Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 16:46:48
Strán: 1 ... 1021 1022 [1023] 1024 1025 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1739229 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #15330 kedy: 09. Apríl , 2013, 11:38:29 »

Hej ja rozumiem tomuto princípu, že dokazovať musí ten kto niečo tvrdí. Akurát toto je oblasť, ktorá nie je o tom niečo dokázať, ale to vieš aj ty.
suhlasim, nie je to o dokazovani. lenze zaroven plati, ze ked nieco neviem dokazat, tak nebudem tvrdit, ze to tak je a ze ja viem, ze to tak je, lebo citim vnutri lasku alebo nieco podobne. Ak nieco neviem podlozit, tak nebudem tarat do sveta bozie pravdy, ale sa opytam niekoho, kto o tom nieco VIE, nie? problem je, ze o tom nema kto co ako vediet, lebo sa bavime o viere.

Citácia
Tvrdenie, že niekto keď šíri vieru mal by byť umlčaný, je troška proti slobode prejavu, či sa mýlim?
nemylis sa, naopak si natrafil na moment, kde som si trosku popustil uzdu :) ale len trosku, pretoze je to systemove riziko a ak to mam interpretovat zakonom, tak je to podla mna sirenie poplasnej spravy. neexistuje ziadny dokaz, ze je boh, ale niekto to tvrdi, dokonca je tu organizacia, ktora prostrednictvom svojej publikacie (biblia) tvrdi, ze pride koniec sveta a ze spaseni budu len jej clenovia. To je sirenie poplasnej spravy s cielom jasnej manipulacie nahnat clenov. Ok, moze to byt pravne nepretlacitelne, ale snad chapes, co je pointa.

Citácia
Toto je presne ten prípad, že tých čo šíria vieru nenásilne vyjadrením svojho názoru, treba umlčať, ale tých, ktorí ti násilím začnú vnucovať svoju ideológiu, viď príklad z ktorého táto celá debata začala je v poriadku.
tu nejde o to, ze nasilne/nenasilne, ale siria tvrdenia, o ktorych vieme, ze im vacsinova populacia uveri a nasledne tym prenechava nejaky mandat a moc tej organizacii, ktora tieto tvrdenia siri. ak by vacsina ludi uvazovala racionalne, tak je samozrejme na mieste uplna sloboda prejavu, nech si vravi kto chce co chce. lenze sucasna situacia je taka, ze napriklad ja nemozem hovorit nahlas na ulici, ze hitler nebol o nic horsi, nez stalin alebo churchill a ze keby vyhral vojnu, bolo by nam vsetkym lepsie. a nemozem to preto, ze kopec tupcov nepochopi o co ide a teda existuje nejaka (snad dovodna) obava, ze taketo vyhlasenia narobia skratka viac skody ako uzitku. momentalne organizovana viera proste robi viac skody ako uzitku.

Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15331 kedy: 09. Apríl , 2013, 11:49:47 »

Prečítal som si ten článok, už chápem ten súvis.

Inak ten suvis bude aj s tym, ze velka cast lidrov EU boli v minulosti krajni laviciari, marxisti. Vid Barosso a jeho revolucna mladicka minulost

A taketo kreatury to vedu, resp. sa tak tvaria - to je tazky pruser...  Bleee

« Posledná zmena: 09. Apríl , 2013, 11:51:03 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #15332 kedy: 09. Apríl , 2013, 12:03:22 »

suhlasim, nie je to o dokazovani. lenze zaroven plati, ze ked nieco neviem dokazat, tak nebudem tvrdit, ze to tak je a ze ja viem, ze to tak je, lebo citim vnutri lasku alebo nieco podobne. Ak nieco neviem podlozit, tak nebudem tarat do sveta bozie pravdy, ale sa opytam niekoho, kto o tom nieco VIE, nie? problem je, ze o tom nema kto co ako vediet, lebo sa bavime o viere.
Takže by sme sa vôbec nemali rozprávať o zvuku gitary, lebo nikdy nám to nemôžeš dokázať, že ten gibson hrá lepšie ako ibanez, tak isto nedokážeš že tá mark 5 ka hrá lepšie ako behringer. Potom sa môžme baviť iba o tom ako dlhých vtákov máme, lebo to sa dá zmerať a ešte aj pri tom by 90 percent ľudí podvádzalo.
nemylis sa, naopak si natrafil na moment, kde som si trosku popustil uzdu :) ale len trosku, pretoze je to systemove riziko a ak to mam interpretovat zakonom, tak je to podla mna sirenie poplasnej spravy. neexistuje ziadny dokaz, ze je boh, ale niekto to tvrdi, dokonca je tu organizacia, ktora prostrednictvom svojej publikacie (biblia) tvrdi, ze pride koniec sveta a ze spaseni budu len jej clenovia. To je sirenie poplasnej spravy s cielom jasnej manipulacie nahnat clenov. Ok, moze to byt pravne nepretlacitelne, ale snad chapes, co je pointa.
tu nejde o to, ze nasilne/nenasilne, ale siria tvrdenia, o ktorych vieme, ze im vacsinova populacia uveri a nasledne tym prenechava nejaky mandat a moc tej organizacii, ktora tieto tvrdenia siri. ak by vacsina ludi uvazovala racionalne, tak je samozrejme na mieste uplna sloboda prejavu, nech si vravi kto chce co chce. lenze sucasna situacia je taka, ze napriklad ja nemozem hovorit nahlas na ulici, ze hitler nebol o nic horsi, nez stalin alebo churchill a ze keby vyhral vojnu, bolo by nam vsetkym lepsie. a nemozem to preto, ze kopec tupcov nepochopi o co ide a teda existuje nejaka (snad dovodna) obava, ze taketo vyhlasenia narobia skratka viac skody ako uzitku. momentalne organizovana viera proste robi viac skody ako uzitku.
Tu vidím problém v tej inštitualizácií (tak sa to píše?), presne ako píše viera by nemala mať nič spoločné s inštitúiou, ktorá ťa potom zastrešuje a musíš dodržiavať jej vnútorné pravidlá, ale zas potrebu lokálnych zborov považujem za kľúčovú, to je ale už skorej na teologickú dabatu. Viera by mala byť o tom, že tie pravidlá sú súčasť teba a nedodržiavaním týchto pravidiel vlastne vytváraš rozpor sám so sebou. Pokiaľ to je o dodržiavaní niečoho čo ti nadiktujú prostredníctvom farára, Biblie alebo hociako ináč tak to dopadne zle. Takže s týmto tiež súhlasím, ale zas na druhej strane toto nie je problém viery, ale ľudí ktorí väčšinou nemajú ponatie o čom rozprávajú a čo zastávajú. Sama Biblia píše, že všetko môžeš, len nie všetko prospieva, celý nový zákon je o tom, že máš 100 percentnú slobodu a nie nejaký zákon, ktorý ti nadiktuje nejaká inštitúcia.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #15333 kedy: 09. Apríl , 2013, 12:25:04 »

Takže by sme sa vôbec nemali rozprávať o zvuku gitary, lebo nikdy nám to nemôžeš dokázať, že ten gibson hrá lepšie ako ibanez, tak isto nedokážeš že tá mark 5 ka hrá lepšie ako behringer.
mozes, lebo tu nehrozi, ze nejaka organizacia ortodoxnych gibsonistov ukamenuje zenu, ktora hra na ibanez, alebo sa rovno vyhodi do luftu na claptonovom koncerte. chapes ten rozdiel snad.

navyse ta debata o tom, ktory zvuk je lepsi (je inak dobry priklad) je prave casto aj o hladani tych kriterii. ak chces porovnavat, co je lepsie a co horsie, musis nastavit kriteria, sposob merania, atd. atd., to su vsetko veci, o ktorych sa tu da debatit. pri viere sa o nicom takom debatit neda, lebo nevies vobec nic, vsetkemu len veris.

ale zas potrebu lokálnych zborov považujem za kľúčovú, to je ale už skorej na teologickú dabatu.
ziadne lokalne zbory, nic. ked sa chce niekto grupovat ako spevokol, nech sa grupuje. ked sa niekto chce grupovat ako KRESTANSKY spevokol, nepovolit a hotove. Nech sa grupuju kludne bezdovodne. Zhromazdovanie je v poriadku, ale kdekolvek sa do toho zacne mixovat nabozenstvo, bol by som velice citlivy a nekompromisny, ludstvo snad uz ma dost prikladov, co to prinasa.

Citácia
Takže s týmto tiež súhlasím, ale zas na druhej strane toto nie je problém viery, ale ľudí ktorí väčšinou nemajú ponatie o čom rozprávajú a čo zastávajú. Sama Biblia píše, že všetko môžeš, len nie všetko prospieva, celý nový zákon je o tom, že máš 100 percentnú slobodu a nie nejaký zákon, ktorý ti nadiktuje nejaká inštitúcia.
tesi ma, ze sme nasli zhodu. Musim tiez podotknut, ze to, ze nejaka Biblia stale poziva tu vaznost, ktoru poziva, povazujem za jeden z najvypuklejsich omylov sucasneho ludstva. A je to badatelne uz len v tom co si napisal - ta biblia su totiz tiez iba usta institucie, takze zdaleka nemozes vsetko, ale mas konkretny subor pravidiel, ktory ak niekde pise, ze mozes vsetko, tak je to len retoricky obrat, pretoze za to "vsetko" zaroven mozes ist do pekla. To je ako keby si povedal, ze v demokracii mozes vsetko, akurat za niektore veci ta v niektorych statoch mozu dat na elektricke kreslo, takze vlastne vsetko nemozes. Ale to uz len taky detail, ktory mi nedal  Na zdravie!
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2013, 12:30:08 od Iggy » Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #15334 kedy: 09. Apríl , 2013, 12:53:14 »

biblia nie je súbor pravidiel, ale len manuál...podobne ako pri hocijakom hudobnom zariadení....je na každom či ho využije, alebo nie, alebo si otvorí len kapitolu o editácii, alebo nastavenia alebo technické parametre....ak sa využije správne je menšie riziko erroru ako bez nej..sloboda spočíva práve vo voľbe, či ideš bez predpisov a bez manuálu ako samorast, alebo tú barličku použiješ....jej špatný výklad, zneužitie neznamená že prináša zlý návod do života.   Na zdravie!
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2013, 12:53:58 od RobG » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15335 kedy: 09. Apríl , 2013, 12:56:20 »

Inak ten suvis bude aj s tym, ze velka cast lidrov EU boli v minulosti krajni laviciari, marxisti. Vid Barosso a jeho revolucna mladicka minulost

A taketo kreatury to vedu, resp. sa tak tvaria - to je tazky pruser...  Bleee

myslim, ze europsky multikulturalizmus, respektive amerika v tomto tiez nie je o moc inde, sa neda porovnavat s nasimi mensinami, s nasim spravanim k nasej mensine, ani s informovanim o nej. uplne ine javy su to a maju uplne ine priciny. o europskom multikulturalizme mozme diskutovat a mat na to rozne nazory, len nepozname az tak prakticke vysledky, pretoze jednak na to musi podla mna este uplynut dlhsi casovy usek a jednak to informovanie o tom vsetkom mame len sprostredkovane a uz len tym, ze tam nazijeme, nemame najmensi sajn, co vlastne ten multikulturalizmus robi.

informovanie tunajsich medii o ciganoch je o inom. jednak ciganske etnikum si svoje tiez uzilo trebars v 90tych rokoch, Markiza bola svojho casu expert na hrotenie proticiganskych nalad... dnes zacina byt problem vypukly a media - to je len moj dohad - veci zamerne mlzia, aby neprilievali. riesenia nikto nema, tak aspon nehrotit situaciu. no a potom urcite aj nejaka ta servilnost smerom k zapadu v tom je - "aha - tiez mame svoje mensiny, problemy s nimi, vieme s tym pracovat, aspon medialne, ked uz nie prakticky" ... ...

mozno sa pletiem...
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #15336 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:03:16 »

Iggy ty si strašne proti viere a nábožentvu, lebo pozeráš iba na negatíva, ktoré vznikli medzi časom možno aj práve kvôli náboženstvu. Ale zabúdaš na pozitíva ktoré to celé prinieslo, zabúdaš že naša spoločnosť, by bez týchto náboženstiev pravdepodobne bola na tom oveľa horšie ako je v súčastnosti. Však čas ukáže. Postupom času sa naša spoločnosť čím ďalej viac snaží dištancovať od kresťanských princípov, ktoré tu ale stále máme zakorenené v morálke aj v právnom systéme, takže uvidíme ako to pôjde bez nich, či sa nám bude žiť lepšie alebo horšie.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #15337 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:06:09 »

biblia nie je súbor pravidiel, ale len manuál...podobne ako pri hocijakom hudobnom zariadení....je na každom či ho využije, alebo nie, alebo si otvorí len kapitolu o editácii, alebo nastavenia alebo technické parametre....ak sa využije správne je menšie riziko erroru ako bez nej..sloboda spočíva práve vo voľbe, či ideš bez predpisov a bez manuálu ako samorast, alebo tú barličku použiješ....jej špatný výklad, zneužitie neznamená že prináša zlý návod do života.   Na zdravie!

asi tak  Na zdravie!
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #15338 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:25:14 »

Iggy ty si strašne proti viere a nábožentvu, lebo pozeráš iba na negatíva, ktoré vznikli medzi časom možno aj práve kvôli náboženstvu. Ale zabúdaš na pozitíva ktoré to celé prinieslo, zabúdaš že naša spoločnosť, by bez týchto náboženstiev pravdepodobne bola na tom oveľa horšie ako je v súčastnosti. Však čas ukáže. Postupom času sa naša spoločnosť čím ďalej viac snaží dištancovať od kresťanských princípov, ktoré tu ale stále máme zakorenené v morálke aj v právnom systéme, takže uvidíme ako to pôjde bez nich, či sa nám bude žiť lepšie alebo horšie.
strucne: ja som proti ludskej blbosti, nie viere. co bolo, bolo.

obsirne: fakt je, ze viera v deity dnes uz nema zdaleka tu rolu, co kedysi. nepozeram len na negativa a aj preto uz dnes nikomu nepicujem, ze ked veri v boha, tak je koko*t (aspon sa snazim  Bavím sa skvele ). ale proste dnes uz nechodis do kostola po to, po co tam chodila tvoja babka. pred stovkami rokov mala cirkev vyrazne vyssiu moc, nez dnes, sirila pismo, palila carodejnice, pomahala socialne slabym, kontrolovala chudobne masy, blablabla. tieto role uz jej dnes neprinalezia, nema rozhodovat o spolocenskych problemoch, jej existencia je ciste symbolicka. co bolo, bolo. pises o krestanskych principoch, ale to su principy pokrocilych spolocnosti vsade na svete. vsade na svete mas ochranu sukromneho vlastnictva (nepokradnes), vsade na svete mas osobnu bezpecnost (nezabijes), socialny system (ten v desatore mimochodom ani nie je a vyvinul sa) a podobne, takze rozpravat o odklone od tychto hodnot, je tendencny bullshitting. rola biblie sa skoncila stovky rokov vzad. dnes uz vsetky nabozenstva pomahaju iba hrotit konflikty a sluzia ako vyhovorka extremistom. charita je slaba vyhovorka, pretoze ako vystup toho kolosu je este menej efektivna, nez ten statny socialny system, na ktory picujem tiez.
« Posledná zmena: 09. Apríl , 2013, 13:26:56 od Iggy » Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #15339 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:29:30 »

asi tak  Na zdravie!
asi tak bullshit. manual = navod. navod = spravny sposob ako nieco pouzit. ak sa nedrzis manualu, tak riskujes, ze nieco dojebes, ci uz ide o mobil, alebo socialne fungovanie.

vsetky dristy o tom, ze to je len zlym vykladom, su iba hlupa ospravedlnenka. cize biblia vlastne nehovori nic, nic v nej neplati, ako si to vylozim, tak mam a ked sa niekto bude stazovat, ze som mu ukrivdil na zaklade biblie, tak je to vykladom.

ak sa mi ale podari kvoli biblii v ociach inych cinit blaho , potom uz to nie je zly vyklad, ale zasluha boha, nie?

bullshit, bullshit. ako som hovoril v prvom prispevku - ked verim, drzim picu.
akonahle zacnete pustat tieto vase apologetiky, mam chut oposutit planetu. get real.
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #15340 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:37:53 »

Ale z vašich reakcíí to krásne vidno, že to tí neveriaci potrebujú silou mocou povedať, aký je ten veriaci j*ebnutý za to, že verí v niečo iné čo vy. Však sa zamysli nadsebou trocha, prečo si taký rozhádzaný z toho čo píšem

....vôbec v ničom nemáš pravdu a kým to sám v tej svojej šedej mozgovej kvôre nepochopíš, tak to vôbec nebudem rozvádzať, lebo to aj tak nepochopíš, vôbec si nepochopil že čo som napísal, ja som sa nevyjadril že veriaci=j*ebnutý to je tvoj predsudok o ľuďoch ktorí Ti oponujú, ja som písal prečo je tvoj názor j*ebnutý a to hneď vo viacerích bodoch....

Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #15341 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:41:48 »

....reeller a ak teda nejaké tabletky proti smiechu existujú tak mi zopár prosím pošli, lebo sa neskutočne rehocem na tvojich dohadoch a odhadoch našich postojov len na základe toho čo tu píšeme Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #15342 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:51:16 »

....reeller a ak teda nejaké tabletky proti smiechu existujú tak mi zopár prosím pošli, lebo sa neskutočne rehocem na tvojich dohadoch a odhadoch našich postojov len na základe toho čo tu píšeme Bavím sa skvele ....
Teraz sa snažíš použíť moje slová proti mne, lebo ťa nič lepšie nenapadlo. Dosť slabé kámo.  Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert..
Zaznamenané

I love my VHT!
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #15343 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:54:24 »

debata s ateistami je ako ked strelis do osieho hniezda... to sa neoplati Na zdravie!
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #15344 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:58:48 »

....konečne vnímaš že tvoja potreba dokážať niečo je neúmerne väčšia Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

Strán: 1 ... 1021 1022 [1023] 1024 1025 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.