Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 03:19:08
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zvuková karta  (Prečítané 26848 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #45 kedy: 16. Január , 2006, 20:07:49 »

Len tak pre doplnenie.

Hore uvedeny univerzalny ASIO driver na on board zvukovke (SIGMA) na laptope.

V GuitarRigu su dva \"Tapedecky\" vstupny a vystrupny. Da sa nahrat do vystupneho jedna gitara, potom prehodit nahravku do vstupneho, pustit a nahrat znova z druhou gitarou etc. do vystupneho.
Skusil som to a ziadne vypadky tam neboli.
Latencia 3 ms.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #46 kedy: 16. Január , 2006, 20:18:03 »

Altostratus> Ja mam tu na pocitaci SB Live! a metronom ide v pohode.

A na doma mam AC97 zvukovicu a tam aj ked otvorim nove okno prehliadaca, tak metronom na chvilu spomali.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #47 kedy: 16. Január , 2006, 20:33:15 »

Altostratus napísal:
Citácia
...Nie celkom rozumiem otazke, ze odkial taham MIDI...písal som, že som si ho urobil v Guitar Pro...nieje MIDI ako MIDI?...

Ani nie. MIDI nie je zvuk, ale data. Cize ty si naklikal v nejakom softe nejake noty s nejakou vyskou a nejak rozlozene v case - to je MIDI. A teraz tieto data potrebuju priradit nejake zvuky. Mozu ich tahat z externeho syntaku, softwaroveho syntaku, zo sampleru, z nejekej zvukovej banky zo zvukovky... priklady. Neviem, ci aj wins nemaju nejaky synth, z ktoreho sa tahaju zvuky pri prehravani *.mid vo winampe... Cize tam smerovala moja otazka, ze odkial tahas MIDI.

Ak si chcel prehravat v tom Adobe s nejakym metronomom mp3 nahratu v FL pri tom istom tempe, musi to sediet. Lenze ked si vyrobil v Guitar Pro nejake MIDI data, tie maju mozno priradene ine tempo alebo to len navzajom Adobe a ten *.mid co si vyrobil nevedia pochopit. Neviem, ako funguje Adobe, ale sekvencery, co poznam maju moznost pri MIDI stopach na kazdom jednom useku v case priradit lubovolne tempo - napriklad cela prva minuta 100BPM, dalsich 30 sekund 200BPM, potom znovu 100BPM a pod. Takze treba tam poprezerat tie nastavenia a vysvetlit Adobe-u, ako sa to \"cudzie\" *.mid ma prehravat.
Zaznamenané
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #48 kedy: 16. Január , 2006, 21:07:02 »

Taka otazka. Nedalo by sa to este obist alebo eliminovat tento problem tak ze subor vytvoreny v Guitar Pro exportnes do WAV a potom pouzijes v inom softe?

Aaaale, teraz som to skusil a ten export nefunguje (aspon mne nie.) Subor Wav mi vytvori ale nic tam nie je (sum.)
Nechce sa mi nad tym badat, tak nic.

Naposledy upravil max, : 16.01.2006 o 21:20
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #49 kedy: 24. Február , 2006, 10:34:46 »

Priatelia, držte si klobúky, v najbližšej budúcnosti by som si rád obstaral zvukovku, takže si vás dovolím poprosť i vaše názory a odporúčania.
požiadavky
1. Mám notebook, takže musí byť externá (FW, alebo USB )
2. Mala by mať asi tak jeden mic input a jeden nástrojový input. Môže byť aj viac, ale také, že 4xin, to doma nevyužijem
3. Mala by mať MIDI, aby som do nej mohol neskôr bachnúť nejakú MIDI klaviatúru a nemusel sa serkať s obdĺžničkami v FL Studiu
4. Mala by mať schopnosť nezávislého odposluchu tak, aby mi z reprákov hrala zefektovaná gitara, ale nahrávala by sa čistá, aby som potom mohol meniť parametre efektov
5. Najdôležitejšie...potrebujem to NA DOMA..teda žiadne štúdio, profi kvalita, či čo, proste na doma, dať si dokopy v sekvenceri beglajt a do toho dohrať gitarky

No a samozrejme za rozumnú cenu.
V tej súvislosti sa vynára aj otázka, či zvukovka, ktorá má MIDI bude v pohode spolupracovať s akýmkožvek klávesovým nástrojom, ktorý má MIDI? Môžem teda vo FL nahrávať v reálnom čase tie isté zvuky, ktoré tam dávam do obdĺžničkov (vrátane VSTi) pomocou akéhokožvek klávesu, ktorý má MIDI?

p.s.Parametre svojho kompu som už spomínal niekde v tomto threade

Naposledy upravil martinlm, : 24.02.2006 o 10:39
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #50 kedy: 24. Február , 2006, 10:42:07 »

1 & 2 & 3 & 5. Zakky ma nieco take, ale bez MIDI. A tusim aj Lubo.

3. Rastis tiez a klavesy v real-time hrat moze. Pripaja ich na SB Live!, ktoru pouziva len na toto MIDI.

4. bod splna aj moja SB Live!, ak to bude ASIO kompatibilne, tak to urcite pojde s kazdou v tejto triede.

Riesenie: kup to, co ma Zakky a Lubo.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #51 kedy: 24. Február , 2006, 10:46:35 »

NJ...a čo že to majú Zakky a Lubo???
existuje externá verzia SB Live?...nezabúdaj, že mám notebook (to je asi pri výbere dosť obmedzujúce, nahrávanie do notebooku asi nieje práve obvyklé)

BTW, údajne existujú aj externé PCMCIA zvukovky...poznáte niekto nejakú? Má zmysel o tom v mojom prípade uvažovať?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #52 kedy: 24. Február , 2006, 10:51:51 »

Maju nejake USB srandy.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 24. Február , 2006, 10:54:47 »

zakky napísal:
Citácia
...externu mam aj ja M-audio Fast Track mozno by to bolo nieco pre teba ma to gitarovy a mic vstup, takze na to co si pisal ti to asi bude stacit  a cena je nejakych 4200,- som snou spokojny.

Do takeho niecoho by som siel aj ja.

Ma to aj Line in, je to napajane z USB...

Naposledy upravil martinlm, : 24.02.2006 o 10:56
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 24. Február , 2006, 11:07:36 »

martinlm napísal:
Citácia
Maju nejake USB srandy.

Hm...ale vrevíš, že to nemá MIDI??  Tak nevim..
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #55 kedy: 24. Február , 2006, 11:21:24 »

No na notebooku asi nemas ten port.... Su aj MIDI kontrolery na USB, ale to by mohlo byt problematicke.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 24. Február , 2006, 11:39:31 »

Ak máš na mysli gameport, tak ten tam, samozrejme, nieje, ale to predsa nieje jediná možnosť, ako ku kompu pripojiť MIDI zariadenie. Sú zvukovky, ktoré majú normálny MIDI 5-kolík (tuším)...možno by bolo lepšie niečo cez FireWire...
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #57 kedy: 24. Február , 2006, 17:51:59 »

http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno-main.html

Má niekto skúsenosti s týmto? Alebo dokážete odhadnúť, či je to v pohode? Na domáce nahrávanie asi hej. jediné, čo chcem, je používať cez to MIDI klaviatúru a ňou obsluhovať SW synťáky v PC. Dúfam, že VSTi takto v pohode fungujú. Ak by to bolo vhodné, tak to kúpim z USA a potom mi ku tomu stačí taká nejaká USB zvukovka á la Zakky nie???
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #58 kedy: 24. Február , 2006, 18:11:39 »

Vymenoval si dost vela veci, na to aby to este stale bolo v \"rozumnej cene\". Mic in/line in nie je problem. To co ma Zakky je to co potrebujes. Aj ked vo vseobecnosti je USB mrtve a seriozne sa pracuje cez Fire Wire, Tebe je to jedno, pretoze ides iba 1x in naraz a na to USB bohate staci. Ak chces na karte aj MIDI, tak ceny dost sprudka stupnu. Na M-Audio strankach si mozes pozret co v akej cene ponukaju. Na Creative by som v zarodku zabudol. To riesenie MIDI cez USB moze fungovat, pokial mas v NB seriozny HW a vyjde to asi este aj najlacnejsie.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 24. Február , 2006, 18:14:19 »

práve nad tým rozmýšžam...tá USB blbosť od Maudia stojí 50USD, len by ma zaujímalo, čo myslíš pod pojmom \"seriózny HW\". Aké by mohla mať úskalia kombinácia USB-karta (mic in, line in, stereo out) + hentá USB sranda?
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.064 sekund, 22 otázok.