Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 21:53:06
Strán: 1 ... 997 998 [999] 1000 1001 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1741350 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #14970 kedy: 07. Február , 2013, 13:20:56 »

hm, to je ale zaujímavé, že keď sa otvorili hranice a 20 rokov sa tu buduje "demokracia a kapitalizmus", tak nejakých niekoľko stotisíc mladých ľudí žije v zahraničí, pretože nezoženú na Slovensku prácu a málokto z nich sa chce na Slovensko vrátiť. Čiže prínosom "nežnej revolúcie" po 20 rokoch (okrem iného) je to, že môžme ani nie tak cestovať do zahraničia (za dovolenkou, oddychom, poznávaním), ale za lopotou za o trochu väčšiu almužnu ako doma - vlastne máme teraz konečne možnosť utiecť z rodnej vlasti, pretože je to tu neznesiteľné... Bavím sa skvele fantastický prínos vývoja po 89. roku  Bavím sa skvele

takže keď nás prestým násilím zdržiavali v ČSSR, teraz nás síce nie transparentne, ale účinne ekonomickým tlakom vyháňajú z rodnej krajiny  ?§!.

postavil si to extremne, ale budiz, podla mna aj toto je vyhoda, ze mozes ist, nemusis "utiect" s rizikom smrti. to vsak samozrejme nie je jediny benefit. skor si skus predstavit, ze skladas hudbu na computeri v severnej korei (a mas dajme tomu velky talent). aj ked je to samozrejme narocne, tak skus. (ako prve ta mozno prekvapi, ze nemas internet... :-) a tym padom... )
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #14971 kedy: 07. Február , 2013, 14:05:35 »

cez progiho link som sa dostal sem
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #14972 kedy: 07. Február , 2013, 14:08:19 »

yesfan
to bol len protiargument na konkretny fenomen. Zastavím túto debatu práve v tomto bode, pretože nechem teraz obhajovať v globále ten či iný systém. Pretože boli aj rozdielne podmienyk čo sa týka regiónov v ČSSR, boli aj veľmi rôzne individuálne osudy, a nič z toho sa nedá zovšeobecniť a globalizovať, To platí ako pre minulý režim, tak aj pre súčasný. Niekto sa mal aj vtedy ako prasa v žite, a vyzerá to tak, že sú to stále tí istí ľudia a ich potomkovia, kotrí sa majú ako prasce v žite aj teraz  :) Aby som v tom dalej nepokračoval, tak úplne súhlasím s progáčom, čo sa týka vkladu určitých osobností na páde komunizmu...treba si uvedomiť, že dejiny sa nerozhodujú na ulici, ale na schôdzkach politikov  a hlavne za mohutnej účasti tajných služieb...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14973 kedy: 07. Február , 2013, 14:10:05 »

(ako prve ta mozno prekvapi, ze nemas internet... :-) a tym padom... )
vobec by neprekvapilo, keby si v tej severnej korei nemal ani ten kompjuter a skladanie hudby by bol tvoj najmensi problem  :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #14974 kedy: 07. Február , 2013, 14:37:35 »

ale ešte si rypnem  :)
keď sa porovanávajú dva súperiace politicko-ekonomické systémy, treba porovnávať veci, ktoré sú v tej istej rovine, ktoré zasahujú globálne veľký počet ľudí. Ďalej netreba miešať hrušky s jablkami - výhody vyplývajúce z konkrétneho systému pre malú skupinu ľudí by sme nemali použiť ako argument výhodnosti systému v globálnom meradle.Takže otázky pri hodnotení akéhokoľvek systému či spoločenského usporiadanie by mali byť aj správne položené: najprv treba hodnotiť stabilitu a istotu najzákladnejších potrieb člvoeka, ako je možnosť bývania a obživy, sociálneho zapezpečenia chorých, starých a inak znevýhodnených ľudí, úroveň školstva, vzdelávania a vedy...potom nasledujú nadstavby, ako je spoločenské uplatnenie, nadštandartné materiálne zabezpečenie (napr. nákladé koníčky), šport, umenie atď...Miešať  v protiváhe také veci ako napríklad kolabujúce zdravotníctvo s možnosťou mať internet (ktorý tak či tak je technologicky dostupný aj v zaostalejších krajinách, a výskyt internetu na Slovensku vôbec nie je podmienený politickým vývojom po 89. roku, ale tým, že technológie sa postupne dostávajú aj do rozvojových krajín...) nikam nevedie...preto tieto debaty končia veľmi rýchlo vo vŕšení argumentácie, kotrá sa len opakuje, ale to len z toho dôvodu, že sa neargumentuje v rovine, v ktorej konkrétny argument je obsahovo relevantný....
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #14975 kedy: 07. Február , 2013, 15:18:28 »

opossume... tiez sa nechcem hadat o tychto veciach  Na zdravie!  vid debata pred nami... nikam by sme sa nedostali. je mi jasne, ze to vidime viaceri inak. ja som ale (okrem yesu  :) ) aj fanusik "individuality". tym chcem povedat nie, ze necitm socialne (prave naopak  :) ) len, ze demokracia (nech uz to je akakolvek karikatura tohto pojmu, dava individualite (rozumej moznosti, voli urobit nieco so svojim zivotom) vacsiu sancu... myslim to vo vseobecnosti. pokial ta nezmara tazke ochorenie, alebo vysostna nepriazen osudu, mozes zazit v zivote rozlet, nejako vyuzit svoje bytie, podla svojich predstav, aj ked cesty k tomu mozu byt velmi klukate . v nedemokratickych systemoch tato sanca bola minimalizovana v mnohych oblastiach, vela talentov, potencialu ostalo nevyuzitych, premrhanych, ubitych, deprimovanych, alebo jednoducho... zastrelenych. nemam ani najmensie iluzie o demokracii, nedaju sa spievat ziadne ody z mnohych dovodov, ale takto by som mozno najvystiznejsie prezentoval svoj pohlad na vec.

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #14976 kedy: 07. Február , 2013, 15:23:54 »

ono je to cele trochu jendnoduchsie, staci sa pozriet ako sa maju ludia napriklad v rakusku kde ziadni komunisti neboli  Popiskujem si
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #14977 kedy: 07. Február , 2013, 15:25:52 »

ono je to cele trochu jendnoduchsie, staci sa pozriet ako sa maju ludia napriklad v rakusku kde ziadni komunisti neboli  Popiskujem si
Boli ešte v 50-tych rokoch okupovaní rudou armádou  Žmurk
Ale pravda je, že komunistio tam našťastie nikdy nemali také slovo ako u nás majú dodnes
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14978 kedy: 07. Február , 2013, 15:26:38 »

ono je to cele trochu jendnoduchsie, staci sa pozriet ako sa maju ludia napriklad v rakusku kde ziadni komunisti neboli  Popiskujem si

Nie som si isty, ci by sme my boli teraz na ich urovni bez minuleho rezimu. Rakusania maju o dost inu mentalitu a k nasej sa prave v istom zmysle hodil minuly rezim, co si budeme navravat. Popiskujem si
« Posledná zmena: 07. Február , 2013, 15:28:29 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14979 kedy: 07. Február , 2013, 15:28:12 »

Boli ešte v 50-tych rokoch okupovaní rudou armádou  Žmurk
Ale pravda je, že komunistio tam našťastie nikdy nemali také slovo ako u nás majú dodnes

No Rakusaci mozu dost dakovat Amikom, kedze najma ti im vyboxovali vymanenie sa spod sovietskeho vplyvu. Preto mi je zvlastne, ze aj v Rakusku je pomerne silny antiamerikanizmus, hoci nie az tak ako najma v juzanskych EU statoch.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #14980 kedy: 07. Február , 2013, 15:29:25 »

ved ta mentalita je tiez ovplyvnena tym co tu bolo, ci ty poznas predvojnovu mentalitu slovenska? napriklad v 20tych a 30tych rokoch nebolo na tom ceskoslovensko ovela inak ako zapad
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #14981 kedy: 07. Február , 2013, 15:32:57 »

Stoji vam to zato jebat sa so starymi kokotmi v sakoch a jednym zdechlym picusom ?  :)

Bola som na nákupoch v supermarkete, kde som si kúpila:
Liter mlieka.
Dvanásť vajec.
Pomarančový džús.
Hlávku šalátu.
... Veľké balenie kávy.
Nakrájanú slaninu.
Počas vykladania tovaru na pás pri pokladni som si všimla, že za mnou stojí nejaký opitý chlap, ktorý pozoruje čo vykladám
Pokladníčka začala skenovať môj nákup, opilec bez akejkoľvek emócie povedal nahlas: "Ty určite nemáš priateľa."
Ostala som prekvapená jeho tvrdením ale zaujala ma jeho intuícia, pretože som fakt bola sama.Pozrela som sa tých 6 položiek, ktoré ležali na páse a nevšimla si nič nezvyčajné na mojom výbere čo by mohlo ožranovi naznačiť, že som bez partnera.
Absolútne nič ma nenapadlo.Moja zvedavosť bola priveľká a tak som povedala:
-"Vieš čo? Ty máš naozaj pravdu ale ako dočerta si na to prišiel?"
Opilec odpovedal:
-"Pretože si škaredá."-...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14982 kedy: 07. Február , 2013, 15:33:10 »

ved ta mentalita je tiez ovplyvnena tym co tu bolo, ci ty poznas predvojnovu mentalitu slovenska? napriklad v 20tych a 30tych rokoch nebolo na tom ceskoslovensko ovela inak ako zapad

Ano, Ceskoslovensko, ale realne skor to vztahuj na Cesko. Slovensko bolo medzi vojnami stale dost zaostala agrarna krajina aj s patricnou mentalnou vybavou obyvatelstva. Krasne to bolo vidiet koncom 30tych rokov, ako sme vtedy vyhanali ceskych ucitelov (lebo ved vzdy sme vedeli hadzat vinu na niekoho) a uz vtedy sme ukazali, ze potrebujeme, resp. uprednostnujeme silneho vodcu, resp. silny stat Popiskujem si.
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #14983 kedy: 07. Február , 2013, 15:35:51 »

me neprestane prekvapovat kratka pamet nekterych lidi, kteri nevnimaji ze demokracie (at je jakkoli pokrivena) je uplne jiny level nez jakakoli diktatura. A kdyz se do toho zacnou michat jeste dementni konspiracni teorie, tak je zbytecne plytvat argumenty.... protoze co kdyby to nahodou byla pravda, ze? na kazdech sprochu pravdy trochu......bluaaaaargh

Dřív bylo jednodušší přežívat, ale nedalo se žít.  
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14984 kedy: 07. Február , 2013, 15:37:49 »

A kdyz se do toho zacnou michat jeste dementni konspiracni teorie, tak je zbytecne plytvat argumenty.... protoze co kdyby to nahodou byla pravda, ze? na kazdech sprochu pravdy trochu......bluaaaaargh

September 2001 ani iluminatov tu predsa nikto nespominal. Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 ... 997 998 [999] 1000 1001 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 22 otázok.