Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 04:46:38
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Opossum - niečo z mojej tvorby  (Prečítané 17872 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #30 kedy: 01. Marec , 2007, 14:45:58 »

A z Rastisom nemozem suhlasit ze je to ako titanic - hladal som tam Enceva hladal - A NIC!!! Nezahrávaj sa

Vidis a to je uz Bulharsko v EU
Bavím sa skvele
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #31 kedy: 01. Marec , 2007, 15:11:08 »

Prave to pocuvam, takze pisem priebezne. Uvodny strings zneje ako z GM banky (plocho a opocuvane). Pistale chyba pri nasadeni tonu trochu natiskoveho prefuku. A vibrata tiez. Skratka radsej by som nasiel sikovnu flautistku a nechal ju to nahrat. Spev je strasne prehalleny, takisto ostatne nastroje a otravuje to. Celemu tomu chyba priestor. Jediny priestor, co sa tam da rozoznat je, ze je to zdaleka a ze ten reverb je dost siroky. Nema to spodok, ani predok.

Pocuvam to druhy raz. Je to sice trochu prvoplanova melodia, ale pekna. Baba ma pekny hlasok, peknu intonaciu a slovensku anglictinu :)

Ako celok je topekne, prijemne a poctivo spravene. A pripomina to Titanic :)

Ano, úvodný strings je z YAMAHY PSR-630, dal som tam schválne taký popový zvuk, neviem, či som urobil dobre, ostatné sample sú kvalitnejšie. No, tá flauta...nie je problém tam namodulovať vibrato, inak je to dosť bohato nasamplovaná flauta IrishWhistle, takže tu vidno, ako niekedy výsledok nezodpovedá námahe a použitým prostriedkom. Z YAMAHY používam inú flautu, a tá má v konečnom dôsledku "lepší" zvuk...nuž, ale chcel som tam mať "autentický" nástroj, tak tam je :) Smútim Nuž, keď budem mať po ruke dostatok sólových hráčov na všelijaké nástroje, tak to nahrám naživo  Bavím sa skvele
Ano, ten spev je prehalený...inak veľmi zle to naspievala, strašne tam boli počuť "P" spoluhlásky a nijako sa mi to nedarilo odstrániť...ten spev je najväčšia slabina podľa mňa po technickej stránke. inak, ten hall som taký chcel, aby to pôsobilo ako z diaľky. Toto nie je trash metal ani house  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 01. Marec , 2007, 18:03:36 »

...strašne tam boli počuť "P" spoluhlásky a nijako sa mi to nedarilo odstrániť...ten spev je najväčšia slabina podľa mňa po technickej stránke...

Vsak predsa na to je POP filter. Ked nemas, postaci aj spevackyna pancucha. B a P su vzdy problem, za to spevak nemoze.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #33 kedy: 05. Marec , 2007, 09:20:27 »

rastis
ono nie celkom.  Na ten istý miktofón naspieval niekoľko pesničiek aj iný spevák, a bez problémov (on spieval dlhé roky na mikrofón) . S Veronikou sme to nahrávali viac krát, práve pre to "p", ale stále to bolo rovnaké...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #34 kedy: 05. Marec , 2007, 13:48:35 »

Ešte niečo od Veroniky: Mama
http://www.i-dca.sk/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=44
« Posledná zmena: 15. November , 2007, 12:19:32 od opossum » Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #35 kedy: 05. Marec , 2007, 14:11:59 »

Tichyyyy speeeeeeev je vazne zle. Nie je spév ale spev. A tie druhe hlasy su narocky poposuvane? Myslim ze niekde nie su presne na sebe.
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
opossum
stály hosť

« Odpoveď #36 kedy: 05. Marec , 2007, 16:01:21 »

bodom
nie sú presne zaspievané...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #37 kedy: 07. Marec , 2007, 09:43:23 »

A do tretice od Veroniky - Nevrav, taký popík...
http://www.i-dca.sk/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=43
« Posledná zmena: 15. November , 2007, 12:20:08 od opossum » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 13. Marec , 2007, 20:44:13 »

Ešte niečo od Veroniky: Mama

Ta baba spieva pekne, ma sympaticky hlasok. Ale rytmizuje prizvuky na slabikach otrasne - Bodom to spravne vystihol. Toto treba urychlene odstranit, lebo to fakt degraduje dobry dojem.

Inak skladba v poho, pekne, prijemne, naliehave. Akurat texty o mame posobia trochu kliseovito. Kto robil hudbu ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 13. Marec , 2007, 20:48:07 »

A do tretice od Veroniky - Nevrav, taký popík...

Naladit lepsie gitaru Si píš!!!

Klasika slovensky popik. Paci sa mi to. Inak pripomina mi to Ursiniho rukopis, nieco ako Neberte nam princeznu (myslim v dobrom). Baba spieva zase pekne, nemame niekde jej fotku ?  Beeee

Bez chvalenia poviem, ze by som to zmixoval lepsie  Ja som čert... A zase - kto robil hudbu ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 13. Marec , 2007, 20:51:32 »

Inak pozeram ze pocet stiahnuti tej druhej skladby je 3 (Si píš!!!). To potom mozme rozpravat o tom, ako by sa mali hodnotit ukazky. Ale ak sa tlachca fakt o picovinach v pri-j-ebanych temach a clovek to povie verejne konkretnym ludom, vysluzi si akurat nalepku arogantneho, neznasanliveho a namysleneho. Smutne...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #41 kedy: 13. Marec , 2007, 21:03:25 »

Prijemny hlas, treba ale vacsi vyraz od spevacky. A aranze by som prerobil. Inak to hodnotim pozitivne.
Zaznamenané
milosk
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 74

« Odpoveď #42 kedy: 13. Marec , 2007, 21:26:20 »

Súhlasím s Rastisom klasický slovenský popík, ja by som to prirovnal k tvorbe súrodencov Hečkovcov.
Speváčka ma nejako neoslovila, afektované naťahovanie dlhých slov.
Čo sa týka aranžmánu, počul som aj lepšie.
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #43 kedy: 13. Marec , 2007, 23:23:17 »

Inak pozeram ze pocet stiahnuti tej druhej skladby je 3 (Si píš!!!). To potom mozme rozpravat o tom, ako by sa mali hodnotit ukazky. Ale ak sa tlachca fakt o picovinach v pri-j-ebanych temach a clovek to povie verejne konkretnym ludom, vysluzi si akurat nalepku arogantneho, neznasanliveho a namysleneho. Smutne...
Rasťo, trochu som vylepšil skóre, už je to 30 x :) Predpokladám že si myslel mňa a Iggyho. To sú asi dvaja ľudia, ostatní mohli kludne popočúvať skladbu. Súhlasím s Tebou ze to bola pikovina (ak si teda myslel to), sme predsa na gitarovom fore... Posobí to tak, ako keby hadky priťahovali väčší zaujem...
...a k skladbe...
pôsobí na mňa ako klasická pohodová pesnička hrávaná v rádiách, koniec mierne španielský, začiaktok trochu do kántry. A v ostatných veciach sa nevyznám :)
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 13. Marec , 2007, 23:28:44 »

brmbolec - nemyslel som Teba, ani Iggyho, ale dobre ze si sa pripomenul  Nezahrávaj sa  :)

Ale nasiel som si po nejakej dobe cas na ukazky, a s tych poctov stiahnuti som tak trochu znechuteny, nehovoriac o absolutnej absencii komentarov...
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.