majso
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 17. September , 2007, 17:06:15 » |
|
no opisem ako to robim ja pritlacim co ja viem strunu D na tretom prazci, brnknem trsatkom..a hned sa lahko dotknem krajom palca (na pravej ruke) struny a odtiahnem ho.. a vibrato ..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 17. September , 2007, 17:10:22 » |
|
... a vibrato ..
... a o 1000 viac predanych nosicom spravne, pan kolega inak palcom sa mozes suchnut o strunu uz pri brnkani, setri to cas - ked raz brnknem, uz sa nebudem k tomu vracat . takisto mozes pouzit necht na ukazovaku - chce to trosku cviku, ale da sa tak zahrat cela skala zase inac znejucich flazoletov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vesper
nováčik
Príspevkov: 15
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 14. Január , 2008, 01:53:49 » |
|
Mám taký malý problém.. Neviem nájsť prirodzený flažolet C (na štandardnom ladení).. Je mi jasné že to nie je nad bodkami na hmatníku ale na nejakom debilnejšom mieste ale určite sa to dá pretože jeden známy to po dlhšom hľadaní našiel tak som sa chcel opýtať či náhodou niekto z vás nemal šťastie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 14. Január , 2008, 03:54:47 » |
|
ja by som to skusil na G cku strue nad piatym prazcom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 14. Január , 2008, 08:48:35 » |
|
ja by som to skusil na G cku strue nad piatym prazcom
to nie je nahodou ton G o 2 oktavy vyssie? prirodzenym flazoletom asi taky ton nezahra....skor jednym z tych umelych
|
|
« Posledná zmena: 14. Január , 2008, 09:01:03 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 14. Január , 2008, 13:23:06 » |
|
Neviem nájsť prirodzený flažolet C (na štandardnom ladení).. J Tón C na štandardnom ladení nenájdeš. Nie je to alikvóta žiadnej struny. Treba zahrať umelý flažolet..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 14. Január , 2008, 14:59:15 » |
|
kua, uz by som asi nemal pisat takto po nociach, sorry za dezinformaciu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vesper
nováčik
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 18. Január , 2008, 18:16:22 » |
|
Tón C na štandardnom ladení nenájdeš. Nie je to alikvóta žiadnej struny. Treba zahrať umelý flažolet..
Hmm? Vysvetli prosím ťa. Myslel som totiž že na gitare sú všetky prirodzené flažolety len samozrejme niektoré sú na čudných miestach, neznejú dobre a fakt je problém ich nájsť. Napríklad si zober prvé tri pražce tak tam sú minimálne 4 prirodzené flažolety
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ewerfile
náhodný pocestný
Príspevkov: 146
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 19. Január , 2008, 09:41:16 » |
|
Ono prirodzený flažolet je na gitare všadial, len vždy inak znie. Niekde menej niekde viac, niekde ho vôbec nepočuť. A preto sa používajú umelé flažolety. Čiže dobreznejúci flažolet C spravíš len umelým flažoletom.
|
|
|
Zaznamenané
|
Slavo
|
|
|
vesper
nováčik
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 19. Január , 2008, 14:44:31 » |
|
Ono prirodzený flažolet je na gitare všadial, len vždy inak znie. Niekde menej niekde viac, niekde ho vôbec nepočuť. A preto sa používajú umelé flažolety. Čiže dobreznejúci flažolet C spravíš len umelým flažoletom.
No je mi jasné, že ak by sa mi aj podarilo nájsť prirodzené C tak ubde nepoužiteľné v praxi, ale proste som ho hcel pre zaujímavosť nájsť. Ale určite sa to dá lebo jeden známy sa veuje intenzívne 2 roky flažoletom a povedal, že tam je...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Valla
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 13. Marec , 2008, 17:48:24 » |
|
jo da sa spravit flazolet na base? ??
|
|
|
Zaznamenané
|
Milujem Marshall piesok a strk to je marshalla popici zvuk :D Chcem žiť, jak viem, v objatí náhod, Veď celý svet mi leží pri nohách ja nečakám na žiadny návod mám svojich síl za celý národ. Skončím to trápenie s tou mojou výchovou, nikdo si nevšimol, čo sa robí so mnou!!!!
|
|
|
FeFe
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 13. Marec , 2008, 17:49:43 » |
|
jo da sa spravit flazolet na base? ?? A preco by sa akoze nemal dat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 13. Marec , 2008, 17:56:53 » |
|
a kolko vela.
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 13. Marec , 2008, 17:57:39 » |
|
jo da sa spravit flazolet na base? ?? uplne najjednoduchsi je taky, ze jemne chytis strunu nad 12 prazcom (to je ten za tym miestom, kde su 2 gulicky miesto jednej) a brnknes na strunu. funguje to na kazdej strune aj na gitare, aj na base.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|