Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 18:22:02
Strán: 1 ... 752 753 [754] 755 756 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1735389 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #11295 kedy: 25. Október , 2011, 11:06:17 »

Preco ma dokazovat neexistujuce? Da sa to vobec? :)
Vedecky dokázať neexistujúce sa dá.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11296 kedy: 25. Október , 2011, 11:06:37 »

...som človek ktorý proste neverí ľuďom ...

cize mas komplex a viera v boha Ti s nim pomaha. ja verim ludom a verit v boha nepotrebujem.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11297 kedy: 25. Október , 2011, 11:07:32 »

toto je blud a nie viera inych kultur v ine bozstva.
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #11298 kedy: 25. Október , 2011, 11:08:16 »

Preco ma dokazovat neexistujuce? Da sa to vobec? :)
V skratke ide o toto, nabozenstvo je dlhodobo trvajuci fenomen ovplyvnil zivoty miliardy ludi v zlom aj dobrom. Samozrejme si mozes don zapicovat, ale na to aby si vyvratil to, ze Boh existuje mas bud vedecky dokaz alebo jednoducho musis akceptovat, ze takyto fenomen tu dlhodobo je, a mnohi ludia mu veria. Mozes si postavit hlavu, ale tvoja viera v neexistenciu Boha je nakoniec tiez len vierou.
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11299 kedy: 25. Október , 2011, 11:10:29 »

neda.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #11300 kedy: 25. Október , 2011, 11:11:50 »

cize mas komplex a viera v boha Ti s nim pomaha. ja verim ludom a verit v boha nepotrebujem.
Nemám komplex prečo by osm mal mať komlex, ale zasa si začal riešiť subjekt diskusie, lebo si sa objektívne nevedel vyjadriť a potreboval si sa do niečoho obuť. Ale pre tvoje duševné uspokojenie ti to celé vysvetlím ako to bolo myslené.
Verím ľuďom ktorých poznám ako každý normálny človek, ale neverím ideológiam a podobným veciam, ktoré hlásajú pre mňa cudzí ľudia, ako napríklad farár, fico, rastis na fóre a podobne. Keď im ty veríš je to tvoja osobná vec, ale zdá sa mi to potom čudné, keď sa vyjadruješ, že máš vlastný názor na vec a podobne.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11301 kedy: 25. Október , 2011, 11:13:07 »

Nema komplex, ale hadam si schopny uznat, ze verit ludom je obcas prinajmensom tazke, tak ako verit v boha.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #11302 kedy: 25. Október , 2011, 11:13:57 »

toto je blud a nie viera inych kultur v ine bozstva.
Blud je to akurát čo tu vypisuješ, dá sa vedecky vyvrátiť hypotéza a aj sa musí dať vyvrátiť, pokiaľ by neexistoval ani jeden prípad, pre ktorý sa daná hypotéza neplatí tak by bola mylná.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 11:14:51 od reeller_sk » Zaznamenané

I love my VHT!
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11303 kedy: 25. Október , 2011, 11:14:58 »

Blud je to akurát čo tu vypisuješ, dá sa vedecky vyvrátiť hypotéza a aj sa musí dať vyvrátiť, pokiaľ by neexistoval ani jeden prípad, pre ktorý dá daná hypotéza neplatí tak by bola mylná.
Teraz hovoris bludy ty. Niektore hypotezy nie su vyvratitelne, tym padom nie su vedecke. Kriterium falzifikovatelnosti je prave to kriterium, ktore je dolezite pre hypotezu, aby bola vedecka.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11304 kedy: 25. Október , 2011, 11:15:40 »

Nie. Ked veris, tak ver a potom mas naordinovane osvedcenym sposobom, ktoreho dosledky su mimochodom vcelku prijatelne. Sam a nezatazene? to je ako? Spolocnost ta nejako formuje, kazdy z nas veri kope nedokazatelnych kktin

Ale preco mas pocit, ze treba silou mocou v nieco "verit", niecoho sa drzat? Ja mam na salame, rad citam, rad sa venujem historii, rad si vypocujem rozne nazory. Nepotrebujem ziadnu "vieru", ktora mi pohodlne vysvetli ako na veci nazerat ani ktora mi urcuje ako kedy a co mam robit, co dodrziavat atd. Sam dodrziavas krestanske zasady? Vsetky? Chodis na spovede atd.? Ak ano, nepytas sa niekedy sam seba ze preco? Lebo kedysi to vymysleli nejaki figliari? :)

Co chcem povedat, ze na rozdiel od inych nabozenstiev, krestanstvo dopustilo tento ateisticky zazrak, ze si nan mozete slobodne zapicovat, porozmyslajte nad tym, aj nad niecim co sa nazyva europske hodnoty.

Ano, ale dopustilo to nedobrovolne.

Co sa tyka europskych hodnot, ano, krestanstvo ma na celkovu podobu Europy obrovsky vplyv dodnes a je aj pozitivny.  Najma kedysi, ked umoznilo Europe jednotu a tak dokazala celit napr. tureckej hrozbe. V istom zmysle aj suhlasim, ze odklonom od tradicnych krestanskych hodnot Europa zacala upadat v podstate po vsetkych strankach. Paradox. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #11305 kedy: 25. Október , 2011, 11:16:19 »

myslim ze vsetky tieto diskusie o krestanstve a cirkvi su absolutne zbytocne. Na racionalnej argumentacnej urovni v dnesnej dobe neexistuje aby dogmatizmus a pokrytectvo krestanskej cirkvy vyhralo a samotni krestan ak nie je fakt v tejto oblasti poznania absolutne obmedzeny musi uznat ze to stoji na hlinenych nohach. Uz len taky Chris Hitchens ako dokaze v nejakej diskusii na youtube roz.jebat na kasu ako male deti simultanne 10 teologickych guru z kazdeho nabozenstva svedsi o tom ze krestanska viera s raciom absolutne nesuvisi. Ja mam vela kamaratov odusevnenych krestanov co knim prehovoril jezis a sedi na trone ich zivota atd atd. Raz ked som mal ale s jednym z mojich velmi dobrych priatelov podobnu roztrelku povedal mi len ze :"  ..ano mas pravdu, ale ja to tomu verim a tak to citim  ..neda sa to racionalne obchytit..je to intimna vec..je to viera"  odvtedy uz drzim hubu a hlboko respektujem jeho nazor a on moj ..a v pohode mozme ist chlastat ako obvykle  Bavím sa skvele co ma ale serie su ludia ktori si nedovidia na koniec nosa , najlepsie 18rocne pipky ktore vdaka jezisovi pridu na to ako to cele je , ako vesmir funguje a absolutne ma uraza ta arogancia s ktorou sa pozeraju na ludi s inym nazorom.  Pacnem k tomu este uceny citat  Bavím sa skvele

"Nepřezkoumávat autentičnost svých přesvědčení je arogance. Spojení pověrčivosti a arogance plodí fanatismus.“

André Glucksmann
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #11306 kedy: 25. Október , 2011, 11:16:40 »

Teraz hovoris bludy ty. Niektore hypotezy nie su vyvratitelne, tym padom nie su vedecke. Kriterium falzifikovatelnosti je prave to kriterium, ktore je dolezite pre hypotezu, aby bola vedecka.
Však o tom hovorím :)
Zaznamenané

I love my VHT!
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11307 kedy: 25. Október , 2011, 11:17:10 »

V skratke ide o toto, nabozenstvo je dlhodobo trvajuci fenomen ovplyvnil zivoty miliardy ludi v zlom aj dobrom. Samozrejme si mozes don zapicovat, ale na to aby si vyvratil to, ze Boh existuje mas bud vedecky dokaz alebo jednoducho musis akceptovat, ze takyto fenomen tu dlhodobo je, a mnohi ludia mu veria. Mozes si postavit hlavu, ale tvoja viera v neexistenciu Boha je nakoniec tiez len vierou.

sranda, akým demagogickým balastom sa dá vždy obaliť "argument"..   Popiskujem si
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11308 kedy: 25. Október , 2011, 11:17:12 »

Mozes si postavit hlavu, ale tvoja viera v neexistenciu Boha je nakoniec tiez len vierou.

Zase viera. Ja takto dogmaticky neverim v nic, ani v tu neexistenciu Boha. Bavím sa skvele Viem len, ze raz chcipnem a potom bude ticho.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11309 kedy: 25. Október , 2011, 11:22:12 »

Ale preco mas pocit, ze treba silou mocou v nieco "verit", niecoho sa drzat? Ja mam na salame, rad citam, rad sa venujem historii, rad si vypocujem rozne nazory. Nepotrebujem ziadnu "vieru", ktora mi pohodlne vysvetli ako na veci nazerat ani ktora mi urcuje ako kedy a co mam robit, co dodrziavat atd. Sam dodrziavas krestanske zasady? Vsetky? Chodis na spovede atd.? Ak ano, nepytas sa niekedy sam seba ze preco? Lebo kedysi to vymysleli nejaki figliari? :)

Ano, ale dopustilo to nedobrovolne.

Co sa tyka europskych hodnot, ano, krestanstvo ma na celkovu podobu Europy obrovsky vplyv dodnes a je aj pozitivny.  Najma kedysi, ked umoznilo Europe jednotu a tak dokazala celit napr. tureckej hrozbe. V istom zmysle aj suhlasim, ze odklonom od tradicnych krestanskych hodnot Europa zacala upadat v podstate po vsetkych strankach. Paradox. :)
1. Nemam pocit, ze treba vyslovene v nieco verit, iba viem, ze ludia maju tendenciu verit, a je lepsie ked vedia v co veria ako ked si to prelinaju do oblasti v ktorych viera nema co hladat. Samozrejme nehovorim, ze vyslovene musis v nieco verit, ale moja skusenost s ludmi je taka, ze jednoducho vacsina svoju vieru pretavuje do niecoho. Nie nedodrziavam vsetky krestanske zasady. Lebo som len clovek, ale popravde je to vcelku dobre poznanie, ked obcas zreflektujes ako napriklad pri tej spovedi, co si mal/mohol robit inak, pre mna ma spoved skor sekularny charakter popravde.

2. Suhlasim, ze nedobrovolne, ale ked si vezmes, ze jednoducho protestantizmus vyrastol z katolicizmu, a suboj tychto dvoch nabozenstiev viedol k vzniku tolerancie a odputaniu cirkvi od statu, tak musis uznat, ze bud mali krestania smolu alebo je to nabozenstvo jednoducho od islamu rozdielne aspon v niecom.

3. Az taky paradox to nie je, skor si myslim, ze si kulturny konzervativec, mne su tito ludia blizki popravde. Vacsinu z nich co poznam, tak maju historicky velmi slusnu znalost a nemaju moc radi postmodernisticke bludy.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 752 753 [754] 755 756 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.144 sekund, 23 otázok.