Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 10:09:19
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém s DVD mechanikou laptopu  (Prečítané 3556 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« kedy: 10. Január , 2007, 14:17:12 »

V poslednej dobe ma elektronika zrádza ako na bežiacom páse.
     Minulý víkend mi začal blbnúť Windows, tak som si povedal, že je čas začať archivovať a pripravovať sa na reinštaláciu. V tejto osudovej chvíli ma však zradila DVD mechanika, ktorá akosi prestala komunikovať s počítačom. Ikonka v My Computer bola, ale keď som na ňu klikol, tvárila sa, že v mechanike nieje disk. Mechanika sa však točila a kontrolka na nej blikala.
    Do toho začal Windows blbnúť úplne, zrazu sa dal spustiť len v safe mode. Tak som pri bootovaní vbehol do system recovery a zo záchranného partitionu na HDD som spustil reinštaláciu Wins tak, aby sa archivovali dáta z HDD. Nepodarilo sa, počítač nový OS nenašiel. Tak som ho na tvrdo sformátoval a nainštaloval XP znovu...rozbehol sa, no DVD mechaniku už nenašiel.
Nieje ani v biose. Keď do nej vložím disk, tak "zvukovo" sa chová normálne - točí sa a tak...

XP mám legálnu kópiu
Mohol sa zblbnúť bios?
Mohla mechanika po roku z ničoho nič odísť?

Máte niekto nejaký tip, čo by som mohol vyskúšať?
Eventuélne nejaký tip na servis laptopov?

JE TO TAM!!!
Ein Tausend, One Thousand, Mille, Ezer, Tuhat, Tysiac, Tusen, T?kstotis, Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #1 kedy: 10. Január , 2007, 15:12:36 »

Neviem ako to je v notebookoch.Ale ja by som povedal, ze asi datovy kabel moze byt poruseny, alebo potom chyba v samotnej mechanike.Kazdopadne ty s tym doma asi nic nespravis, ak nie si dobrodruh a neches porusit zaruku, ak dajaku mas.
A mechanika bola uplne v poriadku a zrazu nejde alebo bola "divna" uz predtym?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 10. Január , 2007, 15:19:36 »

Presne tak, mechanika v pohode šlapala vyše roka. Nijako zvlášť som ju nedral. Jedného dňa som do nej po prvý raz vložil dvojvrstvové DVDRko, po prvý raz ho načítala, aj sa spustil Nero, všetko v pohode. Vtedy som nenapaľoval. Keď som tam to isté DVD vložil druhý raz, už ho nenačítala. Tak som skúšal rôzne disky, CD, DVD, originál, napálené, čisté...nič a potom sa stalo to, čo som spomenul vyššie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 10. Január , 2007, 17:43:13 »

Predpokladam, ze si si ako rozumny clovek kupil notebook v lokalite, kde mas k nemu dobry servis. Takze vyhladaj auotrizovany servis Tvojho kusku a oslov ich. Mne v PC uz odisla definitivne mechanika sposobom, ako popisujes. Ak to bude naozaj problem, ktory bude riesit servis a nebudu to brat zarucne, priprav s peknych par litrov...
Zaznamenané
milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #4 kedy: 13. Január , 2007, 20:58:33 »

Ak môžem pomôcť, ponúkam človeka, čo sa rozumie akýmkoľvek počítačom.Dokáže vyriešiť veci, o ktorých máte pocit, že už sú nenávratne preč. Dokonca stiahnuť veci aj zo zablokovaných hardd. Jediný problém je, že má nenormálne veľa roboty a niekedy to býva na dlhé lakťe.

Jeho meno je Gustáv Cech, mob.0905633173. Odvolajte sa na moje meno, malo by to pomôcť. Zabudnite na tisíce, v tomto fachu je number one a má ľudské ceny.

Len dúfam, že ma "nezabije", kedže dávam do placu jeho kontakt.
« Posledná zmena: 21. Január , 2007, 04:14:05 od Pitu » Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #5 kedy: 19. Január , 2007, 14:59:13 »

nikto nieje kuzelnik.
ak je ten windows korektne nainstalovany na sformatovany disk a dvdromka nenajdena, tak zrejme smola.
A v niektorych notebookoch je dvdromka vytahovatelna.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #6 kedy: 21. Január , 2007, 20:38:07 »

pokial mas mechaniku "oddelitelnu" od laptopu, skus vybrat, pregumovat kontakty klasickou gumou na ceruzku, poriadne ofukat, vratit spat... ak nefunguje, kludne to akymsi sposobom mohlo odist, opticke mechaniky maju strasne slabu vydrz a treba si aj uvedomit, ze akykolvek uder do laptopu dava najviac zabrat mechanike a hdd, nakolko su to komponenty s pohyblivymi sucastami a maju svoje loziska... jo, skus servis, taka vec by sa mala dat vymenit Žmurk
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 01. Február , 2007, 11:21:32 »

Priatelia, s mojim laptopom to vyzerá na happyend.
Zavolal som Gustovi Čechovi, ktorého tu odporučil MilošK a oplatilo sa!
Povedal, že mechaniku vybral z laptopu a dal ju do iného - tam fungovala. Tak tú mechaniku z toho ruhého kompu dal do môjho  - a tiež fungovala. Tak tú moju mechaniku vrátil do môjho kompu a - FUNGOVALA!

Takže buď to bol fakt iba nejaký blbý kontakt, ktorý bolo treba prečistiť, alebo je to nejaká mechanická chyba, ktorá sa môže vrátiť. V každom prípade komp je doma, mechanika fičí a ja z nej veselo inštalujem - napaľovať som ešte neskúšal, ale keď čítanie funguje, tak hádam aj napaľovanie.
    Gusto si zapýtal veľmi ľudovú cenu - keď si predstavím, že by som to bol vzal do autorizovaného servisu..neviem. Kamoš mi hovoril o týpkovi, ktorý mal laptop z USA a odišla mu mechanika - autorizovaný servis údajne zinkasoval 8000!!
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #8 kedy: 01. Február , 2007, 12:55:52 »

No fajn, tak ziaden zazrak sa nekona :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.