Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
05. December , 2024, 03:47:54
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prepinanie kanala hlavy pomocou multiefektu  (Prečítané 6553 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« kedy: 06. Január , 2007, 19:47:21 »

Opat po case potrebujem seriozne vase odborne rady  :)(a slubujem, ze tento krat sa v tom nebudem vrtat, ako vtedy pri vybere strun, i ked by som velmi chcel  ha ha ha).Mam moznost kupit tento "novy" multiefekt od zoomu za 10000 (je to celkom narychlo a potrebujem v pondelok predavajucemu zavolat, ci ho beriem alebo nie.............novy stoji v muzikery 15).
http://www.zoom.co.jp/english/products/g92tt/index.php

V blizkej dobe budem potrebovat nasledujuuce veci
1.potrebujem citatelne skreslenie
2.potrebujem wahpedal
3.potrebuhjem ovladat volume pedalom
4.potrebujem delay,reverb a podobne srandy
6.potrebujem v realtime pedalom alebo switchom zapinat/vypinat harmonizer

Kedze mam v tomto smere slabe vedomosti a obmedzeny rozpocet, tak si nemozem dovolit kupovat samostatne krabicky a pedalboard,kable atd.
Chcel by som vediet, ci by bolo mozne mat spravene taketo zapojenie.Gitaru by som chcel mat zapojenu do zoomu, kt. by bol zapojeny do celolampovej 2kanalovej hlavy (kt. este nemam ale po kupe tohto efektu by mi ostalo tak max. okolo 20 a rad by som si dal nejaku spravit).Potreboval by som, aby skresleny zvuk, kt. by som pouzival najcastejsie (na riffy, kila, vyhravky) bol vytvarany iba lampovym skreslenim hlavy (na efekte by som mal rezim bypass, lebo bola by skoda aby digitalny zoom "kazil" lampove skreslenie ci nie?) a efekt by som vlastne pouzival len cez cisty kanal hlavy.
No a tu prichadza moja asi debilna otazka.JE MOZNE ABY ZOOM DOKAZAL PREPNUT KANAL NA HLAVE ZO SKRESLENEHO NA CISTY
POMOCOU MIDI (ak by samozrejme hlava podporovala MIDI a bolo by tak "nastavene") NAPR. po zapnuti nejakeho presetu (tzn.
visiel by som z rezimu bypass) a naopak z cisteho na skresleny, kebyze idem do bypass modu?

Ak niekto mate cas a potrebu pomoct,tak mrknite prosim do manualu efektu http://www.zoom.co.jp/archive/English_Manual/E_G92tt.pdf
Na strane 43 sa zacina sekcia o MIDI a na strane 50 vlavo hore je spominane to s tym bypassom, ale ja sa MIDI problematike vobec nerozumiem a neviem, ci spravne chapem, o com sa tam pise.
Najidealnejsie by bolo, kebyze sa da samostatne pre kazdy preset nastavit, ktory kanal na hlave ma byt aktivny, ale
predpolkladam, ze to asi nie je mozne.Ak by ste niekto vedeli ako by sa to dalo dosiahnut, alebo ak poznate multiefekt,
kt. by to dokazal, tak pls napiste.        Žmurk

Diky za pomoc         Na zdravie!
« Posledná zmena: 06. Január , 2007, 19:50:39 od Misko » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 06. Január , 2007, 19:51:22 »

Kto ti spravi hlavu s podporou MIDI? Je to o dost zlozitejsie. Moje rady smeruju ku kupe poriadnejsej hlavy za plnych 30 tisic, takze radsej ti tu radit uz nebudem :)
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 06. Január , 2007, 20:00:29 »

Moje rady smeruju ku kupe poriadnejsej hlavy za plnych 30 tisic, takze radsej ti tu radit uz nebudem :)

Sakra.Presne takuto reakciu som cakal.        ha ha ha
A preto som napisal, co vsetko budem potrebovat robit.Co by mi pomohla hlava za 30 litrvo v mojom pripade?       Smútim
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #3 kedy: 07. Január , 2007, 10:55:17 »

Mna napadlo take riesenie...Keby si silou mocou chcel ten multiefekt a potom za 20 tisic si dat vyrobit hlavu, tak nebolo by jednoduchsie nechat dorobit k tej hlave jednoduchy prepinac, ktory by si mal polozeny hned vedla multiefektu, pokial sa chystas pouzivat iba skreslenie z hlavy?? Mozno je to blbost, ale ja by som to asi tak spravil, ale radsej poriadnu hlavu, a multiefekt az po case...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 07. Január , 2007, 11:09:35 »

Podla mojho nazoru akonahle sa dostanes k celolampovej hlave s dobrym zvukom a dostatocnym skreslenim, zistis, ze to vsetko co "potrebujes" vlastne vobec nepotrebujes. To si iba myslis, ze to budes "potrebovat" a preto to teraz iba chces. Skratka podla mojho nazoru a tak to vidim aj vo svojom okolii, dobry lampac odburava "potreby" multi kravin na podlahu. Ale to je iba taka filozoficka uvaha a ty si mozno na tom uplne inac...

Bezne lampove zosilovace nemaju MIDI implementaciu. V rychlosti ma ani len nenapadne, ktora z mne teraz narychlo znamych hlav take nieco ma... Ze Ti to tam niekto dorobi, rovno zabudni.

Ale predsa existuje moznost.

Napriklad rackovy procesor TC Electronic G-Major ma moznost ovladat footswitchovym sposobom akukolvek hlavu, ktora sa prepina standardne skratovanim jacku. Jednoducho je tam na to extra jackova zasuvka, ktora sa beznym kablom spoji s footswitcovym vystupom zosilovacu a v G-Majore sa iba navoli, v ktorom presete to bude zopnute a v ktorom vypnute.

Uplne presne rovnaku moznost ponuka MIDI pedalboard Behringer FCB 1010, ktory mozes s uspechom pouzivat prave napriklad k tomu G-Major. FCB1010 ma ak ma pamat neklame dokonca 2 taketo okruhy.

Ako je na tom ten Zoom netusim, ale kedze je to riesenie all in one, ktore nepredpoklada ze majitel bude chciet pouzivat skreslenie z lamp. aparatu, pochybujem, ze ponuka moznost takehoto prepinania kanalov zosilovacu.
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #5 kedy: 07. Január , 2007, 11:37:16 »

1- Nižšie píšeš, že boost chceš čerpať z hlavy. Tak na čo ti bude?
2- kúp wah-pedál. Multiefektové strácajú vo výškach zvuk- to znamená, že nebudeš nič počuť.
3- kúp wah kombinovaný s volume pedálom. Takých je fúra.
4- je ich na výber dosť. Aby som zachoval tvoj rozpočet, odporúčam buď dd3 alebo reverb rv5, v ktorom máš aj jednoduchý delay.

Keď to urobíš takto, zmestíš sa do rozpočtu a ešte ti aj zostane na dvojitú zmrzlinu. :)
Zaznamenané

RED DEBILS
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 07. Január , 2007, 11:51:17 »

Takze v rychlosti som mrkol na zadnu stenu toho procesoru a prepinat kanaly na hlave nedokaze.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 07. Január , 2007, 12:40:16 »

ja len tak, ze ak sa rozhodnes pre ten multak na podlahu tak nepocitaj s tym, ze ked budes mat nejaku lampovu hlavu tak,ze by si ho mohol potom pouzit do slucky ako procesor na modulacne a dozvukove efekty, na to ta masinka nie je robena  Popiskujem si
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 08. Január , 2007, 22:07:42 »

ja len tak, ze ak sa rozhodnes pre ten multak na podlahu tak nepocitaj s tym, ze ked budes mat nejaku lampovu hlavu tak,ze by si ho mohol potom pouzit do slucky ako procesor na modulacne a dozvukove efekty, na to ta masinka nie je robena  Popiskujem si

Neviem Celkom presne co si tym myslel.

Este by ma zaujimalo.
Myslite si, ze by digitalna uprava signalu tym efektom (napr. by som nastavil nejaky typ skreslenia) pred tym nez ide do hlavy, na "kvalite" zvuku len ubrala?Alebo by som mohol tym zoomom aj celkom zaujimavo "doplnit" (prifarbit) prirodzene lampove skreslenie hlavy?

A to prepinanie kanalov efektom som uz teda vzdal.Tak snad si dajako poradim aj ked budem musiet zoslapnut 2 switche kvoli zmene zvuku.
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #9 kedy: 08. Január , 2007, 22:17:25 »

zoomom by si to lampové skreslenie doplnil zaujímavejšie ako si myslíš Bavím sa skvele. Len neviem, či by si bol spokojný s výsledkom. Ja typujem, že ani nie. Žmurk
Zaznamenané

RED DEBILS
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2007, 18:44:30 »

zoomom by si to lampové skreslenie doplnil zaujímavejšie ako si myslíš Bavím sa skvele. Len neviem, či by si bol spokojný s výsledkom. Ja typujem, že ani nie. Žmurk

tak to hej...neviem si predstavit, co by spravil ten zoom zapojeny do Mesa Boogie alebo do Soldana...no asi by dost dosral ten zvuk..
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2007, 19:07:32 »

Specialne MB Marky maju tuhy korienok a len tak sa dojebat niecim nadaju. Skusal som do cisteho mark kanalu vselico, rozne predpotopne DOD multiefekty a Tesla Wah/Booster pedaly a ono to furt "hra" :). Tym samozrejme nechcem obhajovat degradovanie dobrych lampacov multiefektami...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2007, 19:41:26 »

Misko - 4oci myslel to, ze modulacne (chorus, flanger... ) a priestorove (delay, reverb...) efekty sa zapajaju az za skreslenie. Cize ak by si chcel pouzivat skreslenie z lampovej hlavy a k tomu taketo efekty zo Zoomu, musel by si ten Zoom zapojit do efektovej slucky tej hlavy. Na taketo zapojenie ovsem ten Zoom (asi) nie je stavany. Je urceny na priame pripojenie gitary. Cize bol by si potom odkazany na pouzivania skreslenia zo Zoomu a vtedy zacina byt otazne, naco Ti je lampova hlava so skreslenim. Takze ja by som to znovu otocil - v pripade, ze mas lampovu hlavu s dobrym skreslenim, naco Ti je Zoom na podlahu ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2007, 20:40:13 »

rastis: presne tak som to myslel  Žmurk a ten zoom nie je "asi" ale urcite nie je urceny uz len z toho titulu, ze zo slucky ide trochu iny signal ako z gitary (tym myslim velkost signalu)
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 09. Január , 2007, 20:45:43 »

No do prcic.Ste ma prave "odradili" (resp. poradili) od kupy.       ha ha ha
Idem si precitat nieco o tom G-Major.Len ma stve, ze ostatne firmy  maju uz celkom dlho tie masinky na trhu a tie ich DSP su celkom zastarane.Preto som aj chcel vyskusat tohto zooma, kedze je o krok dopredu.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.