Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
04. December , 2024, 20:40:16
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Herr Kommandeur - Hledala maleny  (Prečítané 4528 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« kedy: 03. Január , 2007, 12:50:35 »

Moji cesky kolegovia ma poprosili, keby som zohnal nejaku kritiku k ich demo nahravke, takze prosim aktivne masterujucich ludi o nejake pripomienky... K samotnej koncepcii skladby by som sa uz asi moc nevyjadroval, s tym uz asi moc robit nebudu chciet.

http://www.kacvinsky.sk/hledala_maleny.mp3
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 03. Január , 2007, 15:53:00 »

Ak staci, tak zajtra vecer sa k tomu rad vyjadrim.
Zaznamenané
Kaco
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 03. Január , 2007, 16:12:58 »

dik rasto, staci zajtra...
zrejme to nebude tvoj styl, ale masteringu rozumies :)
moj styl to zrovna tiez nie je
Zaznamenané
kuker
stály hosť
Príspevkov: 885

« Odpoveď #3 kedy: 05. Január , 2007, 14:42:09 »

nieje to zle, ale chyba mi tam nejake to solo  Žmurk
Zaznamenané
Kaco
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 06. Január , 2007, 01:47:21 »

rastis, kedy je dnes? lebo rozmyslam, ze kedy bude zajtra :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 06. Január , 2007, 10:14:11 »

Sorry, malo som bol teraz doma a v robote si netrufam pocuvat nic okrem filmov. Dnes je dnes :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #6 kedy: 06. Január , 2007, 15:58:00 »

Pride mi to v pohode. Aj ked beriem ohlad na .mp3 vysky.  :)
Skus ale pridat skladbu, kde sa vyrazne viac meni dynamika skladby. Nejaky sladak, alebo nieco take.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 06. Január , 2007, 22:12:22 »

Pocuvam to akurat. Prvy dojem, ze je to prehallene - zneje to ako koniec 80-tych rokov, nie ako sucasna produkcia. Dnes je trend miesat veci "do ksichtu", nech to nie je vsetko tak zdialky.

Pomery sa mi zdaju v podstate OK, ale moc tam necitim basu. Nejaka tam je, ale moc to netlaci. Gitary maju farbu, ktora sa prilis straca v mixe. Hlasitostne su OK, ale chcelo by to poriesit nieco s EQ, nech vylezu viac dopredu - je to predsa gitarovka.

Hlas je prilis tenky, nema telo. Zase by chcelo najst na EQ, kde je najredsi a skusit to nejak dorovnat (v ramci mixu samozrejme).

Bicie zneju zvukovo ako automat. Kopak je OK, ale ja mam osobne radsej ostrejsi s peakom medzi 2-3 kHz (ale to je mozno iba taka moja uchylka :) ). Snare ma zase nevyraznu farbu. Urcite by mohol byt ostrejsi aj plnsi v spodkoch.

Inak sa mi to lubi, v ramci toho stylu je to hudobne na dobrej urovni.

To sa analyzuju cudzie nahravky  ha ha ha. Ako zle to rozhodne nie je, vlastne da sa povedat, ze "moze byt", ale ja sa rad niekedy vo veciach rypem :).
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2007, 09:38:18 »

čo chceš na tom ešte mastrovať? Mne sa to zdá dobré.
Zaznamenané
Kaco
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #9 kedy: 16. Január , 2007, 11:15:31 »

takze, rasto, chalani moc dakuju, udajne sa riadili podla toho, co si pisal a nestihali sa divit, co im nakonci vyslo...
tu je link na zrejme final verziu
http://www.kacvinsky.sk/maleny_2.mp3
« Posledná zmena: 16. Január , 2007, 11:23:44 od Altostratus » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 16. Január , 2007, 20:41:55 »

Tato druha verzia je podla mna lepsia. Gitary su citatelnejsie a ma to lepsi tlak odspodu. Lubi sa mi to  Som metlak . Este trochu nejaky domacky mastering skusit - trochu to natlacit do vacsiej hlasitosti (referencne profi nahravky zneju trochu hlastnejsie), trochu enhanceru aj zospodu, aj zvrchu, nech to zneje nalestenejsie a je to uplne super...
« Posledná zmena: 16. Január , 2007, 20:44:06 od Rastis » Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #11 kedy: 17. Január , 2007, 07:49:48 »

No ja neviem. Som si vypočul novú verziu na slúchadlá a viac krát porovnal niektoré pasáže s pôvodnou, ale tá prvá sa mi zdá lepšia. Zvýraznil sa síce zvuk gitár, je nabrúsenejší, myslím, že pribudlo aj basov, ale tým sa stal zvuk unifikovaným, ako sa teraz mastruje väčšina vecí...Bez porovnania nahrávok "vedľa seba" sotva niekto postrehne ten rozdiel. Skôr som za pôvodný zvuk, pretože mi pripadá prirodzenejší a dosiahne sa určitá originalita oproti ostatným kapelám. Keď si zoberiem napr. staršie kapely, tak takéto výrazné ekvalizačné úpravy sa nikdy nerobili, gitary boli oveľa stredovejšie, hi-hat nesyčala ako teraz a mala svoju prirodzenú farbu kovu a nahrávky boli aj tak dobré a každá kapela mala svoj charakteristický zvuk. Takže mne sa viac pozdáva prvá verzia. Samozrejme je to vec vkusu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 17. Január , 2007, 16:40:39 »

opossum - nemozes riesit stare kapely, pretoze nakoniec dojdes k tomu, ze najlepsie nahravky su na jeden mikrofon, ku ktoremu rozne pristupuju solisti podla potreby.

Ak sa niekomu paci zvuk kapel zo 70-tych rokov, v pohode, nech take kapely pocuva. Dnes je ovsem iny zvukovy ideal, takze ak sucasna mlada kapela nechce zniet "smiesne", mala by mat sound, ako sa robi dnes, nie ako sa robil pred 20-timi rokmi. Koniec-koncov, aj tie kapely z pred 20 rokov zneju na sucasnych albumoch sucasne a nie dobovo.

Podla mna su obe tu spominane ukazky charakterom nahravky +/- rovnake, s tym, ze druha ma lepsie citatelne nastroje a lepsie tlaci...

Inak EQ sa pouzival vzdy odjakziva na vsetkych nahravkach, urcite to nie je sucasny modny vystrelok Žmurk.

To ci ma kapela svoj zvuk nie je vec ani tak nahravky, ako samotnej kapely (pripadne jej producenta)...
« Posledná zmena: 17. Január , 2007, 16:41:53 od Rastis » Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #13 kedy: 18. Január , 2007, 08:10:39 »

veď ja ti neoponujem. Trend je dnes taký, aby nahrávka tlačila, presne ako si napísal.
A ja som na konci napísal, že je to vec vkusu. Povedal som - výrazné ekvalizačné úpravy, nie ekvalizácia kontra žiadna ekvalizácia :)

"Podla mna su obe tu spominane ukazky charakterom nahravky +/- rovnake, s tym, ze druha ma lepsie citatelne nastroje a lepsie tlaci..."
ano, keď to pozorne budeš počúvať po sebe a porovnávať, tak rozdiel nájdeš. ALe určite nie s časovým odstupom, ak nemáš možnosť ich počuť "vedľa seba"...

"o ci ma kapela svoj zvuk nie je vec ani tak nahravky, ako samotnej kapely (pripadne jej producenta)..."
ono kapela predsa ovplyvňuje technickú úroveň nahrávky a jej úpravy podľa svojej predstavy, tak ako to bolo aj v prípade tejto nahrávky, nie? Ak by mal právo veta v tomto len producent, potom sa už ani nedá hovoriť o rockovej kapele, ale o popovej bábke ala Superstar...

OK, o nič nejde :)
« Posledná zmena: 22. Január , 2007, 10:25:22 od Pitu » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 18. Január , 2007, 11:10:42 »

opossum - jasne :)
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.113 sekund, 23 otázok.