Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 00:19:15
Strán: 1 ... 759 760 [761] 762 763 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1735984 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11400 kedy: 25. Október , 2011, 14:42:42 »

Vidim, ze si nikdy necital Bibliu a tym padom nechapes, ze cela Biblia je pisana v podobenstvach. Tych 7 dni je pomenovanych obrazne. To dufam, ze vies. Resp. pevne tomu verim.

dlhodobo bola chápaná kresťanmi doslovne a vo väčšine je tak chápaná kresťanmi doteraz..
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11401 kedy: 25. Október , 2011, 14:44:32 »

Vidim, ze si nikdy necital Bibliu a tym padom nechapes, ze cela Biblia je pisana v podobenstvach. Tych 7 dni je pomenovanych obrazne. To dufam, ze vies. Resp. pevne tomu verim.
cital som bibliu, lenze aj tych 7 dni bolo vyhlasenych za obrazne az ked veda dokazala, ze to je prosta hovadina. dovtedy si za to mohol zhoret. a na tej kontinuite, ze najprv bolo svetlo a az potom bolo slnko ziadna metafora nic nezmeni. ci mam to chapat tak, ze biblia je vramci podobenstiev pisana odzadu?

nechapem, preco sa tak zubami nechtami kazdy veriaci drzi tej nestastnej hlupej prezitej cirkvi. akoze kostoly su pekne, chapem, hej a clovek je vzdy rad, ked niekto zdiela jeho svetonazor, ale doprdele, vsetci tu hovorite aka je to intimna vec, tak teraz ako je to? potrebujete sa grupovat? potrebujete tu staru knizku? ja ako ateista nepotrebujem chodit do krcmy s dalsimi ateistami a ubezpecovat sa navzajom, ze boh naozaj nie je. preco to nedokazu aj veriaci?
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11402 kedy: 25. Október , 2011, 14:46:28 »

cital som bibliu, lenze aj tych 7 dni bolo vyhlasenych za obrazne az ked veda dokazala, ze to je prosta hovadina. dovtedy si za to mohol zhoret. a na tej kontinuite, ze najprv bolo svetlo a az potom bolo slnko ziadna metafora nic nezmeni. ci mam to chapat tak, ze biblia je vramci podobenstiev pisana odzadu?

nechapem, preco sa tak zubami nechtami kazdy veriaci drzi tej nestastnej hlupej prezitej cirkvi. akoze kostoly su pekne, chapem, hej a clovek je vzdy rad, ked niekto zdiela jeho svetonazor, ale doprdele, vsetci tu hovorite aka je to intimna vec, tak teraz ako je to? potrebujete sa grupovat? potrebujete tu staru knizku? ja ako ateista nepotrebujem chodit do krcmy s dalsimi ateistami a ubezpecovat sa navzajom, ze boh naozaj nie je. preco to nedokazu aj veriaci?
:) Ziadna veda to nedokazala. Ludia pred x rokmi boli primitivni, nevedeli pocitat, nepoznali taketo vysoke cisla, tak preto takto obrazne.

btw, ja som poslednu dobu velmi poteseny, ked pridem z kostola. Obcas mi niektore kazne dost pomozu, napovedia, prekvapia, atd... Doprial by som aj vam - ateistom si obcas zajst do kostola vypocut si. Lebo tiez mam pocit, ze vacsina z vas ma "stare saty oblecene" a pointa chyba. Zato aj take a stale tie iste reci ohladom krestanov, a pod.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 14:48:06 od Branko » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11403 kedy: 25. Október , 2011, 14:46:54 »

Lebo vacsina "veriacich" to berie ako folklor. Proste v nedelu sa ma ist do kostola, lebo ked nepojdes, susedia o Tebe budu zle klebetit a pod. Na spoved sa ma ist, lebo... a stale dokola. Vacsina veriacich sa nad tym ani nezamysla a pre nich to je v podstate len tradicia.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #11404 kedy: 25. Október , 2011, 14:47:34 »

tu ma len tak zo srandy napada taka kacirsko-konspiracna teoria, ze ti co ju napisali, v zaujme udrzania/zachovania/ziskania si moci chceli aby bola chapana doslovne, len ako sa poznanie stale viac a viac rozsirovalo tak museli postupne upustit a zacali sa adaptovat a  menit retoriku, zacali vraviet ze ide o podobenstva a obrazy :)
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11405 kedy: 25. Október , 2011, 14:48:30 »

Lebo vacsina "veriacich" to berie ako folklor. Proste v nedelu sa ma ist do kostola, lebo ked nepojdes, susedia o Tebe budu zle klebetit a pod. Na spoved sa ma ist, lebo... a stale dokola. Vacsina veriacich sa nad tym ani nezamysla a pre nich to je v podstate len tradicia.
Vidis, cista blbost. To bolo mozno pred 50 rokmi.  Na zdravie!

Vlastne sorry, tazko mi je o tom debatovat, lebo mas okolo seba ine okolie a ludi ako ja a naopak.  Zdravíčko
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 14:50:59 od Branko » Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11406 kedy: 25. Október , 2011, 14:54:38 »

Vidis, cista blbost. To bolo mozno pred 50 rokmi.  Na zdravie!

Vlastne sorry, tazko mi je o tom debatovat, lebo mas okolo seba ine okolie a ludi ako ja a naopak.  Zdravíčko
jak si sa rychlo opravil  Bavím sa skvele
inak milo si ma prekvapil - s tymi starymi satami mas inak tiez dost pravdy, mam kamosku, co na jej nazory hodne dam, nie je veriaca, ale chodila na kazne jedneho konkretneho farara. cize ak je stastie, maju ti ludia co povedat a tam aj priestor byt pocuvani. mne osobne vadi to, ze nikoho nemusia na svoje reci realne zlanarit a mozu povedat hocico. cize ak su to prazdni trtkovia, tak ich kydy niekto pocuva rovnako pozitivne zaujato. je to taky maly absolutizmus v praxi.

no a na dedinach je to, brano, presne ako napisal progac. nedelna kosela, kostol, krcma, nic sa nezmenilo. je to nablutie, ale je to tak. o tomto spravani a ludoch bola zmienka v tej debate sulikovci vs. ficovci ako o hlupych....
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #11407 kedy: 25. Október , 2011, 14:56:46 »

btw, ja som poslednu dobu velmi poteseny, ked pridem z kostola. Obcas mi niektore kazne dost pomozu, napovedia, prekvapia, atd... Doprial by som aj vam - ateistom si obcas zajst do kostola vypocut si. Lebo tiez mam pocit, ze vacsina z vas ma "stare saty oblecene" a pointa chyba. Zato aj take a stale tie iste reci ohladom krestanov, a pod.

je len a len fajn, že ťa osloví dobrá kázeň od charizmatického a múdreho človeka..  Kiežby takých bolo oveľa viac aj inde. Žmurk
Našťastie stále sa takí nájdu. Na druhej strane veľa charizmatických kňazov sa nakoniec ukázali úplne iní, ako kázali a cirkev sa ich dlho zastávala alebo stále zastáva. Ale to už je o inom..
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #11408 kedy: 25. Október , 2011, 14:59:59 »

pocujte a dviha toto uroven fora ci nie? :-) hlavne ked sa potom ta vyhrotenost prameniaca z krcmovych debat prenasa do osobnych sporov aj mimo fora o vsetkom? :-) akakolvek kontroverznost mimo hudobne temy je podla mna z hladiska urovne fora kontraproduktivna

Ja Ta mam rad ... som za kazdu debatu ak sa debatuje racionalne, aj v debate o viere  Cmuk chlapci

co je preboha logickeho na rozpravke o dedovi, ktory za 7 dni stvoril cely svet,

Nie nie, toto nie je krcmovka, toto je slovenska univerzitna realita. Kazdopadne aspon vieme, ze v tvojom duchovnom vesmire pokladas Boha za rozpravkoveho deduska Vecernicka. ha ha ha

pricom najprv bolo svetlo a az potom slnko?

Na pociatku bolo slovo. A slova mozu tvorit aj metaforu/podobenstvo, ze. Btw v Genesis sa pise v prvej vete, ze bol stvoreny vesmir.

akoze sa mi lubi jak vsetky moje logicke zavery diskreditujes ako agresivne krcmove podpasovky, ale aj tu mas jeden logicky kotrmelec, ktory ty ochotne odignorujes. a neviem, kde si vzal tu istotu, ze bol nejaky "zaciatok". to akoze preto, ze ludia zacinaju a koncia, musi zacinat a koncit aj svet? vesmir? ja chapem, ze sa to tazko absorbuje, ale boh nie je ziadne vysvetlenie a uz vobec nie logicke.

Presne tak. Ak logicky nie su schopny absorbovat vetu Ex nihilo nihil fit, tak potom neviem. A to co pytas v tej otazke, to je kalsicke vysvetlenie Boha. Vysvetlenie nie z knizky pre deti do 6 rokov.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 15:01:08 od spyros » Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11409 kedy: 25. Október , 2011, 15:07:10 »

spyros, ty si sa nejak zabrzdil ci co. pytal som sa, ze kde beres istotu, ze bol nejaky zaciatok? hovorim o tom, ze pre teba je kazda neznama zodpovedana slovom "boh". no mne takato odpoved nestaci, takze sa uspokojim s "neviem" namiesto rozpravky. a pokial ta uraza, ze nazyvam bibliu rozpravkou, no tak ja neviem. si trhni nohou alebo co. je to vymyslene a hotovo. nema to o nic vacsi kredit nez pan prstenov, ktory je krasnym podobenstvom o hodnotach, dobre a zle a neviem coho, akurat kvoli tomu nikto nestava kostoly, nepali carodejnice a nedava si ho do nazvu politickych stran...

nedokazes mi odpovedat na jedinu otazku a furt tu dokolecka meles nieco totalne nesuvisle o tom, ze z nicoho nema jak co vzniknut, alebo ze vlastne tych 7 dni v biblii nie je 7 dni, lebo na pociatku bolo slovo. potrebujem ja vediet aka je sucasna univerzitna verzia vykladu biblie? to akoze su aktualne vyklady? akoze pred 100 rokmi mal ten isty text iny vyznam? tak potom sa asi niekto musel mylit, nie? ach. zase sa pytam a zase nedostanem ziadnu odpoved.

aj panna maria je len podobenstvo, ci ona bola naozaj panna? som zvedavy, kedy k tomuto bude aktualny vyklad.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 15:08:58 od Iggy » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11410 kedy: 25. Október , 2011, 15:13:51 »

aj panna maria je len podobenstvo, ci ona bola naozaj panna? som zvedavy, kedy k tomuto bude aktualny vyklad.

Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #11411 kedy: 25. Október , 2011, 15:15:48 »

možno došlo k samooplodneniu, ako to poznáme z flóry
v tom prípade by mal byť geneticky identický, iba zmenou chromozomu x a y by sa mal líšiť od matky, ako by jej z okna vypadol (teda z oka  Žmurk
 )
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 15:24:27 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #11412 kedy: 25. Október , 2011, 15:18:35 »

... som za kazdu debatu ak sa debatuje racionalne, aj v debate o viere  Cmuk chlapci

presne tak..  racionálne a slušne..  Je to frajer
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #11413 kedy: 25. Október , 2011, 15:21:25 »

inak.. co sa toho vykladu biblie tyka tak ten musi byt v momentalnej svojej podobe tak daleko od povodneho ze to uz ani pekne nie je.. kamarat je vcelku odbornik na aramejcinu a spominal jednu zaujimavu vec.. co sa vravi ze 'eva bola z adamovho rebra' .. tak v tej dobe malo rebro a penis jeden a ten isty vyraz v tom jazyku.. to len tak btw (a nerobim si srandu) :)
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #11414 kedy: 25. Október , 2011, 15:26:31 »

spyros, ty si sa nejak zabrzdil ci co. pytal som sa, ze kde beres istotu, ze bol nejaky zaciatok?

Je to logicke vysvetlenie. Kozmologicky dokaz existencie Boha. Pritom, co tu prevadzas, je zbytocne ist viac do hlbky. Skus sa nad tym zamysliet nachvilu a potom pis.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Strán: 1 ... 759 760 [761] 762 763 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 22 otázok.