim?
Nie som odborník na tieto veci, ale možno by mohla byť chyba aj v grafickej karte. (?) Pamäť takisto treba vyskúšať.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 16. December , 2006, 09:57:54 »

treba poskusat komponenty...zbehni k nejakemu kamosovi a postupne vymienajte az pokial nepridete na to co sposobuje tento podivny problem...nic ine ako metoda pokus omyl neostava...ked mas podozrenie na ten virus tak zacni diskom Žmurk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #9 kedy: 16. December , 2006, 11:12:34 »

Keď už disk preformátoval, tak v ňom asi chyba nebude.
Zaznamenané

kewin
pravidelný návštevník
Príspevkov: 181

« Odpoveď #10 kedy: 16. December , 2006, 11:38:08 »

ono bol dakdedy v davnej dobe 486iek taky virus pri ktorom nepomahal ani format ktory si odobral jedine tak ze si odobral cely disk  v fdisku alebo niecom podobnom a pridal na novo drzal sa niekde pri tych informaciach vo fattabulke :)
v RAM ke by nemal byt kedze je to dynamicka pamet a po kazdom vyputi pc sa vymaze ale vraj bol aj taky pripad ze tam predsa ostal ulozeny a drzal ho pri zivote nejake zostatkove napetie ale to je podla mna skor sci fi

skus restartovat bios ci uz mas tu funkciu v biose alebo pri baterke v pc je taky switch ktory na to sluzi
ale vyzera to skor na hardware ovu chybu
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 16. December , 2006, 12:19:00 »

tak skus LINUX :) ..... inac nieco podobne sa dialo aj mne a bola to asi doska chybna. btw v RAM ked nieje napatie tak sa vymaze Žmurk
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #12 kedy: 16. December , 2006, 13:07:38 »

najprv treba ist cez UPLNY foramt disku..nie quick,
instalovat WinXP ...
ak bude problem pretrvavat bude to pravdepodobne vadny RAM modul
a dokonca to moze byt sposobene aj teplotov..(napr. kusnuty ventilator), ale to by sa pc kusol uz pri bootovani..
Popiskujem si
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #13 kedy: 16. December , 2006, 13:33:29 »

V zivote som full format nepouzil, vzdy davam quick.

Odporucam ti najst na nete balik  HIRENS Boot CD, ten obsahuje kopec recovery, testovacich, bootovacich a neviem akych programov na zachranu systemu a pod. Je tam aj testovaci nastroj na ramku. Ma to par kilo, da sa to nabootovat aj z diskety, pustis to a bezi ti testovanie ramky...kolega to nechava bezat aj 24hodin.  Zabudni na virusy, v dnesnej dobe nieje nic take, co byt ti \"fyzicky\" odjebalo nieco v HW.
Ak je disk dobry (pokial na neho dokazes nabootovat a nainstalovat system, tak je) a pamat tiez, tak o bude nieco v doske.

Inak povedane: Pokial na ciste komponenty dokazes bez problemov nainstalovat korektne WinXP, a ten ti pri spusteni padne, tak je 99% chyba v HW.

PS. Pozri sa v nudzovom rezime v task manageri, ze CO ti berie tych 100% CPU.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #14 kedy: 16. December , 2006, 13:56:50 »

Ja som mal pred časom vežmi podobný problém. Pozrel sa na to jeden rodinný známy, HW/SW odborník. Asi ti odišla matičná doska. Čiže časom nastane úplný kolaps kompu. V jeden moment sa ti začne nahadzovať len taká modrá obrazovka a to je koniec... Odporúčam rýchlo zálohovať dôležité dáta/modliť sa.Smútim
Zaznamenané

RED DEBILS
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 23 otázok.