Na Slovensku bohuzial zastupenie pre PRS nie je. A popravde by som to nevidel ruzovo pre firmu, ktora by chcela zastupenie. Tieto PRS USA nastroje zacinaju na vyssiej sume, ako je standart u Gibsonu.
Zvukovo to nie je presne LPcko, je to ine. Mozno viac spevave a menej mlaskave ako LP. A v zvuku (najma v attacku) su nadherne "podlahove" basy, ktore tvrdia ton. Preto sa tieto nastroje nachadzaju u NuMetalovych hracoch vo vacsiom pocte ako LPcka. Menzura u LP je mensia ako u PRS - 25". Takisto kobylka je inak riesena, to sa podpise aj attacku nastroja.
Ked sme skusali porovnavat moj McCartyCustom s Mr.RedWinovym LPstandartom, tak ten jeho hral viac kovovo vo vyskach a snimace hrali tichsie mozno cistejsie. PRSko hralo na cistom zvuku viac utiahnutejsie a rockovo, snimace boli hlasnejsie. Ale tu je hlavne rozdiel v type nastroja. LPstandart ma mahagonovy krk, PRS palisandrovy a snimacovo to bolo dost odlisne.
Po spravnosti by sa mal test robit na rovnakych snimacoch.
Nemyslím si, že na Slovensku PRS nemá zastúpenie. Viem že Jozef Hangoni, gitarista kapely YPS predáva tieto gitary, aj keď väčšina kórejskej výroby, ale nemá problém aj s americkými modelmi. Sám mám od neho Tremontiho, síce SE-čko ale mám :D. Stačí kuknúť stránku
http://www.on-board.sk/produkty-23.aspx?productsfilter2=m_24 poprípade sa nakontaktovať. Dokáže zohnať každý jeden model.